breaking news Νέο

Στέργιος Μουρτζίλας σε www.imerisia-ver.gr : «Ανιδιοτελής προσφορά για το καλό της Ημαθίας»

Στέργιος Μουρτζίλας σε www.imerisia-ver.gr : «Ανιδιοτελής προσφορά για το καλό της Ημαθίας»

Στέργιος Μουρτζίλας. Πρόεδρος της ΕΠΣ Ημαθίας, πρόεδρος των πολυτέκνων και περιφερειακός σύμβουλος με την “Αλληλεγγύη” του Απόστολου Τζιτζικώστα. Με την πολιτική ασχολήθηκε για πρώτη φορά, λαμβάνοντας πάνω από 11.000 ψήφους στην Ημαθία! Μετά τη συνέντευξη που μας παραχώρησε στις ΑΝΑ...κρίσεις στα fm του “Ράδιο Αιχμή-102,8”  το τηλέφωνο του είχε 22 κλήσεις! Ένα είναι βέβαιο. Ότι ο Στέργιος είναι άνθρωπος της ανιδιοτελούς προσφοράς, συμμετέχοντας στα κοινά του τόπου του, από θέσεις ευθύνης. Μπορεί να μη μας το ξεκαθάρισε, αλλά είναι βέβαιο ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την ΕΠΣΗ! Αποδελτιώνοντας τα όσα, ενδιαφέροντα, μας είπε για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, πολύτεκνη οικογένεια και περιφερειακά κοινά, σας παραθέτουμε σημεία από την ωριαία του συνέντευξη.

 

«Εισαγάγαμε το θεσμό των play off και play out

 

Υπήρξαν προβλήματα και αντιδράσεις στην εισαγωγή του θεσμού των play off και play  out στα πρωταθλήματα μας. Όταν υπάρχει μία παγιωμένη κατάσταση για περίπου τριάντα χρόνια, είναι πολύ δύσκολο να «ξεβολέψεις» κάποιους και να τους πείσεις ότι αυτό που προσπαθείς να εφαρμόσεις, γίνεται μόνο για το καλό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

 

Υποχρεωτική παρουσία νεαρών ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα του αγώνα

 

Η επιλογή μας αυτή δικαιώνεται, καθώς και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει ξεκινήσει την εφαρμογή ανάλογης ρύθμισης στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

 

Πρωταθλήματα υποδομών

 

Όταν ξεκίνησε η θητεία της συγκεκριμένης διοίκησης, η ΕΠΣ Ημαθίας διοργάνωνε ένα μόνο ηλικιακό πρωτάθλημα, που αντιστοιχούσε στην κατηγορία των παίδων. Εμείς, αφού εναρμονίσαμε τις ηλικιακές κατηγορίες με τις αντίστοιχες της ομοσπονδίας και των εθνικών ομάδων, προχωρήσαμε από την περίοδο 2018-2019 στη διοργάνωση ενός επιπλέον πρωταθλήματος, αυτού της ηλικίας Κ-16.  Φέτος, πριν την πανδημία του κορωνοιού είχαμε δρομολογήσει τη διοργάνωση, για πρώτη φορά, και του πρωταθλήματος Κ12, του οποίου η έναρξη μετατέθηκε τελικά για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά. Παράλληλα, συνεχίστηκε κανονικά η διοργάνωση του πρωταθλήματος Κ-14.

 

Γιατροί αγώνα-απινιδωτές 

 

Πλέον γιατροί αγώνα δηλώνονται μόνο πιστοποιημένοι γιατροί ή νοσηλευτές, οι οποίοι είναι σε θέση να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη. Παράλληλα αγοράστηκαν με πρωτοβουλία μας επτά απινιδωτές. Αυτή τη στιγμή καλύπτεται το σύνολο της Α΄ κατηγορίας, καθώς και των αγώνων κυπέλλου, καθώς επίσης και κάποιοι από τους αγώνες της Β΄ & Γ΄ κατηγορίας. Επειδή όμως το κακό δεν ξέρουμε ποτέ και πού θα χτυπήσει, σκοπεύουμε να προχωρήσουμε στην αγορά (είτε με δικά μας χρήματα, είτε μέσω χορηγιών) όσων μηχανημάτων ακόμη απαιτούνται, προκειμένου να καλύψουμε το σύνολο των αγώνων του Σαββατοκύριακου.

 

Βελτιώνεται η ποιότητα της διαιτησίας

Βελτιώνεται η ποιότητα της διαιτησίας, καθώς το σύστημα ενδοεπικοινωνίας που αγοράσαμε,  καλύπτει και ανάγκες τοπικού χαρακτήρα. Αναβαθμίζεται η εικόνα των διαιτητών μας, όταν εκπροσωπούν την ΕΠΣΗ στα εθνικά πρωταθλήματα.

 

Θετικό το πρόσημο της θητείας μας

 

Παραλάβαμε μία δύναμη 54 ομάδων πριν από 4 χρόνια και παρ’ όλες τις αντιξοότητες καταφέραμε να τη διατηρήσουμε ανέπαφη. Πέρυσι στα ερασιτεχνικά μας πρωταθλήματα συμμετείχαν 48 σωματεία, ενώ στις εθνικές κατηγορίες είχαμε τη συμμετοχή τριών ομάδων. Δηλαδή σύνολο 51. Σε όλες αυτές, αν προσθέσω και τις ομάδες που συμμετέχουν μόνο στα πρωταθλήματα υποδομών, χωρίς να έχουν ανδρικό τμήμα στο ερασιτεχνικό ή το εθνικό πρωτάθλημα, τότε ο αριθμός αυτός ξεπερνάει τις 60. Το πρόσημο της θητείας μας και με πρόεδρο το Βασίλη Φωτιάδη ήταν θετικό.

 

Τελευταία επιχορήγηση της ΕΠΟ στα σωματεία το...2008!

 

Τα σωματεία πήραν κρατική επιχορήγηση για τελευταία φορά το 2008. Πλέον τα οικονομικά δεδομένα έχουν αλλάξει δραματικά και οφείλει τόσο η πολιτεία όσο και η ομοσπονδία να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τα σωματεία να σταθούν στα πόδια τους.
Θέλουμε ο αθλητισμός να αποτελέσει τρόπο ζωής μικρών και μεγάλων, καθώς και παράγοντα αποφυγής κακών συναναστροφών και βλαβερών συνηθειών για τους νέους της Ελλάδας μας. Πρέπει να δοθεί άμεσα οικονομική ανάσα στις πολύπαθες ομάδες που φυτοζωούν σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, χρειάζονται τη στήριξη μας με οποιονδήποτε τρόπο υλικό και ηθικό. Γι’ αυτό θα μας βρουν αρωγούς τους.

 

Η πολύτεκνη οικογένεια βάλλεται

 

Η πολύτεκνη οικογένεια βάλλεται από την πολιτεία. Όταν ένα παιδί αποτελεί φορολογικό...τεκμήριο, πώς θα καταπολεμήσουμε την υπογεννητικότητα; Η πατρίδα μας φθίνει πληθυσμιακά. αφού κάθε χρόνο χάνεται μια πόλη 18.000 κατοίκων. Δεν ζητάμε ούτε επιδόματα, ούτε θέσεις, απλά να είναι αρωγός το κράτος στα αυτονόητο. Δεν έχουμε καν τη δυνατότητα μετεγγραφών των πολύτεκνων φοιτητών στην ίδια πόλη. 

 

Μεγάλο κεφάλαιο για την πολιτική μας ζωή ο Τζιτζικώστας

 

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για την πολιτική μας ζωή. Το μήνυμα του είναι ηθικό, καθαρό και τίμιο. Στην Π.Ε Ημαθίας παράγεται έργο χωρίς να φαίνεται. Προσπαθούμε με τον Κώστα Καλαϊτζίδη, τον Απόστολο Νεστορόπουλο, αλλά και τους περιφερειακούς συμβούλους της μειοψηφίας για το καλό της περιφερειακής μας ενότητας. Η Ημαθία είναι ένας εύφορος τόπος, που πρέπει να προσέξει τους αγρότες της και τις επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής