breaking news Νέο

Σε καλό κλίμα αλλά με διαφωνίες το συμβούλιο των επικεφαλής των παρατάξεων του ΔΣ Νάουσας για τα 3-5 Πηγάδια

Σε καλό κλίμα αλλά με διαφωνίες το συμβούλιο των επικεφαλής των παρατάξεων του ΔΣ Νάουσας για τα 3-5 Πηγάδια

Συμβούλιο των επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, αναφορικά με το ζήτημα της μακροχρόνιας μίσθωσης ή παραχώρησης του χιονοδρομικού κέντρου των 3-5 Πηγαδιών, είχαμε τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, ο επικεφαλής του ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΠΟΥ Νίκος Κουτσογιάννης, η Ίλια Ιωσηφίδου από τη ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ και ο Λάκης Λακηνάνος από τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Η σύσκεψη ξεκίνησε στις 10 το πρωί και διήρκεσε πάνω από δύο ώρες και θα συνεχιστεί μετά την κάθοδο του δημάρχου στην Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για θέματα που αφορούν το χιονοδρομικό.

Κοινός Τόπος : Σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση για τα 3-5 Πηγάδια

Η χθεσινή συνάντηση των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων για το  χιονοδρομικό μας κέντρο έγινε με καθυστέρηση ενός έτους, αλλά σε θετικό κλίμα. Εάν, αυτή είχε πραγματοποιηθεί στο σωστό χρόνο, σίγουρα τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά, δεδομένου ότι θα υπήρχε αρκετός χρόνος για όλους να θέσουν τα σχέδια και τις προοπτικές, όπως τις αντιλαμβάνονται, καθώς και για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής –λειτουργικής λύσης. Στο χρονικό σημείο που βρεθήκαμε, η πίεση είναι ασφυκτική.

Από την ανταλλαγή απόψεων  διαπιστώθηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις αναφορικά με τον τρόπο μελλοντικής αξιοποίησης των 3-5 Πηγαδιών. Η πάγια θέση της παράταξης μας είναι πως ο βασικός στόχος θα πρέπει να είναι η αλλαγή προσανατολισμού του μοντέλου λειτουργίας του Χ/Κ κέντρου. Πρωταρχική  στόχευση είναι η υλοποίηση δράσεων που θα το μετατρέψουν σε ένα ορεινό θέρετρο ετήσιας λειτουργίας. Αυτό δύναται να επιτευχθεί με ασφάλεια μόνο μέσα από το μοντέλο της μακροχρόνιας παραχώρησης χρήσης. Γνώμονας πάντα η διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου με τη δέσμευση του επενδυτή πάνω σε ένα επιχειρηματικό σχέδιο – επιλογής του - το οποίο θα κινείται στην υλοποίηση δράσεων που θα εξασφαλίσουν τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου χώρου ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Πάντοτε όμως με όριο την προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντος της ορεινής μας ζώνης.  

Παρά λοιπόν  τις διαφορετικές  προσεγγίσεις, συζητήσαμε με τον κ. Δήμαρχο, τον κ. Λακηνάνο και την κ. Ιωσηφίδου για την περαιτέρω κοινή μας δράση, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το δήμο μας. Ο Κοινός Τόπος με αίσθημα ευθύνης θα συνεχίζει να εργάζεται για την πρόοδο του τόπου, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη διασφάλιση των συμφερόντων του δήμου μας στο παρόν και το μέλλον. 

Δήλωση της Ίλιας Ιωσηφίδου για το θέμα του χιονοδρομικού των 3-5 Πηγαδιών

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, με επιστολή μου προς τον κ. Δήμαρχο, που κοινοποίησα και στους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων, ζήτησα τη σύγκληση του συμβουλίου των αρχηγών για το θέμα του χιονοδρομικού των 3-5 Πηγαδιών. Ο Δήμαρχος, ανταποκρινόμενος στο αίτημα μου, συγκάλεσε σύσκεψη για χθες Δευτέρα το πρωί. Στη σύσκεψη έγινε διεξοδική συζήτηση και αναπτύχθηκαν οι απόψεις, οι προτάσεις και οι επιφυλάξεις των παρατάξεων και ορίστηκαν τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν για να υπάρξει μια ευρύτερα αποδεκτή λύση για το χιονοδρομικό μας.

Ίλια Ιωσηφίδου

Επικεφαλής «Δύναμης Δημιουργίας»

 

Μένουμε εδώ, αναμένοντας επιτέλους να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των ενδιαφερομένων επιχειρηματιών. Δεν είναι κακό να γνωρίζουν το δημοτικό συμβούλιο και οι πολίτες ότι υπάρχουν φερέγγυοι επενδυτές, που ενδιαφέρονται να λειτουργήσουν με μακροχρόνια μίσθωση το χιονοδρομικό. 

 

 

 

Η σύσκεψη ξεκίνησε στις 10 το πρωί και διήρκεσε πάνω από δύο ώρες και θα συνεχιστεί μετά την κάθοδο του δημάρχου στην Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για θέματα που αφορούν το χιονοδρομικό.

 

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής