breaking news Νέο

ΕΠΣ Ημαθίας : Τα φιλικά της Τετάρτης

ΕΠΣ Ημαθίας : Τα φιλικά της Τετάρτης

Μπήκαμε στην τελική ευθεία της έναρξης του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας της Ένωσής μας και οι 13 ομάδες που την συγκροτούν μετράνε αντίστροφα και προσπαθούν με φιλικά παιχνίδια να παρουσιαστούν στην πρεμιέρα όσο το δυνατόν πιο έτοιμες.

Οι περισσότερες από αυτές έχουν ολοκληρώσει στο μεγαλύτερο κομμάτι την ενίσχυση του ρόστερ τους και οι όποιες μεταγραφικές κινήσεις γίνουν στη συνέχεια θα είναι συμπληρωματικές και για να δώσουν το κάτι παραπάνω στην ομάδα.

Έτσι και οι φίλαθλοι που παρακολουθούν τα φιλικά παιχνίδια της προετοιμασίας μπορούν να βγάλουν τα πρώτα συμπεράσματα, όσον αφορά τις δυνατότητες των ομάδων και τον στόχο που μπορούν να βάλουν. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους προπονητές που μέσα από τα φιλικά παιχνίδια που δίνουν οι ομάδες τους επιχειρούν να αφομοιώσουν τους νεοφερμένους ποδοσφαιριστές με τον βασικό κορμό τους.

Στο Μακροχώρι την Τετάρτη το απόγευμα έγινε ίσως το πιο ενδιαφέρον φιλικό της ημέρας στην Ημαθία μεταξύ της τοπικής ομάδας και της Νίκης Αγκαθιάς. Το τελικό σκορ (1-5 υπέρ της Αγκαθιάς) σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του παιχνιδιού, καθώς το σκορ μέχρι στο 80' παρέμεινε ρευστό 1-2, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν τουλάχιστον μέχρι τα μισά του δευτέρου ημιχρόνου, όσο οι νεαροί παίκτες της γηπεδούχου ομάδας είχαν δυνάμεις, που σημειωτέον οι περισσότεροι έπαιξαν ολόκληρο το παιχνίδι, ενώ ο Δημήτρης Χριστοφορίδης για λογαριασμό της Αγκαθιάς χρησιμοποίησε διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε ημίχρονο.

Ανεξάρτητα πάντως από το τελικό αποτέλεσμα η ομάδα της Αγκαθιάς έδειξε ότι άφησε πίσω της το περσινό δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, που με δυσκολία συγκέντρωνε 11 ποδοσφαιριστές. Με μια πλειάδα 30 περίπου παικτών η ομάδα του Δημήτρη Χριστοφορίδη παρουσίασε καλό θέαμα και νομίζουμε ότι δεν θα έχει πρόβλημα να διεκδικήσει την παραμονή της στην κατηγορία.

Από την άλλη το Μακροχώρι με μια άκρως νεανική ομάδα και δίχως τους τρεις από τους τέσσερις όλους κι όλους έμπειρους παίκτες που διαθέτει στο ρόστερ της, τον Τάσο Τσακαλίδη, τον Δαλήγκαρο και τον Λιλιόπουλο, εντυπωσίασε σε ένα ακόμη φιλικό, όσο τουλάχιστον οι νεαροί παίκτες του, που επαναλαμβάνουμε οι περισσότεροι αγωνίστηκαν ολόκληρο τον αγώνα, είχαν δυνάμεις. Κόντραραν στα ίσα μέχρι τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου τους πιο έμπειρους αντιπάλους τους για να καταρρεύσουν στο τελευταίο 10λεπτο όταν και δέχθηκαν τα τρία από τα πέντε τέρματα. Πάντως για μια ακόμη φορά η ομάδα του Μακροχωρίου έδειξε ότι φέτος θα αποτελεί σημείο αναφοράς ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα που θα φέρει.

Η διακύμανση του σκορ. Στο 27' η Αγκαθιά προηγήθηκε στο σκορ με ένα εντυπωσιακό μακρινό σουτ στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Κατράνα.

Στο 60' το Μακροχώρι άγγιξε την ισοφάριση ύστερα από εντυπωσιακή ενέργεια και σουτ του νεαρού Παυλίδη που σταμάτησε στη ρίζα της δεξιάς κάθετης δοκού της εστίας της Νίκης.

Στο 65' η Αγκαθιά ζευγάρωσε τα τέρματά της.

Στο 70' το Μακροχώρι μείωσε σε 1-2 με τον νεαρό Βλαχάβα.

Στο 82' η Αγκαθιά έκανε το 1-3.

Στο 88' έγινε το 1-4 και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων το τελικό 1-5.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Μπάμπης Σιουκιούρογλου.

Εν τω μεταξύ η Νίκη Αγκαθιάς συνεχίζοντας το μεταγραφικό της μπαράζ ανακοίνωσε και την απόκτηση του Ιωακείμ Ζυγκερίδη που έχει περάσει και από την ομάδα της ΒΕΡΟΙΑΣ, ενώ την περίοδο που μας πέρασε αγωνίζονταν στον Αστέρα Ευόσμου.

Στο γήπεδο του Σταυρού ύστερα από ωραία εμφάνιση η τοπική Θύελλα νίκησε με 2-1 την Κ-17 της Βέροιας, με τις δύο ομάδες να αφήνουν πολλές υποσχέσεις για την συνέχεια.

Η διακύμανση του σκορ.

Στις καθυστερήσεις του Α' ημιχρόνου η Θύελλα με τον Θυμιόπουλο Ν. έκανε το 1-0. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Λαζικίδης ισοφάρισε σε 1-1 για την Κ-17 της ΒΕΡΟΙΑΣ (47').

Το νικητήριο γκολ της γηπεδούχου σημείωσε δύο λεπτά αργότερα, στο 49' ο Ντινόπουλος.

Καλύτερος ο Αστέρας Τριποτάμου επικράτησε στο γήπεδο των Καβασίλων της γηπεδούχου ομάδας με 1-5.

Τα γκολ της ομάδας του Τριποτάμου σημείωσαν οι Ανδρίτσος (17'), Λούρης (19'), Γιαννόπουλος (34'), Ζωγράφος (60'), Καρπούζας (78'), ενώ για λογαριασμό των Καβασίλων σκόραρε ο Κουσιάδης στο 75'.

Στο γήπεδο της Κουλούρας η τοπική ομάδα ύστερα από έξοχη εμφάνιση νίκησε 3-2 την Α.Ε. Αλεξάνδρειας που επίσης άφησε καλές εντυπώσεις.

Η διαμόρφωση του σκορ:

Στο 15' ο ΠΑΟ Κουλούρας είχε δοκάρι με τον Κουκουσίτσα.

Στο 26' ο Μιχαηλίδης κάνει το 1-0.

Στο 38' ο Λέκκας ισοφαρίζει σε 1-1 για λογαριασμό της Αλεξάνδρειας.

Στο 50' η γηπεδούχος έχει και δεύτερο δοκάρι με τον Παναγιωτίδη.

Στο 51' ο Κυνηγόπουλος ξαναδίνει προβάδισμα στην Κουλούρα.

Στο 58' η Αλεξάνδρεια ισοφαρίζει για δεύτερη φορά με τον Βήττο.

Στο 70' η Κουλούρα ξαναπαίρνει προβάδισμα στο σκορ με τον Τσιφινδάρη, ενώ ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρι στο 75'.

 

Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Τρέχουν οι εξελίξεις στην ομάδα του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, καθώς αφού έβγαλε διοίκηση ανακοίνωσε και την πρώτη φετινή μεταγραφή της.

Πρόκειται για τον 25χρονο μέσο Αριστείδη Τσικερζή που αποκτήθηκε από τον Αριστείωνα Λυγουριού (Α' κατηγορία Αργολίδος), ενώ έχει φορέσει και την φανέλα του Αστέρα Βλαχιώτη Λακωνίας στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής