breaking news Νέο

Β' κατηγορία ΕΠΣ Ημαθίας : Στην τελική ευθεία για την έναρξη του πρωταθλήματος

Β' κατηγορία ΕΠΣ Ημαθίας : Στην τελική ευθεία για την έναρξη του πρωταθλήματος

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση και του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας της Ένωσής μας, που όπως προβλέπονταν θα διεξαχθεί με 22 ομάδες των δύο ομίλων (11 ομάδες ο κάθε όμιλος).

Το πρωτάθλημα βέβαια δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα κάνει πρεμιέρα, όμως οι 22 ομάδες ετοιμάζονται για την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών τους υποχρεώσεων το επόμενο Σαββατοκύριακο 3 και 4 Οκτωβρίου με την πρώτη αγωνιστική του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων.

Από τις 22 ομάδες που συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας οι τέσσερις προέρχονται από την Α' κατηγορία της προηγούμενης περιόδου. Πρόκειται για την Α.Ε. Ποντίων, τον Ολυμπιακό Νάουσας, τον Αχιλλέα Νάουσας και τον Αρη Παλαιοχωρίου. Μάλιστα οι δύο από αυτές, ο Αχιλλέας Νάουσας και ο Αρης Παλαιοχωρίου, υποβιβάζονται στην Β' κατηγορία οικειοθελώς, επειδή έκριναν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην Α' κατηγορία στην οποία ανήκαν.

Δώδεκα και την προηγούμενη σεζόν αγωνίζονταν στην Β' κατηγορία της Ένωσής μας στην οποία και παρέμειναν. Πρόκειται για το Ολυμπιακό Λουτρού, τον Αγρ. Αστέρα Αγίας Βαρβάρας, την ΑΕΚ Καμποχωρίου, την Ακαδημία Τρικάλων, την Δόξα Κυψέλης, τον ΠΑΟ Παλατιτσίων, τον Άτλα Ζερβοχωρίου, τον Α.Σ. Πατρίδας, τον Απόλλωνα Αγίου Γεωργίου, τον Κεραυνό Επισκοπής, τον Εθνικό Ραχιάς, ενώ ο Απόλλων Λυκογιάννης, η Α.Ε. Αλεξάνδρειας, η Δόξα Βρυσακίου και ο Ερμής Τριλόφου προέρχονται από την περσινή Γ' κατηγορία της Ένωσής μας.

Όσον αφορά τον υποβιβασμό και τον προβιβασμό των ομάδων από την προκήρυξη προβλέπεται ότι θα προβιβαστούν 4 ομάδες (2 από κάθε όμιλο) όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, ενώ θα υποβιβαστούν 2. Ένας από κάθε όμιλο.

Ο προβιβασμός των δύο από τις τέσσερις ομάδες, όπως και την περσινή περίοδο θα γίνει απευθείας και δίχως πλεϊ οφ (οι δύο πρώτοι των δύο ομίλων προβιβάζονται από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος) ενώ άλλα δύο εισιτήρια της ανόδου στην Α' κατηγορία θα προκύψουν μέσα από τους αγώνες των πλεϊ οφ που θα ακολουθήσουν την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, οι δύο πρώτοι, των δύο ομίλων, όπως ήδη αναφέραμε παίρνουν τα δύο πρώτα εισιτήρια ανόδου.

Οι επόμενες τέσσερις ομάδες κάθε ομίλου, από την 2η θέση μέχρι και την 5η συμμετέχουν στα πλεϊ οφ και οι νικητές των δύο ομίλων παίρνουν τα επόμενα δύο εισιτήρια ανόδου.

Αν η διαφορά του 2ου από τον 3ο είναι μεγαλύτερη των 6 βαθμών στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τότε δεν διεξάγονται αγώνες πλεϊ οφ και οι ομάδες παίρνουν την σειρά που κατέκτησαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Οι ομάδες που κατέκτησαν την 6η και την 7η θέση των δύο ομίλων οριστικοποιούν τις θέσεις τους στον τελικό βαθμολογικό πίνακα και δεν συμμετέχουν στην διαδικασία των πλεϊ άουτ.

Οι ομάδες που κατέλαβαν από την 8η μέχρι και την 11η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος συμμετέχουν στην διαδικασία των πλεϊ άουτ και υποβιβάζεται η τελευταία κάθε ομίλου (σύνολο 2 ομάδες).

Σε περίπτωση που η ομάδα που κατέλαβε την 10η θέση (προτελευταία) στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου έχει βαθμολογική διαφορά μεγαλύτερη των 6 βαθμών από την 11η (τελευταία) τότε δεν διεξάγονται πλεϊ άουτ και υποβιβάζεται η 11η της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής