breaking news Νέο

ΕΠΣ Ημαθίας: Στη δίνη του κορονοϊού οι ομάδες

ΕΠΣ Ημαθίας: Στη δίνη του κορονοϊού οι ομάδες

Τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η Υγειονομική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στην περιοχή μας, για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου Covid-19, όπως ήταν φυσικό είχαν αντίκτυπο και στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας της Ένωσής μας που αρχικά ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 19 Σεπτεμβρίου.

Αρχικά η έναρξη του πρωταθλήματος πήγε πίσω για μια μόνο εβδομάδα, καθώς τα περιοριστικά μέτρα ίσχυαν μέχρι την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου. Έτσι το Σάββατο 26 του μήνα που διανύουμε το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας της Ένωσής μας θα μπορούσε να κάνει πρεμιέρα.

Η εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού όμως συνέχισε να επιδεινώνεται, με την Υγειονομική Επιτροπή να αποφασίζει παράταση των μέτρων για μια εβδομάδα ακόμη (Παρασκευή 2 Oκτωβρίου) και την ΕΠΣ Ημαθίας, όπως ήταν επόμενο να ακολουθεί με νέα αναβολή, αυτή την φορά δίχως ημερομηνία, αλλά βάζοντας για όριο την άρση των μέτρων της πολιτείας.

Η έναρξη του πρωταθλήματος λοιπόν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΣ Ημαθίας, ξεκινάει το αμέσως επόμενο Σάββατο από την ημέρα που θα αποσυρθούν τα περιοριστικά μέτρα στην περιοχή της Ημαθίας.

Εκτός όμως από την αναβολή του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας, αναβάλλονται και τα φιλικά παιχνίδια των Ερασιτεχνικών ομάδων της Ημαθίας, ενώ και οι προπονήσεις σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο θα πρέπει να γίνονται με συγκεκριμένους κανόνες. Άλλο αν κανείς έχουμε την εντύπωση δεν τους εφαρμόζει. Γιατί δείξτε μου μια ομάδα που προπονείται έχοντας μέχρι εννέα αθλητές το πολύ μέσα σε 150 τ.μ., όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Αυτό όμως που μας προβληματίζει περισσότερο, είναι η απαγόρευση των φιλικών αγώνων στην περιοχή μας, την στιγμή που οι ίδιες ομάδες, με τους ίδιους ποδοσφαιριστές, τους ίδιους προπονητές και τους ίδιους θεατές (μην ξεχνάμε ότι τα παιχνίδια έτσι κι αλλιώς γίνονται δίχως φιλάθλους) μπορούν να πάνε να αγωνιστούν σε κάποιο άλλο γήπεδο εκτός Ημαθίας.

Και για να γίνουμε πιο κατανοητοί. Το Παλαιοχώρι Αλεξάνδρειας δεν μπορεί να δώσει φιλικό παιχνίδι στο γήπεδό του με αντίπαλο την Χαλκηδόνα. Μπορεί όμως να «φορτώσει» τους παίκτες, τους προπονητές και όλους όσους θα παρακολουθούσαν το φιλικό, αν γίνονταν στην έδρα του, σε ένα λεωφορείο, (30-35 άτομα) να περάσει τον ποταμό Λουδία και να αντιμετωπίσει την Χαλκηδόνα στο δικό της γήπεδο!!! Δεν είναι παράλογο!!!

Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει γιατί ένα παιχνίδι που γίνεται σε γήπεδο της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε άλλες περιοχές εκτός Ημαθίας, με τις ίδιες συνθήκες, τους ίδιους ποδοσφαιριστές, προπονητές και φιλάθλους δεν μπορεί να γίνει και σε γήπεδο της Ημαθίας;

Μήπως τα γήπεδα της Ημαθίας έχουν μολυνθεί από τον Covid19; Αν ναι τότε γιατί επιτρέπονται οι προπονήσεις;

Θα πείτε λεπτομέρειες και ότι ψάχνουμε ψύλλους στ' άχυρα!

Όμως από τέτοιες λεπτομέρειες πιάνονται κάποιοι και αμφισβητούν και τα υπόλοιπα μέτρα που παίρνει η πολιτεία για την καταπολέμηση της επιδημίας του κορονοϊού!!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής