breaking news Νέο

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Σεπτέμβρης, 2020

Φέτος η σχολική χρονιά ξεκινάει πολύ διαφορετικά. Το διάστημα που κερδήθηκε από την άνοιξη ως τώρα, με την αποφασιστική στάση του λαού, η Κυβέρνηση δεν το αξιοποίησε. Το άνοιγμα των σχολείων, γίνεται χωρίς ουσιαστικά μέτρα υγειονομικής προστασίας για τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς, με ευθύνη της Κυβέρνησης της ΝΔ και του Υπ. Παιδείας.

 

Η εικόνα και στην περιοχή μας είναι τραγική:

  • Οι περισσότερες αίθουσες κυρίως σε γυμνάσια, λύκεια και δημοτικά σχολεία στην πόλη της Νάουσας φτάνουν και τους 25 μαθητές, παρότι υπάρχουν κλειστά σχολεία (Γιαννακοχώρι - Μαρίνα) και κενές αίθουσες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Ανάλογος συνωστισμός υπάρχει και στα λεωφορεία που μεταφέρουν τους μαθητές.
  • Οι καθαρίστριες στα σχολεία είναι όσες και πριν την πανδημία, τα υγειονομικά πρωτόκολλα έγιναν κουρελόχαρτο.
  • Τα σχολεία άνοιξαν και φέτος χωρίς καμία μέριμνα αντισεισμικής θωράκισης παρότι τα περισσότερα σχολεία είναι παμπάλαια.
  • Υπάρχουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς (κορμού και κατεύθυνσης) και σε ειδικότητες, όπως ειδικής αγωγής - εικαστικών κλπ. Καταργήθηκε τμήμα ηλεκτρολογίας στα ΕΠΑΛ.
  • Πανελλαδικά υπάρχουν 20.000 κενά στην εκπαίδευση και ελλείψεις στην καθαριότητα των σχολείων (9.500 καθαρίστριες για περισσότερες από 13.000 σχολικές μονάδες).

 

Μας λένε πως δεν υπάρχουν αίθουσες για να μοιραστούν τα τμήματα… Λένε ψέματα! Υπάρχουν και αίθουσες και σχολεία κλειστά στην περιοχή μας και δημόσια – δημοτικά κτίρια που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν. Αυτά όμως απαιτούν προσλήψεις εκπαιδευτικών, καθαρίστριες, πετρέλαιο θέρμανσης, συντήρηση κλπ.

Μας λένε πως δεν υπάρχουν χρήματα… Λένε ψέματα! Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει σε μεγαλοξενοδόχους, εφοπλιστές και αεροπορικές εταιρίες 70 δις ευρώ. Την ίδια στιγμή κάθε χρόνο δίνουν 4 δις ευρώ για το ταμείο του ΝΑΤΟ! Για την υγεία και τη μόρφωση του λαού όμως δεν περισσεύει τίποτα.

Τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να διεκδικήσουμε αποφασιστικά τους όρους και τις προϋποθέσεις για να λειτουργήσουν τα σχολεία με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Να αναλάβει η κυβέρνηση την κρατική ευθύνη!

 

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς, γονείς να είναι στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης των αυτονόητων μέτρων από την Κυβέρνηση. Δε θα ρισκάρουμε την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας!

 

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  1. 15 μαθητές ανά τμήμα
  2. Μονιμοποίηση όσων εκπαιδευτικών δούλεψαν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση
  3. Μονιμοποίηση τουλάχιστον 15000 καθαριστριών για τις ανάγκες σε καθαριότητα των σχολικών μονάδων
  4. Έκτακτο κονδύλι για την αγορά σε επάρκεια Μέσων Ατομικής Προστασίας

 

Καλή δύναμη και καλή χρονιά!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής