breaking news Νέο

Ό.Χολέβα στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ : «Ο Κ. Βοργιαζίδης συμμάζεψε τα οικονομικά του Δήμου και έβαλε σε μια σειρά και κάποια άλλα πράγματα»

Ό.Χολέβα στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ : «Ο Κ. Βοργιαζίδης συμμάζεψε τα οικονομικά του Δήμου και έβαλε σε μια σειρά και κάποια άλλα πράγματα»

Η Όλγα Χολέβα, νηπιαγωγός, εργαζόμενη 33 χρόνια στην εκπαίδευση, αιρετό μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Μακροχωρίου την τετραετία 2010-2014 και δύο φορές υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βέροιας με την παράταξη «Δράση με γνώση», της οποίας ηγείται ο νυν Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, στην εκλογική διαδικασία των δημοτικών εκλογών του Μαϊου 2014 και 2019, βρέθηκε χθες πίσω από τα μικρόφωνα του στούντιο του Ράδιο Αιχμή, φιλοξενούμενη της εκπομπής «ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ», με παρουσιαστές τους ΑΛΕΚΟ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ και ΠΑΥΛΟ ΧΡ. ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΙΔΗ.

Η Όλγα Χολέβα, που υπηρετεί τώρα στο 2ο Νηπιαγωγείο Μακροχωρίου και που όλα τα προηγούμενα χρόνια έχει να επιδείξει μια πλούσια ενασχόληση με την παράδοση μέσα από την παρουσία της στα διοικητικά του Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων, δεν έκρυψε και τη μεγάλη της επιθυμία «να είμαι παρούσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως αιρετό μέλος στη θητεία του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μακροχωρίου την περίοδο 2010-2014, εκλεγμένη τότε με το συνδυασμό της πρώην Δημάρχου Βέροιας Χαρούλας Ουσουλτζόγλου. Όπου μαζί με τα άλλα μέλη, που ήταν ο Βαγγέλης Αργυρίου και (από την αντιπολίτευση) οι Κώστας Σισμανίδης και Βάσω Κούφα και με πρόεδρο του οργάνου το Διονύση Κουλουριώτη, κληθήκαμε και πήραμε αποφάσεις, που ήταν, πιστεύω, οι καλύτερες. Αποφάσεις βέβαια, που είχαν καθαρά γνωμοδοτικό χαρακτήρα μεν, αυτές όμως είχαν και νόημα και αποτέλεσμα, ξέχωρα ασφαλώς και από τις όποιες διαφωνίες υπήρξαν. Το πιο σημαντικό ήταν ότι όλα τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Μακροχωρίου συμμετείχαμε σ' όλες σχεδόν τις συνεδριάσεις του συμβουλίου εκείνης της περιόδου και με γνώμονα οι αποφάσεις που παίρναμε να είναι προς όφελος πάντα του τόπου μας. Ακολούθως υπήρξα δύο φορές υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βέροιας με το συνδυασμό «Δράση με γνώση» με επικεφαλής τον παρόντα Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη, χωρίς να εκλεγώ όμως, αλλά να συμμετέχω στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Μια σχολική επιτροπή, η οποία έχει ως θέμα της την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Δηλαδή τί λείπει και δεν έγινε κάτι, όπως και να επιλαμβάνεται αιτήματα των Διευθυντών των σχολείων και να μπορεί να δίνει λύση σ' αυτά, ανάλογα βέβαια και με τις οικονομικές δυνατότητες που υπάρχουν».

Η ίδια, που κάλλιστα θα μπορούσε να διεκδικήσει βραβείο ως ... η πιο πιστή ακροάτρια των συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων Βέροιας, τόνισε πως «θα πρέπει να ασκείται αυτοκριτική από τον καθένα μας σ' ό,τι γίνεται και δεν γίνεται σε αυτές τις συνεδριάσεις», ενώ, μιλώντας για τη διοίκηση του Κώστα Βοργιαζίδη στο Δήμο Βέροιας, επεσήμανε πως «ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης έκανε ένα συμμάζεμα των οικονομικών του Δήμου, που είναι ένα από τα πιο σοβαρά πράγματα, αλλά και κατάφερε να βάλει σε μία σειρά κάποια άλλα πράγματα».

Ακόμα, η Όλγα Χολέβα αναφερόμενη στον αγαπημένο της τόπο, το Μακροχωρι, έθεσε την ύδρευση ως ένα μεγάλο πρόβλημα σ' αυτό, το οποίο και – όπως είπε - εξακολουθεί να υφίσταται και κάποια στιγμή ευχής έργον είναι να απαλλαγούν οι κάτοικοί του από αυτό. Συνάμα επέστησε την προσοχή της δημοτικής αρχής στην κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι δρόμοι στο Μακροχώρι, τους οποίους και πρέπει να δει περισσότερο, όπως και το πως «θα μάθουμε να διαχειριζόμαστε τα σκουπίδια».

Τέλος, η Όλγα Χολέβα ερωτηθείσα για το πώς η ίδια μπορεί να ανταπεξέρχεται στο ρόλο της μητέρας, της γιαγιάς, της νηπιαγωγού και της θέλησής της για συμμετοχή στα κοινά του τόπου, είχε να πει: «Όταν αγαπάς κάτι και το κάνεις με τη θέλησή σου, χωρίς να υπάρχει τίποτα άλλο στο πίσω μέρος του μυαλού σου, τότε πετυχαίνεις σ' όλα».

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής