breaking news Νέο

Παραλειπόμενα από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας...

Παραλειπόμενα από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας...

Είναι γνωστό πως τίποτα δεν αφήνει να περάσει στο «ντούκου» για την ΚΕΠΑ, ο πρώην πρόεδρός της και Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Σοφιανίδης. Πολύ δε περισσότερο, τώρα, με τις καταγγελίες που υπήρξαν από πλευράς του Γιώργου Κάκαρη για την ΚΕΠΑ, όπου ο κ. Σοφιανίδης αισθάνθηκε την ανάγκη να αναφερθεί στην επιλογή της ΚΕΠΑ να παραχωρήσει δωρεάν το θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη» για την πραγματοποίηση της συναυλίας της Ελεονόρας Ζουγανέλη.

Όπως είπε, «είχα τρεις επιλογές. Η πρώτη είναι να μην κάνουμε τη συναυλία. Η δεύτερη να την αγοράσουμε, όπως αυτή του Αλκίνοου Ιωαννίδη και να πληρώσει 15 χιλ. €. Και η τρίτη επιλογή ήταν να κάνουμε συνδιοργάνωση. Να παραχωρήσουμε εμείς το χώρο και η εταιρεία της κ. Ζουγανέλη να αναλάβει τα υπόλοιπα». Και συμπλήρωσε λέγοντας: «Κάναμε τη Βέροια Κέντρο Πολιτισμού. Θα μας έλυνε το πρόβλημα, αν εισπράτταμε 500-600 €;».

Ο ίδιος ακόμα μπαίνοντας στη σύγκριση της Βέροιας με τα Χανιά (εκεί που σε αντίστοιχη συναυλία της Ελεονόρας Ζουγανέλη πληρώθηκε ο χώρος), σημείωσε πως τα Χανιά αυτή την περίοδο έχουν πολύ κόσμο λόγω τουρισμού και δεν υπάρχει ρίσκο για τους καλλιτέχνες. Επισήμανε, δε, ότι «η Βέροια θα πρέπει να συγκριθεί με γειτονικές πόλεις, όπως π.χ. τα Γιαννιτσά», στα οποία – όπως είπε – εκτός από την παραχώρηση του χώρου, πληρώθηκε το φαγητό του σχήματος, η διαμονή, η εξέδρα, τα ηχητικά, η διαφήμιση και πως αν η συναυλία είχα καθαρά έσοδα κάτω από 23.000 €, θα πληρωνόταν κι ένα ποσό της τάξης των 2000 €.

«Όταν είσαι υγιής οργανισμός και έχεις ένα άρρωστο κομμάτι, οφείλεις είτε να το γιατρεύσεις, είτε να το κόψεις. Εμείς είμαστε υγιής οργανισμός», είπε με δηκτικό τρόπο ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, αναφορικά με την απόφασή του να διαγράψει το Γιώργο Κάκαρη από την παράταξή του, ενώ αμέσως μετά ο κ. Κούτρας Χρήστος φρόντισε με τα λεγόμενά του να οξύνει την κατάσταση ακόμα περισσότερο στην αίθουσα, υποχρεώνοντας τον προεδρεύοντα Πέτρο Τσαπαρόπουλο να διακόψει για 5 λεπτά!

«Όταν έχει ο κ. Κάκαρης κάνει ρεκόρ απουσιών στην προηγούμενη θητεία του από το Δ.Σ., δεν έχει το δικαίωμα να κάνει κριτική; Έτσι σέβεται τον πολίτη; Γι' αυτό να μάθεις κ. Κάκαρη να κάνεις σκληρή κριτική πρώτα για τον εαυτό σου», είπε ο κ. Κούτρας και πρόσθεσε: «Περισσότερη σεμνότητα, σύνεση και πολύ αυστηρή κριτική για τον εαυτό του θα πρέπει να δείξει ο κ. Κάκαρης. Λίγα λόγια και πιο πολλά να πράττει για τους πολίτες».

Όσο για το πως σκοπεύει ο κ. Κάκαρης να κινηθεί από δω και πέρα, είχε να πει: «Μένοντας σταθερός στις αξίες και στα πιστεύω μου, θα συνεχίσω να δίνω το παρόν και τον αγώνα μου από τη θέση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου, σεβόμενος τους ανθρώπους που με τοποθέτησαν Δημοτικό Σύμβουλο. Θα συμβάλλω, ώστε μαζί μου να στοιχηθούν όλες οι δημοκρατικές, έντιμες, σοβαρές δυνάμεις (!) που αγαπάνε τον τόπο και επιθυμούν να προσφέρουν με ουσιαστικό και αποφασιστικό τρόπο στην προσπάθεια να αλλάξει κάτι στον Δήμο μας. Από τη θέση αυτή θα συνεχίσω να εκφράζομαι δημόσια, να υποστηρίζω ιδέες και δράσεις προς τη σωστή κατεύθυνση, να ασκώ την καλοπροαίρετη κριτική, να καταθέτω τις προτάσεις που κρίνω ουσιαστικές και να προσπαθώ για το καλό της πόλης και τα συμφέροντα των δημοτών».

«Όπως έκανε γνωστό ο Θεόφιλος Κορωνάς, την ερχόμενη Τετάρτη (12 Ιουλίου) πρόκειται να γίνουν τα εγκαίνια του ΚΕΠ Αλεξάνδρειας.

Στην αναφορά του για τα αφρόντιστα οικόπεδα, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βασίλης Παπαδόπουλος επισήμανε πως μετά από επιστολή στον ιδιοκτήτη δύναται να μπει αυτεπάγγελτα ο Δήμος και να καθαρίσει. Σημειώνοντας δε ότι «μέχρι τώρα δεν χρειάστηκε, μετά από επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες, υπήρχε ανταπόκριση», παίρνοντας ως αφορμή θέμα με οικόπεδο, για το οποίο έχει μείνει χωρίς φροντίδα και την ύπαρξη πολλών χόρτων.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε ακόμα και στην παιδική χαρά του Σελίου, για την οποία σημείωσε πως «έχει πιστοποιημένα όργανα, αλλά επειδή δεν επαρκούν, για να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων, θα προστεθούν κι άλλα παιχνίδια».

Στο θέμα με την κουρελού σημαία στον 3ο παιδικό σταθμό, που ανέδειξε ο πρώην Αντιδήμαρχος Γιώργος Μιχαηλίδης αναρτώντας το στο Facebook, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Στέργιος Διαμάντης. Ο οποίος, αφού πρώτα ενημέρωσε ότι αλλάχθηκε η σημαία, είχε να πει : «Θα μπορούσε ο κ. Μιχαηλίδης ή ο κ. Πατσίκας να ενημερώσουν με ένα τηλεφώνημα τον πρόεδρο και να γίνει άμεσα η αντικατάσταση της σημαίας. Είναι μάλλον το... ευχαριστώ του κ. Μιχαηλίδη στην προσπάθεια της Διευθύντριας του παιδικού σταθμού να συγκεντρώσει στοιχεία για την αποφυγή καταλογισμού σ' αυτόν, με αφορμή έρευνα που διεξάγεται στον παιδικό σταθμό για τα πεπραγμένα του 2009, περίοδος στην οποία ήταν πρόεδρος ο κ. Μιχαηλίδης».

Τα ... σκάγια του Στέργιου Διαμάντη πήραν και το Ζήση Πατσίκα, λέγοντας: «Πριν κάποια χρόνια ο Δήμος ξόδεψε 50-70 χιλιάδες € για το παγοδρόμιο, που έστησαν ιδιώτες και ο Δήμος έπρεπε να πάρει πίσω 1000 ευρώ και πέντε κοτέτσια. Δύο πολίτες της Βέροιας ευνοήθηκαν από αυτό. Το θέμα πέρασε ομόφωνα, διότι οι μισοί ήταν για το Φιλιππίδη και οι άλλοι για τον Πατσίκα».

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής