breaking news Νέο

Κώστας Σαμανίδης : «Ικανοποιητική η κίνηση στο χώρο της εστίασης στη Βέροια, μετά την επαναλειτουργία των μαγαζιών»

Κώστας Σαμανίδης : «Ικανοποιητική η κίνηση στο χώρο της εστίασης στη Βέροια, μετά  την επαναλειτουργία των μαγαζιών»

Ικανοποιητική βλέπει την κίνηση στη Βέροια στον χώρο της εστίασης, ένα μήνα μετά την επαναλειτουργία των μαγαζιών, ο Κώστας Σαμανίδης, πρόεδρος του σωματείου Ιδιοκτητών καφετεριών, κέντρων διασκέδασης και ψυχαγωγίας Βέροιας, μιλώντας στην χθεσινή εκπομπή "ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ" (12.00-13.00) του Ράδιο Αιχμή - 102,8 Fm, την οποία επιμελούνται και παρουσιάζουν οι Αλέκος Χατζηκώστας και Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης.

«Μπορώ να πω ότι η κίνηση την οποία παρουσιάζουν τα μαγαζιά που έχουν να κάνουν με την προμήθεια καφέ από τα take way και με ντελίβερι στο είδος που επιθυμεί ο κόσμος (καφέ, πίτσα, ψητά) είναι ικανοποιητική, όχι όμως και η κίνηση στις ταβέρνες και στα εστιατόρια. Εκεί υπάρχει πρόβλημα, το οποίο έγκειται στο ότι ο κόσμος δεν κάθεται σ' αυτά για να φάει, με αποτέλεσμα η εικόνα αυτή να μη θυμίζει σε τίποτα την περίοδο πριν την εκδήλωση της πανδημίας του κορονοϊού» επεσήμανε. «Ο κόσμος, λοιπόν, ήταν τόσο καιρό εσώκλειστος και ήθελε να βγει έξω, να καταναλώσει και να ξεδώσει, την στιγμή μάλιστα που η Βέροια στάθηκε από τις "τυχερές" πόλεις στη χώρα μας, στην οποία και δεν παρουσιάσθηκαν κρούσματα κορονοϊού και έτσι υπάρχει για τον τόπο μας μια σιγουριά και ασφάλεια» προσέθεσε.

 

«Το ότι δεν έχουμε κανένα κρούσμα κορονοϊού στη Βέροια είναι η απεικόνιση της πραγματικότητας»

• Οσον αφορά τα μέτρα τα οποία υπέβαλλε η πανδημία στους εργαζόμενους και το τι ισχύει στο τόπο μας, ο Κώστας Σαμανίδης σημείωσε: «Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Πέρα από την ατομική ευθύνη του καθενός, το ότι δεν έχουμε κανένα κρούσμα κορονοϊού στη Βέροια είναι η απεικόνιση της πραγματικότητας. Όπου τηρούνται οι αποστάσεις και αποφεύγονται οι μαζώξεις των ατόμων».

• Για το αν έχουν γίνει συστάσεις στα μαγαζιά, ο ίδιος είχε να πει: «Βεβαίως και γίναν συστάσεις από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, σύμφωνα με τις οποίες τηρούνται οι αποστάσεις και δεν υπάρχει πρόβλημα».

 

«Το σύνολο των εργαζομένων απασχολείται στις επιχειρήσεις της πόλης μας»

• Ακόμα, το ευχάριστο είναι σύμφωνα με τον Κώστα Σαμανίδη, πως με την απαγόρευση οποιαδήποτε απόλυσης εργαζόμενου από κατάστημα στη Βέροια, έχει απορροφηθεί το 100% των υπαλλήλων. Ειδικά, δε με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE, δίνεται η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να αλλάξουν την σύμβαση από πλήρη σε μερική και με αυτόν τον τρόπο να μη μείνουν χωρίς δουλειά οι εργαζόμενοι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και η επιχείρηση να έχει τους υπαλλήλους της και οι απώλειες των υπαλλήλων να είναι ελάχιστες από το οικογενειακό τους εισόδημα.

 

«Τουριστικός προορισμός των πολιτών η Βέροια από το Σεπτέμβριο»

• Ο πρόεδρος του σωματείου Ιδιοκτητών καφετεριών, κέντρων διασκέδασης και ψυχαγωγίας Βέροιας, ξεκαθάρισε επίσης ότι «για τον ερχόμενο μήνα, τον Ιούλιο, δεν μπορούμε να προσδοκούμε τουρίστες στη Βέροια μιας και θα επιλέξουν τις παραλίες. Από την άλλη ο φόβος των Βεροιωτών να πάνε στις πλαζ και να κολλήσουν τον κορονοϊό λειτουργεί τροχοπέδη σε μια τέτοια περίπτωση. Οπότε και θα προτιμήσουν να παραμείνουν στην πόλη. Εγώ πάντως βλέπω πολλούς Βεροιώτες να μένουν εδώ και δεν θα σκεφθούν να πάνε σε κοντινές παραλίες, όταν σ' αυτές θα έχουμε και αύξηση τουριστών από όμορες χώρες της πατρίδας μας. Αυτό ίσως αποτελέσει θετικό πρόσημο για την πόλη, η οποία και χωρίς την εμφάνιση κρούσματος κορονοϊού να αποτελέσει τουριστικός προορισμός των πολιτών από τον Σεπτέμβριο».

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής