breaking news Νέο

Φτάνει η παραπληροφόρηση κ. Παυλίδη -Απάντηση Δημάρχου Βέροιας, Κ.Βοργιαζίδη, σε ανακοίνωση της παράταξης «Συνδημότες»

Φτάνει η παραπληροφόρηση κ. Παυλίδη  -Απάντηση Δημάρχου Βέροιας, Κ.Βοργιαζίδη, σε ανακοίνωση της παράταξης «Συνδημότες»

α. Παρότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας ο κ. Παυλίδης τα «μάζεψε» στο θέμα των Ριζωμάτων, επανήλθε μέσω ανακοίνωσης προκειμένου να συνεχίσει την παραπληροφόρηση. Στο έγγραφο λοιπόν της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δασών Κεντρικής Μακεδονίας του 1970 προς τον Υπουργό Γεωργίας και το οποίο επισυνάπτεται, φαίνεται ξεκάθαρα γιατί σήμερα η Διεύθυνση Δασών διεκδικεί από τους συνδημότες μας των Ριζωμάτων το 24% και όχι το 5% της δασικής έκτασης.

Ακόμα και για το 5% που αναφέρεται στο έγγραφο που παρουσίασε ο κ. Παυλίδης (απάντηση στη Βουλή περί παραχωρήσεως τίτλων κυριότητας με ημερομηνία 10-11-1995) αφαιρεί και δεν προσθέτει, αφού όπως αναγράφει «χωρίς μέχρι σήμερα να κριθούν από την Επιτροπή Απαλλοτριώσεων οι δικαιούχοι γεωργικού κλήρου» κάτι που επιβεβαιώνει δυο χρόνια αργότερα και ο τότε Πρόεδρος της Κοινότητας Ριζωμάτων κ. Δάλλας στη εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΩΝ ΠΙΕΡΙΩΝ» (Απρίλιος 1997).

Δυστυχώς όπως αναφέραμε και στο Δ.Σ. τη μόνη λύση που θυμόμαστε από την πλευρά του κ. Παυλίδη είναι η λύση (κλείσιμο) της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Δήμου.

β. Μας συγκίνησε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του κ. Παυλίδη για τον αείμνηστο συντοπίτη μας, Αστέριο Κουκούδη, αφού θεώρησε ότι το Σέλι είναι μικρό γι’ αυτόν. Έφτασε μάλιστα σε σημείο να μιλήσει και για διοικητική προσβολή της απόφασης του Δ.Σ. Βέροιας αφού ο δρόμος ανήκει στην αρμοδιότητα της Π.Ε. Ημαθίας. Μιλάμε για τέτοια συγκίνηση.

Βέβαια, το αυτονόητο είναι ότι από την είσοδο του Σελίου διέρχονται κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ενώ αντίστοιχα από ένα μέσο δρόμο εντός του αστικού ιστού μόλις μερικές εκατοντάδες.

 Όπως κάθε κοινός νους αντιλαμβάνεται αυτό είναι απλά το προπέτασμα καπνού. Κι εμείς γίναμε αποδέκτες αιτήματος αναβολής του θέματος στο Δ.Σ. αλλά δεν μπήκαμε στον πειρασμό να το βάλουμε στη ζυγαριά των επόμενων εκλογών όπως ακριβώς έπραξε ο κ. Παυλίδης.

γ. Σε μια εποχή που δυστυχώς υπάλληλοι αποχωρούν από το δυναμικό του Δήμου Βέροιας χωρίς να αναπληρώνονται στο ακέραιο (συνταξιοδοτήσεις, κινητικότητα κτλ), ευτυχώς που υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης ειδικών συνεργατών οι οποίοι καλύπτουν ειδικότητες και ανάγκες που διαφορετικά θα ήταν αδύνατον να καλυφθούν εσωτερικά από το υφιστάμενο μόνιμο προσωπικό του Δήμου όπως άλλωστε σήμερα συμβαίνει στους περισσότερους αν όχι σε όλους τους Δήμους της χώρας. Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ένας ειδικός συνεργάτης κοστίζει μισθολογικά λιγότερα χρήματα σε σύγκριση μ’ έναν αντίστοιχο τακτικό υπάλληλο, αφού στερείται σειράς επιδομάτων.

Όσο για τα υπόλοιπα, εντάσσονται στο συνήθη φτηνό λαϊκισμό του κ. Παυλίδη. Αλλά δυστυχώς για τον ίδιο, «έχουν γνώσιν οι φύλακες», όπως αποδείχθηκε περίτρανα και στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής