breaking news Νέο

Hλίας Αϊβάζογλου : «Έχουμε δικό μας σχέδιο αναδιάρθρωσης»

Hλίας Αϊβάζογλου :  «Έχουμε δικό μας σχέδιο αναδιάρθρωσης»

Ο πρόεδρος του Α.Ο. Τρικάλων σε τηλεοπτική συνέντευξη του υποστήριξε ότι το φημολογούμενο σχέδιο αναδιάρθρωσης δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλων των ομάδων και γι' αυτό θα απορριφθεί:

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης, με τον τρόπο που κυκλοφορεί εξέφρασε, για μια ακόμη φορά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Διαδημοτική Τηλεόραση της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του πρωτοπόρου, του βαθμολογικού πίνακα Α.Ο. Τρικάλων, Ηλίας Αϊβάζογλου.

Ο κ. Αϊβάζογλου αποκάλυψε ότι έχει ετοιμάσει ένα δικό του σχέδιο αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, που ικανοποιεί το 99% περίπου των ομάδων και το κρατάει φυλαγμένο στο γραφείο του, για να το καταθέσει όταν ο ίδιος θεωρήσει ότι ωρίμασε ο χρόνος, ενώ χαρακτήρισε την πρόταση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Ολυμπιακού Βόλου ημιτελή, που δεν λαμβάνει υπόψιν της τα συμφέροντα όλων των ομάδων και γι' αυτό είναι καταδικασμένη να απορριφθεί.

Για την δική του στάση σχετικά με την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, ο κ. Αϊβάζογλου επανέλαβε τις γνωστές του θέσεις: «Είμαστε, είπε, ομάδα ποδοσφαίρου και από τη στιγμή που το επιτρέπουν οι συνθήκες και ανεξάρτητα από το αν συμφέρει ή όχι τα Τρίκαλα θεωρώ ότι θα πρέπει να παίξουμε τα τρία παιχνίδια που απομένουν για να ολοκληρωθεί ομαλά η σεζόν».

 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ηλίας Αιβάζογλου:

-Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και κατ’ επέκταση στο πρωτάθλημα της Football League λόγω της πανδημίας του κορωνοιού:

“Είναι μεγάλη η πληγή που άνοιξε. ‘Οχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και στην κοινωνία. Είμαι από τους αισιόδοξους ανθρώπους από αυτούς που πιστεύουν ότι η ίδια η ζωή επαναφέρει τα πράγματα στη θέση τους, μόλις βρει το πρόσφορο έδαφος. Θεωρώ ότι το πρόβλημα και όλη αυτή η ανακατωσούρα που έχει έρθει στον αθλητισμό, στο ποδόσφαιρο και στην κατηγορία μας, σιγά σιγά με το χρόνο θα επανέλθει σε μία κανονικότητα. Οι συνθήκες θα δείξουν πόσο γρήγορα η πόσο αργά και θα μπούμε σε μία φυσιολογική ροή.

-Για την τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης:

“‘Ενα από τα θέματα συζήτησης είναι το αν θα ζητήσουμε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Με άλλα λόγια αν θα ζητήσουμε να κατέβουμε σε προπονήσεις και δεύτερον σε επίσημα παιχνίδια. Και εάν θα ζητήσουμε αναδιάρθρωση και υπό ποια μορφή. Δεν αισιοδοξώ γύρω από αυτή την τηλεδιάσκεψη, δεν πιστεύω ότι θα βγάλει κάποια είδηση , όμως πρέπει να γίνονται και να ανταλλάσσουμε γνώμες μήπως φτάσουμε σε επιθυμητό αποτέλεσμα.

-Ποια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ομάδες της FL εάν θέλουν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα:

“Ως λίγκα πρέπει να κάνουμε ένα αίτημα προς τη ΓΓΑ που να ζητάμε να βγούμε από την αναστολή και να μας επιτραπεί με κάποιο πρωτόκολλο υγιεινής να κατέβουμε κατ’αρχήν σε προπονήσεις και μετά σε ομαδικές προπονήσεις. Πρωτόκολλο  για να διεξαχθούν παιχνίδια δεν έχει καθοριστεί ούτε από τη SL1, αλλά είναι θέμα χρόνου να γίνουν οι κανόνες για το πως θα μπουν οι ομάδες στο γήπεδο με ασφάλεια από πλευράς υγείας και να διεξαχθούν αγώνες.

-Για το ότι υπολείπονται στη FL μόνο τρία παιχνίδια για να ολοκληρωθεί γεγονός που καθιστά πιο εύκολη την επανέναρξη:

“Εχουν έρθει έτσι τα πράγματα που εμείς είμαστε χωρίς άγχος. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στη SL1 και στη SL2 και εφόσον το μοντέλο είναι πετυχημένο κάλλιστα μπορούμε να ακολουθήσουμε καθώς δε μας πιέζει ο χρόνος. Ας πούμε ότι “πειραματόζωο” θα είναι η SL1 και εμείς θα ακολουθήσουμε ή δε θα ακολουθήσουμε”.

-Για τη στάση του ιδίου σχετικά με την επανέναρξη του πρωταθλήματος:

“Εχουμε ομάδα ποδοσφαίρου και πρέπει να παίξουμε, αυτός είναι ο ρόλος μας. ‘Αρα αφού οι συνθήκες το επιτρέπουν δε βλέπω το λόγο γιατί να μην μπούμε στο γήπεδο. Ανεξάρτητα αν εμάς ως Α.Ο Τρίκαλα μας συμφέρει ή όχι. Είναι τελείως αδιάφορο βαθμολογικά το να πάμε και να μπούμε στη διαδικασία σοβαρών εξόδων για να παίξουμε τα τρία παιχνίδια. Από την άλλη το ερώτημα μου είναι ποιος είναι ο σκοπός μας; Να παίξουμε μπάλα, να δει ο κόσμος και να ευχαριστηθεί μπάλα και να ολοκληρώσουμε το έργο μας. ‘Αρα  εμείς οι αδιάφοροι λέμε να κατέβουμε στα γήπεδα. Πόσο μάλλον οι υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν άνοδο και σωτηρία, αυτές πρέπει να θέλουν περισσότερο να κατέβουν στο γήπεδο και να πάρουν κάτι περισσότερο. Η αναδιάρθρωση δεν είναι κάτι δεδομένο για να υποστηρίζουμε όλοι σταματάμε το πρωτάθλημα και πάμε σε αναδιάρθρωση.

-Για τη θέση της ΕΡΤ που ζητάει να τελειώσουν τα πρωταθλήματα για να δώσει τις δύο τελευταίες δόσεις:

“Η ΕΡΤ είναι κατά τη γνώμη μου, χωρίς να θέλω να γίνω επιθετικός, ένα κακώς κείμενο για το δικό μας πρωτάθλημα. Δεν παύει να είναι μία εταιρεία που έχει συνάψει μία σύμβαση με μία ομοσπονδία όπως η δική μας. Πρέπει να πληροι και να τηρεί τους όρους που είναι και οι πληρωμές. Το πρωτάθλημα διεκόπη, αλλά δε λέει πουθενά το συμβόλαιο ότι αν διακοπεί το πρωτάθλημα όχι με υπαιτιότητα των ομάδων σταματούν και οι πληρωμές. Θεωρώ ότι είναι παράλογο αυτό που έκαναν. Θα έπρεπε να είχαν ολοκληρώσει και από την πλευρά μας εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα.

-Για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης και την πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου που στηρίζουν άλλες 10 ομάδες:

“Ο Α.Ο Τρίκαλα είναι αντίθετος σε ένα ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης ξεκάθαρα. Από κει και πέρα, ως πρόεδρος της ομάδας έχω στο συρτάρι μου μία πρόταση αναδιάρθρωσης τέτοιας μορφής ώστε να ικανοποιεί το 99% των ομάδων. Δεν την κατέθεσα ποτέ, γιατί έκρινα ότι δεν ωρίμασε ο χρόνος για να το κάνω και να τη θέσω προς ψήφιση. Αντιθέτως με πρωτοβουλία του Ολυμπιακού Βόλου κατατέθηκε μία άλλη πρόταση που κατά την άποψή μου δεν είναι ολοκληρωμένη, όμως είναι μία πρόταση, η οποία δεν έχει λάβει υπόψιν το συμφέρον όλων των ομάδων. Από τη στιγμή λοιπόν που δεν ικανοποιεί τα θέλω όλων των ομάδων είναι καταδικασμένη. Αυτό προσπάθησα να δώσω στις ομάδες της FL και της Γ’ Εθνικής να καταλάβουν. Ας αφήσουμε τον Α.Ο Τρίκαλα στην άκρη. Υπάρχουν ομάδες στη SL2 που έχουν δαπανήσει τεράστια ποσά για να παραμείνουν και να συνεχίσουν να υπάρχουν στη συγκεκριμένη κατηγορία. Δεν μπορεί τα Χανιά ή ο Λεβαδειακός να μπαίνουν στην ίδια κατηγορία με ομάδες που μέχρι χθες ήταν στη Γ’ Εθνική , δηλαδή σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Να έχουμε ομάδες που είναι δύο σκαλιά κάτω και να τις αντιμετωπίζουμε του χρόνου. Πως θα δεχτούν αυτές οι ομάδες το συγκεκριμένο γεγονός ; Οτι εμείς είμαστε επί μία δεκαετία επαγγελματικές ομάδες, έχουμε  ξοδέψει άπειρα λεφτά και γι’αυτό είμαστε εδώ πέρα. Και εσείς ήρθατε σήμερα ως μία καθαρή ΠΑΕ ως μία ΠΑΕ δίχως χρέη και υποχρεώσεις και δίχως αθλητικη ιστορία την περασμένη 5ετία; Πως θα εξισωθούμε. Από τη στιγμή που βρίσκει αντίθετες  τις ομάδες της SL2 δεν έχει καμία τύχη μία τέτοια πρόταση αναδιάρθρωσης. ‘Εγινε πέρυσι η αναδιάρθρωση πέρυσι, την πληρώσαμε, φτάνει.

-Για το ότι ο Α.Ο Τρίκαλα πλήρωσε την περσινή αναδιάρθρωση:

“Πρωτάθλημα που χωρίζει την Ελλάδα είναι περιφερειακό πρωτάθλημα. Φαίνεται και η απειρία των υπόλοιπων ομάδων. Πέρυσι ο Α.Ο Τρίκαλα είπε ότι αδίκως πέσαμε στη FL και υπάρχουν ομαδες που δεν πρέπει να παίζουν στη SL2 και βγήκε και φώναξε ότι πρέπει να γίνει αναταξινόμηση των ομάδων. Εάν έξυπνα και οι υπόλοιπες ομάδες της FL υποστήριζαν αυτό το επιχείρημα δε θα μας είχαν καν αντιμέτωπους. Δε θα είχαν καν χαραμίσει τη θέση του πρωταθλητή, άρα μία θέση ανόδου  για τη SL2. Και πονηρά να το βλέπανε κέρδος θα είχαν. Δεν το πιάσανε όπως και τώρα δεν καταλαβαίνουν ότι σπαταλούν το χρόνο τους, προσπαθώντας να επιβάλλουν μία αναδιάρθρωση που δεν είναι αποδεκτή από τις μισές ομάδες του επαγγελματικού αθλητισμού. Θέλουν τη στήριξη του Α.Ο Τρίκαλα που έχει άλλη βαρύτητα και στην κατηγορία και στις εκλογές και στο Δ.Σ της λίγκας όπου έχουμε την ψήφο και εκφράζουμε αυτές τις ομάδες, άρα σίγουρα πια ζητάνε εσπευσμένα τη στήριξή μας. Αν τελικά αυτό επιθυμείτε, τους είπα, να το αποδεχτώ, αν και είναι εις βάρος του Α.Ο Τρίκαλα. ‘Ομως από τη στιγμή που οι μισές ομάδες δεν το επιθυμούν δεν έχει καμία τύχη.

-Για την πρότασή του μέρος των εσόδων των στοιχηματικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα να πηγαίνει στις ΠΑΕ:

“Ευτυχώς υπάρχουν τα καταγεγραμμένα και τα πεπραγμένα. Μέρος της αναδιάρθρωσης ήταν και πηγές εσόδων των επαγγελματικών ομάδων. Μία από αυτές θεωρώ ότι είναι δίκαιο να προέρχεται από επιχειρήσεις που ζουν γύρω από τις δικές μας ομάδες και είναι κερδοφόρες. Δεν ειναι εύκολο να πεις ότι είναι η τηλεόραση, αλλά είναι οι στοιχηματικές εταιρείες που υπάρχουν στην Ελλάδα γιατί υπάρχουμε και εμείς, οπότε καλό είναι να συνεισφέρουν τον οβολό τους στη στήριξη του ελληνικού πρωταθλήματος. ‘Αλλωστε όσο υπάρχουμε θα υπάρχουν. ‘Αρα τι πιο δίκαιο από το να έρθει η πολιτεία  και να επιβάλλει ως ένα τέλος λειτουργίας για κάθε στοιχηματική που λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα να συνεισφέρει σε κάθε επαγγελματική ομάδα ένα Χ ποσό. Βεβαίως και πήραν την ιδέα μας και τη χρησιμοποίησε ακόμη και η Σούπερλιγκ1 , ακόμη και οι εμπνευστές  των άλλων αναδιαρθρώσεων της FL ή των 8 της Γ’ Εθνικής. Δε χρειάζεται να είμαστε οι “νονοί” της ιδέας, αρκεί η ιδέα να βρει υποστηρικτές και η πολιτεία να το επιβάλλει.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής