breaking news Νέο

Ό,τι να ΄ναι - Γράφει ο Τάσος Τασιόπουλος

Ό,τι να ΄ναι - Γράφει ο Τάσος Τασιόπουλος

Υπάρχει μία βασική αλήθεια που αφορά τα έθνη όλης της γης.

Η αλήθεια αυτή συνοψίζεται στο ότι το έθνος που δεν παράγει μέλλον τρώει από το παρελθόν του, δηλαδή τρώει από τα έτοιμα.

Η Ελλάδα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα καταναλώτριας παρελθόντος που πάρα πολλές φορές κατά καιρούς βάζει τα χεράκια της και βγάζει τα ματάκια της.

Σήμερα περισσότερο από κάθε φορά εκείνο που απαιτείται -εκείνο που έχει γίνει απαραίτητο- είναι η εθνική ομοψυχία, γιατί οτιδήποτε διαφορετικό προφανώς και είναι υπονομευτικό της προσπάθειας της χώρας σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του Ερντογάν, ο οποίος φέρεται σαν να είναι σίγουρος -σαν να μην περιμένει πόλεμο ό,τι και αν κάνει- γιατί αυτό του το έχουν εξασφαλίσει κυρίως δικοί μας σύμμαχοι -εξαιρούμενης της Γαλλίας- όπως είναι η Αμερική του ΤΡΑΜΠ, η Γερμανοκρατούμενη Ευρωπαϊκή Ένωση, και το ΝΑΤΟ, με μοναδικό σκοπό να ανεβάσει το αντίτιμο της διαπραγμάτευσης.

Για να υπάρξει όμως εθνική ομοψυχία απαιτείται στρατηγική, η οποία θα προκύψει από εθνική συνεννόηση η οποία ΔΕΝ υπάρχει αφού ο κάθε πρωθυπουργός είτε πρόκειται για τις ΠΡΕΣΠΕΣ είτε για τα ελληνοτουρκικά εναποθέτει τις τύχες της χώρας στον ΤΡΑΜΠ και στη ΜΕΡΚΕΛ αποφεύγοντας την σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για να προκύψει ένας συνολικός στρατηγικός σχεδιασμός που δεν θα άλλαζε κάθε φορά που αλλάζει ο οποιοσδήποτε πρωθυπουργός.

Η Τουρκία σε αντίθεση με εμάς αναβαθμίζει την επιθετικότητα της, επειδή έχει στρατηγικούς στόχους, αντίθετα με την χώρα μας που η κυβέρνηση δεν βρίσκεται στο ύψος των περιστάσεων με αποτέλεσμα να εξασθενούν οι θέσεις της.

Αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση μπερδεύοντας το ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ με το ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ και από την ατάκα ότι “το ευρώ δεν είναι φετίχ” μεταμορφώνεται από την “αριστερά” των ΠΡΣΕΠΩΝ σε εθνικιστική Δεξιά της ΑΟΖ με το “παρών”, όταν μία άλλη φορά, κατά τον Τσίπρα “το παρών ήταν λιποταξία”.

Ό,τι να ‘ναι, δηλαδή.

Αντίθετα υπάρχουν άλλες φωνές στην αντιπολίτευση που προσπάθησαν και προσπαθούν για σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για κάθε εθνικό θέμα είτε ήταν οι ΠΡΕΣΠΕΣ είτε είναι ο ΕΡΤΟΓΑΝ, και υπάρχουν πολιτικοί σχηματισμοί με έμφαση στη δημοκρατία, την συλλογικότητα και πρόγραμμα χωρίς μεταλλάξεις γιατί όσοι μεταλλάσσονται παίρνουν δρόμο σε εξουσιαστικά μορφώματα ιδιοτελούς διαχείρισης της εξουσίας χωρίς αρχές.

 

Τάσος Τασιόπουλος.

 

Υ.Γ.1: Σύνορα αλλάζουν μόνο με πόλεμο. Πόλεμος δεν πρόκειται να γίνει, γιατί αν μπορούσε ο Ερτογάν θα τον είχε κάνει. Συνεπώς, το μόνο που γίνεται τώρα, είναι να ανεβάζει ο Ερτογάν τις διεκδικήσεις.

Υ.Γ.2: Ο Βαγγέλης Βενιζέλος -η αλήθεια είναι ότι όπου και όποτε μιλήσει ο Βενιζέλος τρέχουν όλοι δεξιά και αριστερά να τον ακούσουν με προσήλωση- ο Βενιζέλος λοιπόν, για τα 12 μίλια στο Ιόνιο ζήτησε από την κυβέρνηση να διευκρινίσει άν η επέκταση αυτή δεν έρχεται σε αντιδιαστολή με τα δικαιώματα μας στο Αιγαίο.

Τρέχουν λοιπόν τον ακούν και μετά τί κάνουν;

Υ.Γ.3: Νεοκλεγμένος ο Μακρόν -Σεπτέμβριος του 2017- ήρθε στην Πνύκα και μίλησε.

Τί ήθελε;

Να τον ακούσουμε!!!

Υ.Γ.4: Για αστικές αναπλάσεις τρέχει πρόγραμμα για τους δήμους.

Έλυσαν το πρόβλημα με τα σκουπίδια μερικοί δήμοι, αναπλάσεις τους μάραναν.

Υ.Γ.5: Ευτυχώς ο ΣΗΜΙΤΗΣ έβαλε την ΚΥΠΡΟ στην Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί αλλιώς…


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής