breaking news Νέο

Αντιδημαρχία Νεολαίας, Παιδείας και Αθλητισμού Δ.Νάουσας : «Μέσα σε λίγους μήνες, απρόσκοπτα και με μεθοδικότητα, επιλύσαμε «λιμνάζοντα» ζητήματα για το δημοτικό κολυμβητήριο του Αγίου Νικολάου»

Αντιδημαρχία Νεολαίας, Παιδείας και Αθλητισμού Δ.Νάουσας : «Μέσα σε λίγους μήνες, απρόσκοπτα και με μεθοδικότητα, επιλύσαμε «λιμνάζοντα» ζητήματα για το δημοτικό κολυμβητήριο του Αγίου Νικολάου»

Εμβρόντητος και έκπληκτος δηλώνει ο πρώην Αντιδήμαρχος Νεολαίας,  Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Νάουσας, κ. Στυλιανός Δάγγας σε άρθρο του που δημοσιεύεται αυτές τις ημέρες σε τοπικά ΜΜΕ, σχετικά  με το δημοτικό κολυμβητήριο της Νάουσας.

Η έκπληξη και η  απορία του επικεντρώνεται μάλιστα  τόσο για το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Νάουσας στις 6 Μαΐου 2020 (σχετικό link https://www.naoussa.gr/news/press/ekdothike-i-adeia-leitourgias-gia-to-dimotiko-kolymvitirio-naousas-4247) όσο και για τα  όσα ακούστηκαν το ίδιο απόγευμα  στν συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας (6-5-2020), για τη λειτουργία των δημοτικών κολυμβητηρίων.

Ο κ. Δάγγας  κάνει λόγο μάλιστα για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και επικαλείται  πως υπήρξε άδεια για το κολυμβητήριο του Αγίου Νικολάου, εννοώντας προφανώς την άδεια αθλητικών εγκαταστάσεων που χορηγήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου του 2016 για ΕΝΑ έτος και πήρε παράταση άλλο ΕΝΑ έτος. Άδεια λειτουργίας κλειστής κολυμβητικής δεξαμενής (μικρής και μεγάλης) ΔΕΝ  υπήρξε ΠΟΤΈ.….

Μάλιστα ψέγει στο άρθρο του τη σημερινή  δημοτική αρχή, αλλά μάλλον θα  «δαγκωθεί», αν δει τα υπ'αριθμ. πρωτ. 14272/2019 και 14847/6-9-2019 έγγραφα δημοτικού υπαλλήλου, στα οποία ρητά αναφέρεται  ότι στα κατεπείγοντα θέματα που ανέλαβε να διαχειριστεί η νέα δημοτική αρχή (η οποία ανέλαβε τα «ηνία» του Δήμου από την 1η Σεπτεμβρίου του 2019), με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Νικόλα Καρανικόλα, συγκαταλέγεται και η μη ύπαρξη άδειαw λειτουργίας των κολυμβητικών δεξαμενών (μικρής και μεγάλης) για τα κολυμβητήρια του Αγίου Νικολάου και του Ζερβοχωρίου!

Όλοι όσοι ασχολούνται με το συγκεκριμένο αθλητικό τομέα, γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι απαραίτητη η αδειοδότηση κολυμβητικής δεξαμενής. Στα σχετικά έγγραφα μάλιστα, διευκρινίζεται ξεκάθαρα ότι όχι μόνο δεν υπήρχε  αδειοδότηση των εν λόγω αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά θα «πρέπει να ψηφιστούν οι σχετικές πιστώσεις, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες τεχνικές παρεμβάσεις και όλες οι διοικητικές ενέργειες για την αδειοδότησή τους».

Αυτή είναι η «προίκα» λοιπόν που άφησε ο κ. Δάγγας και η απελθούσα δημοτική αρχή στη σημερινή διοίκηση του Δήμου Νάουσας σε ό,τι αφορά στην αδειοδότηση και την ορθή λειτουργία των δημοτικών μας κολυμβητηρίων.

Από την πλευρά του ο Δήμος Νάουσας και η Αντιδημαρχία Νεολαίας, Παιδείας και Αθλητισμού,   μετά από συντονισμένες ενέργειες και τον απαιτούμενο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, εξασφάλισαν πρόσφατα την άδεια λειτουργίας της κολυμβητικής δεξαμενής (μικρής και μεγάλης) για το δημοτικό κολυμβητήριο Αγίου Νικολάου. Επίσης, στη συνέχεια εκδόθηκε η άδεια λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής αγώνων.

Μάλιστα η δημοτική αρχή δέχτηκε  δεκάδες μηνύματα και τηλεφωνήματα για τα εύσημα από αθλητές, τις οικογένειές τους και τις κολυμβητικές ομάδες, που γνωρίζουν πολύ καλά πόσο σημαντικές είναι αυτές οι αδειοδοτήσεις. Είναι φανερό ότι το Δημοτικό Κολυμβητήριο μετά το τέλος λήψης μέτρων λόγω του κορονοϊού (COVID – 19) θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει με νέες προοπτικές.

Αν ο κ. Δάγγας δεν μπορεί να αντιληφθεί την πραγματικότητα, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να του επιστρέψουμε τη φράση του περί «διαστρέβλωσης της πραγματικότητας». Στις «ομιχλώδεις» εντυπώσεις που προσπαθεί να δημιουργήσει, του δίνουμε ως απάντηση τα απτά αποτελέσματα της παρούσας δημοτικής αρχής, που μέσα σε λίγους μήνες, απρόσκοπτα και με μεθοδικότητα, επιλύει «λιμνάζοντα» ζητήματα, προς όφελος της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών και της  ανάδειξης σημαντικών υποδομών του Δήμου, όπως είναι το αθλητικό μας «στολίδι», το δημοτικό κολυμβητήριο του Αγίου Νικολάου, που πλέον έχει όλες τις εκ του νόμου απαιτούμενες αδειοδοτήσεις.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής