breaking news Νέο

Αρ(α)κάς!

  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!

Καλημέρα αδέρφια, καλημέρα στους και στις απανταχού αρακ(ά)δες και αρακ(ιώ)τισσες που απολαμβάνουν τον πατροπαράδοτο φρέντο εσπρέσο, σκέτο, στις παραλίες της Μεθώνης, Κορινού και Κατερινόσκαλας.

 

Και εμείς ετοιμαζόμαστε για βουρ στις παραλίες, με το σέικερ το φραπέ με 4 κουτάλια ζάχαρη και δώδεκα παγάκια. Μάσκα, που τη φοράμε και στα σούπερ μάρκετ, άμα λάχει να ‘ουμε, γιατί η χάρτινη κοστίζει, βατραχοπέδιλα, σωσίβιο, μπρατσάκια και ένα κόπερτον αντηλιακό και πάμε για μπάνια.

 

Παλιά πηγαίναμε στο Λουτροχώρι, αλλά την έκλεισαν την πισίνα, που μύριζε κλούβιο αυγό και μας έκανε καλό και στα εκζέματα. Στο Πόζαρ έπρεπε να πάρουμε τρένο και να νοικιάσουμε δωμάτιο, οπότε πηγαίναμε έτοιμοι με κουζινικά, μαχαιροπήρουνα και πιατικά, έτοιμοι να τη βγάλουμε με φασολάκια και πιλάφια.

 

Ωραίες εποχές καρντάσια. Και να στη Μεθώνη κατασκήνωση με τους προσκόπους και να στη Βουρβουρού, την Άφυτο και τη Γερακινή, προσκωλυόμενοι με τους Οδηγούς. Με το λεωφορείο που φόρτωνες τα μπαγάζια στην οροφή, ήθελες καμιά 10αριά ώρες να φτάσεις στις παρθένες παραλίες της Χαλκιδικής.

 

Πού τώρα πια έγιναν σαν την Τζούλια Αλεξανδράτου, μιλάμε για τόση χρήση πια.

 

Τότε μύριζες πεύκο δίπλα στην παραλία και χτυπούσες το καρπούζι με φέτα για μεσημεριανό. Τώρα μυρίζει τσίκνα η θάλασσα από τη διπλανή σουβλακερί, τζατζίκι, κρεμμυδίλα και Γερμανίδες τουρίστριες, που έλεγε και ο Τζημάκος. 

 

Χάθηκαν και αυτές, μαζί με τα σουηδέζικα ουρί, που ερχόταν στα μέρη μας, για να απολαύσουν την...αρρενωπότητά μας. Διότι υπήρξαμε και ωραίοι άντρες ρε. Τύφλα να είχε ο γέρος ο Μητσοτάκης, διατί να το κρύψωμεν άλλωστε.

 

Και να τα μακροβούτια δίπλα στις νταβραντωμένες φροϊλάιν, που έτρωγαν μια μπουκιά ζαμπόν και γκούντα μέσα σε ένα καρβέλι ψωμί και νιώθαμε όπως τα πιτσιρίκια στην κατοχή.

 

Εμείς στην απέξω, με μια φέτα ψωμί με ζάχαρη και καφέ, χωρίς κοιλιές και άγχος για την επόμενη μέρα.

 

Ωραία ήμασταν αδέρφια, τώρα τι κάνουμε, που θέλουμε έναν κουβά λεφτά, για να νοικιάσουμε ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο, μου λέτε;

 

Για αυτό καθήστε Σέλι μεριά και απολαύστε βουνό και καμιά μπριζόλα χοιρινή στη θράκα και μη μιλάτεεεεε.


παραλία
Πόζαρ
Αλεξανδράτου
Γερμανίδες
Σέλι

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής