breaking news Νέο

ΕΠΣ Ημαθίας : Ξεκαθάρισε η κατάσταση

ΕΠΣ Ημαθίας : Ξεκαθάρισε η κατάσταση

Η ΕΠΣ Ημαθίας αξιοποιώντας την απόφαση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που της έδινε το δικαίωμα να τροποποιήσει τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων που βρίσκονται στην δικαιοδοσία της και τα οποία, όπως και των υπόλοιπων Ενώσεων, δεν ολοκληρώθηκαν, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου αποφάσισε το προφανές. Επικύρωσε την κατάταξη των ομάδων και στις τρεις κατηγορίες, την Α', την Β' και την Γ', όπως ήταν διαμορφωμένη την στιγμή που διεκόπησαν τα πρωταθλήματα, ενώ παράλληλα ακύρωσε την διαδικασία των πλεϊ οφ και των πλεϊ άουτ που προβλέπονταν από την προκήρυξη.

Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο δεν λαμβάνεται υπόψιν η διεξαγωγή των πλεϊ οφ και των πλεϊ άουτ που προβλέπονταν από την προκήρυξη της Α' κατηγορίας και που έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορούσαν να διεξαχθούν, αλλά και ακυρώνονται – δεν λαμβάνονται υπόψιν – όσοι αγώνες ήδη έχουν γίνει στο πρωτάθλημα της Β' και της Γ' κατηγορίας, στα πλαίσια των πλεϊ οφ και των πλεϊ άουτ.

Η κατάταξη των ομάδων διαμορφώνεται αποκλειστικά και μόνο από τους αγώνες της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος που έχουν πραγματοποιηθεί.

Από κει και πέρα αποφάσισε από την Α' κατηγορία της Ένωσης να υποβιβαστούν μόνο οι ομάδες που δεν είχαν μαθηματικές ελπίδες παραμονής όταν διεκόπη το πρωτάθλημα και αυτές είναι η Α.Ε. Ποντίων και ο Ολυμπιακός Νάουσας, ενώ παραμένει στην κατηγορία ο Αστέρας Τριποτάμου όπως βέβαια και ο ΠΑΟ Κουλούρας που ισοβαθμούσαν στην 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Αντί λοιπόν να υποβιβαστούν τρεις ομάδες από την Α' κατηγορία όπως προέβλεπε αρχικά η προκήρξη υποβιβάζονται δύο και με δεδομένο ότι από την Β' προβιβάζονται 4, οι ομάδες της Α' κατηγορίας τη νέα περίοδο δεν θα είναι 16 αλλά 17.

Να δούμε όμως αναλυτικά την κατάσταση που δημιουργείται μετά την απόφαση της Ένωσής μας να επικυρώσει την κατάταξη των ομάδων όπως αυτή είχε διαμορφωθεί την στιγμή της διακοπής των πρωταθλημάτων της και την μερική τροπολογία των προκηρύξεών της.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Από την Α' κατηγορία προβιβάζεται ο πρώτος του βαθμολογικού πίνακα στην Γ' Εθνική, την στιγμή που διεκόπη το πρωτάθλημα, δηλαδή ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας.

Υποβιβάζονται στην Β' κατηγορία οι ομάδες που όταν διεκόπη το πρωτάθλημα είχαν υποβιβαστεί και μαθηματικά, που όπως αναφέραμε είναι η Α.Ε. Ποντίων και ο Ολυμπιακός Νάουσας.

Και την επόμενη σεζόν συνεπώς συνεχίζουν οι ομάδες που βρίσκονται από την 2η μέχρι και την 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Και συγκεκριμένα ο ΦΑΣ Νάουσα, ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου, ο Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας, ο Αγρ. Αστέρας Πλατέος, ο Αχιλλέας Νάουσας, ο ΓΑΣ Κοπανού, το Μακροχώρι, ο Φίλιππος Μελίκης, η Α.Ε. Χαρίεσσας, η Θύελλα Σταυρού, ο Αρης Παλαιοχωρίου, ο ΠΑΟ Κουλούρας και ο Αστέρας Τριποτάμου.

Σε αυτές θα προστεθούν και οι τέσσερις που προβιβάζονται από την Β' κατηγορία, σύνολο 17.

 

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Από την Β' κατηγορία με την ακύρωση της διάταξης της προκήρυξης που προέβλεπε την διαδικασία των πλεϊ οφ και των πλεϊ άουτ προβιβάζονται οι δύο πρώτοι των δύο ομίλων της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Συνολικά τέσσερις ομάδες και συγκεκριμένα ο Άχθος Αρούρης και ο Α.Ο. Μαρίνας (Β' όμιλος) που έτσι κι αλλιώς είχαν κερδίσει την άνοδό τους από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος (ο δεύτερος Α.Ο. Μαρίνας επειδή είχε αποκτήσει διαφορά μεγαλύτερη των 6 βαθμών από την ομάδα που τον ακολουθούσε, τον Άτλα Ζερβοχωρίου) και από τον Α' όμιλο η πρώτη Α.Ε. Σχοινά, όπως προβλέπεται από την προκήρυξη και ο δεύτερος Ατρόμητος Διαβάτου που αν δεν είχαμε την τροποποίηση θα έδινε αγώνα πλεϊ οφ με την Α.Ε. Καψόχωρας, έχοντας πλεονέκτημα έδρας.

Από την Β' λοιπόν κατηγορία προβιβάζονται στην Α' η Α.Ε. Σχοινά, ο Άχθος Αρούρης, ο Α.Ο. Μαρίνας και ο Ατρόμητος Διαβατού, ενώ υποβιβάζονται οι ουραγοί των δύο ομιλων, η Δόξα Νάουσας, από τον 2ο όμιλο, που έτσι κι αλλιώς είχε υποβιβαστεί δίχως πλεϊ άουτ, αφού η διαφορά της από την προτελευταία ομάδα του βαθμολογικού πίνακα, τον Απόλλωνα Αγίου Γεωργίου ήταν μεγαλύτερη των 6 βαθμών και η Νέα Γενεά Ν. Νικομήδειας, που τερμάτισε στην τελευταία θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, θα διεκδικούσε όμως την παραμονή της στην κατηγορία, μέσω πλεϊ άουτ αν δεν είχαμε την διακοπή του πρωταθλήματος και την τροποποίηση της προκήρυξης.

Μετά την άνοδο λοιπόν της Α.Ε. Σχοινά, του Ατρόμητου Διαβατού, του Άχθο Αρούρη, του Α.Ο. Μαρίνας και τον υποβιβασμό της Νέας Γενεάς Ν. Νικομήδειας και της Δόξας Νάουσας, από την φετινή Β' κατηγορία θα συνεχίσουν 14 ομάδες (7 από κάθε όμιλο) και συγκεκριμένα η ΑΕΚ Καμποχωρίου, η ΑΕ Καψόχωρας, η Ακαδημία Τρικάλων, ο Ολυμπιακός Λουτρού, η Δόξα Λιανοβεργίου, ο ΠΑΟ Παλατιτσίων, η Δόξα Κυψέλης, ο Άτλας Ζερβοχωρίου, ο Αγρ. Αστέρας Αγίας Βαρβάρας, τα Λευκάδια, ο Εθνικός Ράχης, ο Α.Σ. Πατρίδας, ο Κεραυνός Επισκοπής και ο Απόλλων Αγ. Γεωργίου και σ' αυτές θα προστεθούν 6 από την Γ' κατηγορία (3 από κάθε όμιλο). Συνολικά δηλαδή 20 ομάδες.

 

Γ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Από την Γ' κατηγορία προβιβάζονται οι τρεις πρώτοι κάθε ομίλου την στιγμή της διακοπής του πρωταθλήματος.

'Ετσι στην Β' κατηγορία τη νέα περίοδο θα αγωνίζονται ο Απόλλων Λυκογιάννης, η Δόξα Βρυσακίου, η Α.Ε. Αλεξάνδρειας, η Δόξα Ασωμάτων, η Α.Ε. Καβασίλων και ο Ερμής Τριλόφου.

 

ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ;

Η άνοδος και ο υποβιβασμός στα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα λοιπόν φέτος πραγματοποιήθηκε με την μέθοδο της τροποποίησης της προκήρυξης των πρωταθλημάτων και είναι επόμενο να δημιούργησε πικρίες σε ομάδες που πίστευαν ότι μπορούσαν να ανατρέψουν την κατάσταση.

Αυτό που μένει να μάθουμε αν η τροποποίηση της προκήρυξης των πρωταθλημάτων θα αναδείξει και πρωταθλητές ή θα έχουμε παύλα (-).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής