breaking news Νέο

Ο ...πόλεμος της μάσκας!

Ο ...πόλεμος της μάσκας!

Συγκεντρώσεις κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία διοργανώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 6/9 σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της περιφέρειας, μετά από διαδικτυακό κάλεσμα.

Στη Βέροια πραγματοποιήθηκε στο πάρκο της Ελιάς μετά από πρωτοβουλία της ομάδας «Γονείς Ημαθίας για τα δικαιώματα των παιδιών»,  μεταξύ των οποίων ήταν μέλη της Ένωσης Πολιτών από Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια, εκπαιδευτικοί, γονείς και μέλη συλλόγων γονέων και κηδεμόνων σχολείων της Ημαθίας, θέτοντας το θέμα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας κυρίως από παιδιά μικρής ηλικίας, και τους κινδύνους που εγκυμονούν, στην υγεία και την ψυχολογία τους. «Ζητάμε η μάσκα να είναι προαιρετική στα σχολεία», ανέφεραν κάποιοι εκ των ομιλητών, προβάλλοντας ως επιχείρημα για την αντιμετώπιση της πανδημίας , τη διάθεση κονδυλίων για προσλήψεις περισσότερων εκπαιδευτικών και επιπλέον αίθουσες διδασκαλίας.

Αν και στη Βέροια οι διοργανωτές της κινητοποίησης έκαναν συχνά συστάσεις να τηρούνται οι αποστάσεις, στις περισσότερες όμως συγκεντρώσεις οι διαδηλωτές, έκαψαν και ποδοπάτησαν μάσκες και φυσικά δεν τηρούσαν τα μέτρα για την προστασία από τον SARS-CoV-2.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής