breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

• Κορωνοϊός: «Έξαλλος» τσαγκάρης βρήκε μια αδιανόητη λύση για την τήρηση των αποστάσεων

«Έξαλλος» με τη μη τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας λόγω κορωνοϊού, ένας τσαγκάρης στη Ρουμανία αποφάσισε να δράσει αποφασιστικά και άμεσα!

Έτσι, σκέφτηκε έναν πρωτότυπο και ίσως… αλλόκοτο τρόπο για να τηρούν οι συμπολίτες τους τις προβλεπόμενες αποστάσεις: δημιούργησε παπούτσια νούμερο 75!

«Μπορείτε να το δείτε στον δρόμο. Δεν σέβονται τους κανόνες για κοινωνική αποστασιοποίηση» αναφέρει ο Grigore Lup στο πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα ξεκίνησαν όταν επισκέφθηκε ένα μάρκετ: «Δεν ήταν πολλά άτομα εκεί, αλλά έρχονταν όλο και πιο κοντά ο ένας στον άλλο. Εάν δύο άνθρωποι φοράνε τα παπούτσια αυτά, θα υπάρχει μία απόσταση περίπου 1,5 μέτρου ανάμεσά τους».

Για να φτιάξει ένα ζευγάρι, ο τσαγκάρης χρειάζεται δύο ημέρες και κοστίζει 115 δολάρια. Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρει ότι έχει λάβει ήδη πέντε παραγγελίες.

Την ιδέα εμπνεύστηκε καθώς κατασκεύαζε παρόμοια παπούτσια για ηθοποιούς.

*****

• Το παγωτό με γεύση δακρυγόνου

Για πολλά χρόνια οι σχέσεις Χονγκ Κονγκ και Κίνας δεν είναι και οι καλύτερες, αλλά ειδικά τον τελευταίο χρόνο είναι πολύ τεταμένες. Οι διαδηλώσεις στο μικρό αυτόνομο κράτος εναντίον του Πεκίνου ήταν καθημερινές, με αφορμή ένα νομοσχέδιο που αναφέρει πως είναι δυνατόν να εκδίδονται οι ύποπτοι του Χονγκ Κονγκ στην ηπειρωτική Κίνα. Εκεί, το κομμουνιστικό κόμμα ελέγχει το δικαστικό σύστημα.

Οι διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα κυρίως το 2019, ήταν βίαιες. Χαρακτηριστικό τους ήταν τα πολλά δακρυγόνα. Ένας παγωτατζής λοιπόν σκέφτηκε πως ένα παγωτό με γεύση δακρυγόνου θα ήταν καλή ιδέα. Βάλθηκε να το δημιουργήσει και τελικά τα κατάφερε.

Το παγωτό αυτό αποτελείται από καβουρδισμένο και αλεσμένο μαύρο πιπέρι, το οποίο θυμίζει αρκετά την πικρή γεύση που αφήνει το δακρυγόνοκαι που οι διαδηλωτές «γεύτηκαν» πολλές φορές πρόσφατα. Βέβαια, η νέα γεύση είναι ένα είδος υποστήριξης του κινήματος, το οποίο σταμάτησε την δράση του εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο 31χρονος εφευρέτης του μίλησε ανώνυμα, αφού φοβάται τις κυρώσεις της Κίνας. Αρχικά δοκίμασε γουασάμπι και μουστάρδα, αλλά τελικά ανακάλυψε πως το μαύρο πιπέρι ήταν εκείνο που πλησίαζε τις ερεθιστικές για το λαιμό επιπτώσεις του αερίου.

*****

• Με ιδιαίτερα... καπέλα κρατούν αποστάσεις οι μαθητές στην Κίνα

Οι μαθητές εμπνεύστηκαν από τα... καλύμματα κεφαλής που συνήθιζαν να φορούν οι αυτοκράτορες της δυναστείας των Σονγκ και οι αξιωματούχοι της αυλής.

Μαθητές δημοτικού σχολείου στην Hangzhou της Κίνας εμπνεύστηκαν από ένα κάλυμμα κεφαλής που έφεραν οι αυτοκράτορες της δυναστείας των Σονγκ και οι αξιωματούχοι της αυλής και σχεδίασαν και κατασκεύασαν καπέλα, ώστε μέσα στην τάξη να κρατούν την επιβεβλημένη απόσταση του ενός μέτρου ο ένας από τον άλλον.

Με τις μεγάλες προεξοχές τους δεξιά και αριστερά, τα καπέλα των μικρών μαθητών φέρνουν αμέσως στο νου τα καλύμματα κεφαλής που συνηθιζόταν να φοριούνται από την κορυφή της διοικητικής πυραμίδας την εποχή των Σονγκ (960 με 1279 μ.Χ.) αλλά που απαντώνται και στην κινεζική κλασική όπερα, γνωστή ως «Όπερα του Πεκίνου». Η χρησιμότητα των futou τότε, εξακολουθεί να είναι πεδίο διαμάχης των ιστορικών σήμερα, με μια ερμηνεία να υποστηρίζει πως εμπόδιζαν τους αξιωματούχους της αυλής να κουβεντιάζουν ψιθυριστά μεταξύ τους.

*****

• Συναγερμός στην Ινδία: Μαϊμούδες άρπαξαν δείγματα αίματος ασθενών με κορονοϊό

Μαϊμούδες έκλεψαν από έναν Ινδό υγειονομικό υπάλληλο δείγματα αίματος από τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού προκαλώντας ανησυχία ότι μπορεί να διέσπειραν τον ιό στην γύρω περιοχή, γράφει η Γκάρντιαν.

Οι μαϊμούδες έκλεψαν τρία δείγματα αυτή την εβδομάδα στο Μιρούτ, κοντά στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί, στη συνέχεια σκαρφάλωσαν στα δέντρα και μια από αυτές μάλιστα προσπάθησε να μασήσει το λάφυρό της. Αργότερα οι συσκευασίες με τα δείγματα αίματος ανακτήθηκαν και δεν έχουν καταστραφεί, δήλωσαν χθες οι αρχές της Μιρούτ στο AFP αφού το βίντεο με το περιστατικό έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι αρχές διευκρίνισαν ότι τα τρία άτομα των οποίων τα δείγματα εκλάπησαν από τις μαϊμούδες υποβλήθηκαν εκ νέου στην εξέταση.

Ο κορονοϊός έχει εντοπιστεί σε ζώα, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι μπορεί να μεταδοθεί από αυτά στον άνθρωπο.

Το πρωτοφανές περιστατικό προκαλεί έντονη ανησυχία για διασπορά του ιού.

*****

• Δασκάλα “έκανε” τους μαθητές της... πλεκτά κουκλάκια!

Πολλά σχολεία έκλεισαν λόγω της πανδημίας και μεταξύ αυτών λουκέτο έβαλε και το δημοτικό στην Ολλανδία όπου διδάσκει η Ingeborg Meinster-Van der Duin. Της έλειπαν τόσο πολύ οι μαθητές της που έπλεξε 23 κουκλάκια, κάθε ένα των οποίων «απεικονίζει» ένα προς ένα τα παιδάκια της τάξης της.  Η Meinster-Van der Duin διδάσκει στο δημοτικό Dr. H.Bavinck στην πόλη Χάαρλεμ. Το σχολείο έκλεισε προσωρινά, η δασκάλα το έφερε βαρέως να μη βλέπει κάθε μέρα τους μαθητές. «Τα παιδιά δεν ήταν πια στο σχολείο. Και μου λείπουν τόσο πολύ» είπε. Έπεσε πάνω σε ένα παρόμοιο πρότζεκτ στο Instagram για πλεκτά κουκλάκια, και τότε αποφάσισε να κάνει μικροσκοπικές, πλεκτές εκδοχές του καθενός από τα παιδιά στην τάξη. Κάθε κουκλάκι είναι ντυμένο σύμφωνα με το στυλ που ντύνεται στην πραγματική ζωή ο μαθητής της τον οποίο απεικονίζει, και σε κάποια από αυτά πρόσθεσε γυαλιά, στέκα για μαλλιά και άλλα αξεσουάρ.

Με το που γύρισαν προσφάτως τα παιδιά στην τάξη, έδωσε στο καθένα το κουκλάκι του. Ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ που η κ. Meinster-Van der Duin δεσμεύθηκε να το επαναλάβει και για την καινούργια τάξη που θα έχει του χρόνου.


• Το παγωτό με γεύση δακρυγόνου
• Με ιδιαίτερα... καπέλα κρατούν αποστάσεις οι μαθητές στην Κίνα
• Συναγερμός στην Ινδία: Μαϊμούδες άρπαξαν δείγματα αίματος ασθενών με κορονοϊό
• Δασκάλα “έκανε” τους μαθητές της... πλεκτά κουκλάκια!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής