breaking news Νέο

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις Π.Ε.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις Π.Ε.

Να ακυρώσουμε την ηλεκτρονική ψηφοφορία στην πράξη!

Με την τροπολογία που περιλαμβάνεται στο Νόμο 4728/20 για τη δυνατότητα εκλογής των αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΠΥΣΠΕ-ΣΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ) μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, η κυβέρνηση της Ν.Δ προσπαθεί -για το καλό μας πάντα- να επιβάλλει ένα ακόμα εργαλείο ηλεκτρονικής «δημοκρατίας»… Την ηλεκτρονική ψηφοφορία, όπου οι εκλογές ελέγχονται πλήρως από το κράτος, δε διασφαλίζεται η ταυτότητα του/της ψηφοφόρου, δεν προστατεύεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας και προσφέρεται ανεξέλεγκτα έδαφος για νοθεία και στοχευμένη χάλκευση των αποτελεσμάτων.

Σήμερα στις Υπηρεσιακές αρχαιρεσίες, αύριο στις γενικές συνελεύσεις και τις αρχαιρεσίες των Σωματείων.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία απομακρύνει τους/τις εκπαιδευτικούς, τους/τις εργαζομένους/ες, από τον ζωντανό χαρακτήρα των συλλογικών διαδικασιών και τη δυναμική των Γενικών Συνελεύσεων. Και, όχι μόνο αναστέλλει τη συνδικαλιστική, την πολιτική και την κοινωνική δράση μέσα από τον περιορισμό των αποφάσεων, αλλά κατακερματίζει και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, την κριτική προσέγγιση απόψεων, την επεξεργασία θέσεων, την αντιπαράθεση επιχειρημάτων, τη συναδελφική επικοινωνία και τις προτάσεις για τα ζητήματα του χώρου εργασίας μας.

Αργά αλλά σταθερά ο έλεγχος των σωματείων, η αποδυνάμωση των αγώνων και η χειραγώγηση του κόσμου της εργασίας θα είναι μία από τις σκηνές από την ‘’ταινία προσεχώς’’… Με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να ορίζουν το “αποδεκτό”, την Κοινή Γνώμη να σχολιάζει κάθε απόκλιση και τη Διοίκηση - την Εργοδοσία να αξιολογεί, κάθε αντίσταση απέναντι στις αντιεκπαιδευτικές και αντεργατικές πολιτικές μπαίνει στον “πάγο”.

Την τροπολογία καταγγέλλουν με αποφάσεις τους τα Δ.Σ. και της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε.

Ως Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις Π.Ε

  • Μετά την ψήφιση της σχετικής διάταξης, δηλώνουμε καθαρά ότι αποσύρουμε το ψηφοδέλτιο ενόψει οποιασδήποτε εκδοχής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, που ανοίγει το δρόμο για το συνολικό χτύπημα στο εκπαιδευτικό κίνημα και τις δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες.
  • καλούμε τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που συμμετέχουν στη διαδικασία της Εκλογής Αιρετών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Ημαθίας : α) να συνταχθούν με την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ, και να δηλώσουν ότι θα αποσύρουν τα ψηφοδέλτια των παρατάξεών τους, και β) να δηλώσουμε καθένας/καθεμία χωριστά και όλοι/όλες μαζί, σε κοινή μας δήλωση ότι είμαστε αποφασισμένοι να καταργήσουμε στην πράξη την ηλεκτρονική ψηφοφορία.
  • καλούμε όλες και όλους, τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους, σε αποχή από την ηλεκτρονική ψηφοφορία που σχεδιάζει η Κυβέρνηση για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και σε συσπείρωση γύρω από τα πρωτοβάθμια σωματεία μας, εκεί δηλαδή που χτυπάει η καρδιά της ζωντανής μαχόμενης εκπαίδευσης, ώστε να υπερασπίσουμε τη δουλειά μας και το δημόσιο σχολείο από την άγρια επίθεση που είναι σε εξέλιξη.

 

Αποσύρουμε από τις εκλογές  της ηλεκτρονικής «ψηφοφορίας» τις υποψήφιες/υποψήφιοι της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ Π. Υ. Σ. Π. Ε.  Hμαθίας

Αραπάκη Αντωνία

Αρβανιτάκη-Κόκιαρη Αγγελική (Γκέλυ)

Κουρούκλης Διονύσιος

Μελιόπουλος Ιωάννης

Μιχαηλίδου Ευγενία

Παναπακίδου Ηλιάνα

Παυλίδου Φανή

Χαλαστάνης Θεόδωρος


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής