breaking news Νέο

Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Βέροιας

Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Βέροιας

Ο Δήμος Βέροιας είναι μεταξύ των 162 Δήμων της χώρας που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο για την εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ). Ο Δήμος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και έχοντας θέσει ως στρατηγική κατεύθυνση την υλοποίηση κυκλοφοριακών παρεμβάσεων με σεβασμό στις βασικές αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, προωθεί την υλοποίηση στρατηγικού Σχεδίου για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα με στόχο την βελτίωση της προσβασιμότητας κατοίκων και επισκεπτών στην αστική περιοχή του Δήμου και την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος. Η διαδικασία για την εκπόνηση του ΣΒΑΚ έχει ξεκινήσει, σε συνεργασία με εξωτερικό ανάδοχο (Project4 IKE), με διάρκεια από 12/06/2020 έως 11/08/2021.

Το συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο θα θέσει το πλαίσιο πάνω στο οποίο η Δημοτική Αρχή θα κινηθεί στη διάρκεια των επόμενων ετών, για την αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης στις μετακινήσεις κατοίκων και επισκεπτών, με στόχο την εξασφάλιση ενός ασφαλέστερου, αποδοτικότερου, δικαιότερου και περιβαλλοντικά φιλικού κυκλοφοριακού συστήματος. Ως περιοχή παρέμβασης του ΣΒΑΚ νοείται η πόλη Βέροιας και οι κύριες συνδέσεις με τις λοιπές Δημοτικές Ενότητες.

Η συμμετοχή και η διαρκής ενημέρωση των πολιτών και φορέων αποτελούν βασικές επιδιώξεις τόσο κατά τη φάση ανάπτυξης του ΣΒΑΚ όσο και κατά τη διαδικασία υλοποίησης των μέτρων του σχεδίου που αφορούν διάφορες κοινωνικές και πληθυσμιακές ομάδες. Μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες  διαβούλευσης θα προκύψουν οι προτάσεις και παρατηρήσεις κατοίκων και φορέων σχετικά τόσο με τα προβλήματα και την υφιστάμενη κατάσταση όσο και με τις προκαταρκτικές προτάσεις μετέπειτα.

Ο Δήμος Βέροιας για την πληρέστερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και των ενδιαφερομένων ομάδων θα δημιουργήσει ξεχωριστή ιστοσελίδα για το ΣΒΑΚ στο site του Δήμου όπου και θα αναρτάται όλο το απαραίτητο υλικό που θα προκύπτει κατά την κατάρτιση του Σχεδίου.

Η Δημοτική Αρχή στηρίζει τις ανοιχτές και συμμετοχικές διαδικασίες για να σχεδιάσουμε όλοι μαζί από κοινού το μέλλον μας και να συμβάλλουμε στην επίλυση των βασικών προβλημάτων κινητικότητας του Δήμου μας για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και μια πιο βιώσιμη πόλη για όλους.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής