breaking news Νέο

Συνέντευξη Τύπου του Αχιλλέα Ζορμπά, μέλους του Δ.Σ της ΔΟΕ και στελέχους του ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) στη Βέροια

Συνέντευξη Τύπου του Αχιλλέα Ζορμπά, μέλους του Δ.Σ της ΔΟΕ και στελέχους του ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) στη Βέροια

Στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Δημοτικά Σχολεία της Ημαθίας, το μέλος του Δ.Σ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου στη Βέροια, το απόγευμα της Παρασκευής 11/9. Τον  συνόδευαν τα μέλη του Δ.Σ ΣΕΠΕ Ημαθίας  με το ψηφοδέλτιο ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Άννα Κοκοζίδου και Παναγιώτης Χατζησάββας.

Αναφερόμενος στην έναρξη της σχολικής χρονιάς υπογράμμισε: «Χιλιάδες συνάδελφοι σε όλη την Ελλάδα, προσπαθήσαµε µε κάθε τρόπο κάτω από αντίξοες συνθήκες, όλο το προηγούµενο διάστηµα, να στηρίξουµε παιδαγωγικά, ψυχολογικά, γνωστικά τους µαθητές µας, τόσο στην περίοδο του εγκλεισµού, όσο και στην περίοδο που άνοιξαν τα σχολεία. Σε αυτή την τεράστια προσπάθεια, η κυβέρνηση όχι µόνο δε στάθηκε αρωγός αλλά µε την πολιτική της έβαζε εµπόδια, δηµιουργούσε επιπλέον προβλήµατα. Η επιδηµία του κορονοϊού έβγαλε στην επιφάνεια τα συσσωρευµένα προβλήµατα, που µε διαχρονική ευθύνη των κυβερνήσεων ταλανίζουν την εκπαίδευση/. Η επιδηµία του κορονοϊού έβγαλε στην επιφάνεια τα συσσωρευµένα προβλήµατα, που µε διαχρονική ευθύνη των κυβερνήσεων ταλανίζουν την εκπαίδευση: το ολιγάριθµο και “γηρασµένο” εκπαιδευτικό δυναµικό, το ανεπαρκές βοηθητικό προσωπικό, που δουλεύει σε άθλιες συνθήκες (εργαζόµενοι στην καθαριότητα των σχολείων), τα παλιά και επικίνδυνα κτήρια, τις αίθουσες - κλουβιά, τα 25άρια τµήµατα, τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδοµή αλλά και σε κονδύλια των σχολικών επιτροπών για τα αναλώσιµα, που στο σύνολό τους διαµορφώνουν ένα υπόβαθρο άκρως επικίνδυνο για την υγεία των µαθητών και των γονιών τους όσο και των εκπαιδευτικών.

Η κυβέρνηση δεν κάνει ό,τι μπορεί! Τζογάρει την υγεία του λαού και τη μόρφωση των παιδιών!

Ικανοποιεί απλόχερα τις απαιτήσεις των µεγαλοξενοδόχων και των εφοπλιστών ενώ αρνείται να κάνει πράξη τα αυτονόητα για τη λειτουργία των σχολείων µε υγιεινή και ασφάλεια! Ακόµα και µε βάση τις τοποθετήσεις των επιστηµόνων, η χρήση της µάσκας από µόνη της δεν αρκεί. Δεν πήρε κανένα µέτρο ώστε να µειωθεί ο αριθµός των µαθητών ανά τάξη. Δεν επισκεύασε σχολεία που δε λειτουργούν, δεν εξασφάλισε νέους χώρους, δεν αύξησε τα κονδύλια για την πρόσληψη περισσότερων αναπληρωτών, παρά µόνο διόρισε, κάτω από το βάρος των αγώνων µας, 4.500 συναδέλφους στην Ειδική Αγωγή, από τους 42.000 συµβασιούχους που δούλεψαν την περσινή χρονιά. Δεν ικανοποίησε κανένα αίτηµα του κινήµατος, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία µαθητών και εκπαιδευτικών, όπως µοριακά τεστ ανίχνευσης του ιού και τεστ αντισωµάτων σε όλους τους εκπαιδευτικούς, υπεύθυνοι σχολίατροι παρακολούθησης και διαχείρισης των κρουσµάτων.Από τα 70 δισ € που δίνουν στις επιχειρήσεις και το µεγάλο κεφάλαιο εν περισσεύει τίποτα για τη µόρφωση και την υγεία του λαού!»

Τονίζοντας την ανάγκη για ασφαλή πρόσβαση στο σχολείο που είναι δικαίωμα του κάθε μαθητή και εκπαιδευτικού, ζήτησε κοινό μέτωπο με γονείς διεκδικώντας: Επισκευή σχολείων-εξασφάλιση κατάλληλων χώρων, ώστε να διασφαλίζονται οι απαραίτητες αποστάσεις σε κάθε τάξη και η αποφασιστική µείωση του αριθµού µαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τµήµα να µην έχει πάνω από 15 µαθητές. Αυτό διασφαλίζει όχι µόνο την υγεία αλλά και την εκπαιδευτική διαδικασία. Άµεση αξιοποίηση σχολείων που έκλεισαν τα προηγούµενα χρόνια και άλλων κρατικών υποδοµών ή ακόµα και ιδιωτικών, που πληρούν τις προϋποθέσεις. Άµεση εκπόνηση κεντρικού πανελλαδικού σχεδίου για νέα σχολικά κτήρια, που να καλύπτουν τις ανάγκες για σχολική στέγη.

Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισµό, ώστε να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθµός εκπαιδευτικών, που να ικανοποιεί την παραπάνω συνθήκη για περισσότερα τµήµατα µε λιγότερους µαθητές.

Κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς εδώ και τώρα. Κανένας συνάδελφος να µην αποκλειστεί από τους πίνακες. Μέτρα στήριξης των συναδέλφων που εργάζονται µακριά από τον τόπο µόνιµης κατοικίας τους (στέγαση, σίτιση, µετακίνηση). Μονιµοποίηση όλων των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθµού µόνιµων εργαζοµένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονοµικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

Επίσης αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις εναντίον της μάσκας σημειώνοντας ότι «πατάνε» στη αγωνία των γονιών κάτι που το εκμεταλλεύονται δυνάμεις ανορθολογισμού.

Τέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση  με το άνοιγμα ή μη των σχολείων λόγω των έκτακτων συνθηκών στην Ημαθία τόνισε ότι το θέμα δεν είναι το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία αλλά οι όροι έναρξης του, κάτι που δεν το εξασφαλίζει η ακολουθούμενη πολιτική.

Καταλήγοντας οι ομιλητές υπογράμμισαν «ότι δεν θα μείνουμε βουβοί αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για την οργάνωση της πάλης των εκπαιδευτικών για τα προβλήματα που έχουν προκύψει».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής