breaking news Νέο

Τρίκαλα – Αγκαθιά και ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας: Μετρούν αντίστροφα για την πρεμιέρα

Τρίκαλα – Αγκαθιά και ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας:  Μετρούν αντίστροφα για την πρεμιέρα

Οι τρεις εκπρόσωποι της Ημαθίας στην Γ' Εθνική, ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων, η Νίκη Αγκαθιάς και ο νεοφώτιστος στην κατηγορία ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας ετοιμάζονται για τον Μαραθώνιο του πρωταθλήματος, που ξεκινάει την Κυριακή 11 Οκτωβρίου.

Βέβαια και οι τρεις θα πάρουν γεύση από επίσημο αγώνα μια εβδομάδα νωρίτερα, καθώς παίρνουν μέρος στο Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων της ΕΠΣ Ημαθίας, η πρώτη αγωνιστική του οποίου γίνεται το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Οκτωβρίου με την ομάδα των Τρικάλων να φιλοξενεί στην έδρα της τον Άχθο Αρούρη την Αγκαθιά να παίζει επίσης στο γήπεδό της με την Θύελλα Σταυρού και τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας να αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Αστέρα Τριποτάμου.

Όπως είναι λογικό οι τρεις της Γ' Εθνικής της Ημαθίας εντείνουν την προετοιμασία τους και προσπαθούν να κλείσουν, κυρίως ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, που ξεκίνησε τον σχεδιασμό του αργότερα από τους υπόλοιπους δύο της παρέας, τα τελευταία κενά του ρόστερ τους.

Αν κρίνουμε από τις μεταγραφικές κινήσεις των τριών ο φετινός στόχος τους δεν μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από την παραμονή τους στην κατηγορία.

Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι με εξαίρεση τον 1ο και τον 10ο όμιλο που έχουν από 16 ομάδες και θα παραμείνουν στην κατηγορία οι 9 πρώτες, στους υπόλοιπους ομίλους και φυσικά και στον 2ο, στον οποίο συμμετέχουν οι τρεις ομάδες της Ημαθίας, θα παραμείνουν στην Γ' Εθνική και για την νέα περίοδο οι οκτώ πρώτοι.

Όσον αφορά την άνοδο στην Football League θα προβιβαστούν οι 4 από τους δέκα πρωταθλητές των ισάριθμων ομίλων της Γ' Εθνικής.

Συγκεκριμένα οι δέκα πρώτοι των ισάριθμων ομίλων μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος θα χωριστούν σε δύο ομίλους, των πέντε ομάδων έκαστος, για να δώσουν αγώνες μπαράζ, ένας εναντίον ολων και οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου, σύνολο τέσσερις θα προβιβαστούν στην Football League της επόμενης περιόδου.

Στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής φέτος συμμετέχουν 137 ομάδες που έχουν χωριστεί σε 10 ομίλους, από τις οποίες στο τέλος της περιόδου θα υποβιβαστούν οι 55, ενώ όπως ήδη αναφέραμε τέσσερις θα προβιβαστούν στην Football League της επόμενης περιόδου. Με δεδομένο ότι και την νέα περίοδο θα προβιβαστούν όλοι οι πρωταθλητές των ΕΠΣ, συν τους τρεις δευτεραθλητές των ιδρυτριών Ενώσεων (Μακεδονίας, Αθηνών και Πειραιά) δεν προβλέπεται διαφοροποίηση του πρωταθλήματος την επόμενη χρονιά. Και το επόμενο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής δηλαδή θα έχει τον ίδιο αριθμό ομάδων και θα διεξαχθεί με 10 ομίλους.

 

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Όπως ήδη αναφέραμε στόχος των τριών ομάδων της Ημαθίας δεν μπορεί να είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία.

Κοινό στοιχείο και των τριών είναι ο μικρός μέσος όρος ηλικίας τω ποδοσφαιριστών τους, καθώς τόσο ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων, όσο και η Νίκη Αγκαθιάς, όπως και ο νεοφώτιστος στην κατηγορία ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας αποτελούνται από νεαρούς παίκτες.

Όσον αφορά τα φιλικά, που κατά κάποιο τρόπο δίνουν το στίγμα μιας ομάδας των Τρικάλων και της Αγκαθιάς, αφού ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας που ξεκίνησε αργά τον σχεδιασμό του και την προετοιμασία του, δεν έχει δώσει ακόμη φιλικό παιχνίδι και θα μπει απευθείας στη μάχη του Κυπέλλου, θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε θετικά.

Συγκεκριμένα η ομάδα του Μ. Αλέξανδρου Τρικάλων που κράτησε τον Δημήτρη Πρίντζιο για μια ακόμη περίοδο στον πάγκο της, κέρδισε στο πρώτο φιλικό εκτός έδρας τον Παδραμαϊκό που θα αγωνιστεί φέτος στον 1ο όμιλο της Γ' Εθνικής. Έχασε στο δεύτερο παιχνίδι εκτός έδρας από την Θύελλα Σαρακηνών με την οποία συμμετέχει στον ίδιο όμιλο με 4-1, παίζοντας όμως με πολλές απουσίες. Ήρθε ισόπαλος (1-1) στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης με τον τοπικό Κεραυνό. Και στο τελευταίο φιλικό το περασμένο Σάββατο ηττήθηκε με 5-0 στην Κοζάνη από την ΑΕΠ, που ανήκει στην Football League.

Η Νίκη Αγκαθιάς με ανανεωμένο ρόστερ και τον Δημήτρη Χριστοφορίδη στον πάγκο της νίκησε 5-1 στο πρώτο της φιλικό το Μακροχώρι. Έχασε εκτός έδρας με 2-0 από την Θύελλα Σαρακηνών, όπως έχασε εκτός έδρας με 3-0 και από τον Ηρακλή Αμπελοκήπων, που στην πραγματικότητα είναι ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης και στο τελευταίο της φιλικό στο γήπεδο της Αγκαθιάς το περασμένο Σάββατο ηττήθηκε από τη ΒΕΡΟΙΑ με 0-1.

Ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας με τον Φώτη Παπαδόπουλο στον πάγκο όπως ήδη αναφέραμε ξεκίνησε αργά τον σχεδιασμό και την προετοιμασία του και δεν έχει δώσει ακόμη φιλικό παιχνίδι.

Η ομάδα του ΠΑΟΚ, έχασε αρκετά από τα βασικά στελέχη της περσινής χρονιάς ενώ απέκτησε τους:

Γιώργο Προδρόμου, γυμναστή και εν ενεργεία τερματοφύλακα.

Αναστάσιο Μουρατίδη 21 ετών μέσο από τον Αιγινιακό.

Αλέξη Φουρκιώτη 20 ετών μέσο από τον Αστέρα Τριποτάμου.

Χρήστο Σακαλή 20 ετών μέσο από τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου.

Γιώργο Μάρκου 25 ετών επιθετικό από τον Αστέρα Αλεξάνδρειας.

Γιώργο Μπουκλά 17 ετών αμυντικό από την Δόξα Βρυσακίου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής