breaking news Νέο

Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Τη διαγραφή του Γιώργου Κάκαρη από την παράταξη «ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΓΝΩΣΗ» ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης στη χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Όπως επεσήμανε ο κ. Βοργιαζίδης, «ο καθένας στην παράταξη μπορεί να μιλά ελεύθερα και χωρίς φίμωτρο, αλλά ο κ. Κάκαρης δηλώνει ξένο σώμα. Και εμείς ξένα σώματα δεν θέλουμε». Ο Δήμαρχος ανέφερε ακόμα ότι η αλλαγή στάσης του κ. Κάκαρη οφείλεται στο ότι δεν αξιοποιήθηκε και πρόσθεσε ότι η διαγραφή του έπρεπε να είχε γίνει πριν 2,5 χρόνι,α μετά την υβριστική του αναφορά στο facebook. Επιπρόσθετα ο κ. Βοργιαζίδης είπε ότι, «αντί να αφήνει υπονοούμενα ο κ. Κάκαρης, μπορεί να πάει στον εισαγγελέα και να προβεί σε καταγγελία».

Από την πλευρά του, ο κ. Κάκαρης έκρινε τη διαγραφή του ως «παράσημο» και «δώρο» του κ. Βοργιαζίδη, σημειώνοντας ότι στον κόσμο θα μείνει πως η διαγραφή έγινε, επειδή ασκήθηκε κριτική (στη διπλανή στήλη η δήλωση του Γ. Κάκαρη).

• Ακόμα ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα εγκαίνια, που έγιναν χθες, της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην Κοζάνη, παρουσία υπουργών και κατασκευαστών. «Πρόκειται», είπε ο κ. Βοργιαζίδης, «για το πρώτο έργο, που έχει να κάνει με την τήρηση της νομοθεσίας και την περιβαλλοντική ευαισθησία». Και πως η μεταφορά απορριμμάτων στην Κοζάνη από τη Βέροια έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, αφού ο Δήμος Βέροιας πρέπει να πάρει απόφαση, αν θα διαλέξει άλλο ΧΥΤΑ ή θα πάει στη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων της Κοζάνης.

• Επιπλέον, ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι θα ερχόταν ένα θέμα που αφορά στη χυμοποίηση ροδακίνων, αλλά - όπως είπε - δεν κατέστη δυνατόν να έρθει τελικά, γιατί δεν έχει υπογραφεί η υπουργική απόφαση.

• Με αφορμή τις διακοπές νερού που υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες σε Γεωργιανούς, Ν. Νικομήδεια, Μακροχώρι και Αγία Βαρβάρα, ο επικεφαλής της «ΛΑΣ» Γιώργος Μελιόπουλος έκρινε ότι «βλέπουμε από τη μια το νερό να ακριβαίνει και από την άλλη να λέμε το νερό, νεράκι...». Και συγχρόνως έθεσε ο ίδιος το ερώτημα ποιες ενέργειες έχουν γίνει σαν ΔΕΥΑΒ, για να μη δημιουργούνται τέτοια προβλήματα.

• Για πολλά προβλήματα με το νερό που υπάρχουν στο δίκτυο, τη στιγμή που η ΔΕΥΑΒ θεωρείται το καμάρι του Δήμου, έκανε λόγο ο Ζήσης Πατσίκας.

• Όπως ενημέρωσε ο κ. Κούτρας, στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ημαθίας - Υγειονομική Μονάδα Βέροιας θα λειτουργήσει μονάδα χημειοθεραπείας, για να αποφεύγεται η μεταφορά καρκινοπαθών προς τη Θεσσαλονίκη (Θεαγένειο) και επιπλέον έκανε γνωστό ακόμα ότι θα πραγματοποιηθεί στη Βέροια επιστημονικό συνέδριο, τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου, στο οποίο θα παραστούν πολλοί επιστήμονες από όλη την Ελλάδα, θα έρθει χρήμα και θα κινηθεί η πόλη της Βέροιας. Επιπλέον, είπε ότι στο Νοσοκομείο Ημαθίας - Υγειονομική Μονάδα Βέροιας θα δημιουργηθεί και μονάδα ενισχυμένης φροντίδας.

• Στο πρόσωπο του Μανώλη Γλέζου επικεντρώθηκε η αναφορά του Σάκη Αποστολόπουλου, τον οποίο χαρακτήρισε «αιώνιο επαναστάτη» και ότι «ο Μανώλης Γλέζος είναι το σύμβολο, που οδηγεί στο δίκαιο και στο μέτωπο».

• Ενημέρωση για τις πολύ χαμηλές τιμές των ροδακίνων και των νεκταρινιών έκανε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Αγγελίνας, λέγοντας ότι οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση και πως μαζί με τον καρπό κόβουν και το δέντρο! Παράλληλα ζήτησε να αναληφθούν πρωτοβουλίες για το εν λόγω θέμα, σε μια προσπάθεια να ταρακουνηθεί η κυβέρνηση. «Εμείς είμαστε το κέντρο της παραγωγής και εμείς θα πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες και όχι να περιμένουμε από την κεντρική εξουσία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελίνας, ο οποίος επιπλέον ανέφερε πως πέρα από το ρωσικό εμπάργκο, υπάρχει και το εμπάργκο της Γερμανίας (αγορά Μονάχου), η οποία δεν εισάγει ποιοτικά προϊόντα.

• Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του κ. Μελιόπουλου, ο κ. Σιδηρόπουλος είπε ότι «συνιστούμε στους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων να απευθύνονται στους προέδρους αυτών για αλλαγές των λαμπών, γιατί γνωρίζουν τα χωριά τους και είναι πιο εύκολο και σύντομο να ικανοποιηθούν τα αιτήματα αυτά».

• Από την πλευρά του ο κ. Καγκελίδης, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του δωρητή του Δήμου Γιάννη Κούσιου, εξέφρασε την επιθυμία να αναπαυθεί η ψυχή του, τελειώνοντας το έργο της κατασκευής της γέφυρας.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής