breaking news Νέο

Παύλος Παυλίδης : «Δείχνω ένα πνεύμα συνεργατικότητας, γιατί η πόλη έχει να κερδίσει. Εμείς δεν πήγαμε, για να πιάσουμε μία καρέκλα»

Παύλος Παυλίδης : «Δείχνω ένα πνεύμα συνεργατικότητας, γιατί η πόλη έχει να κερδίσει. Εμείς δεν πήγαμε, για να πιάσουμε μία καρέκλα»

Τηλεφωνική συνέντευξη στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» (με τους Αλέκο Χατζηκώστα και Παύλο Τουτουντζίδη) στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8  έδωσε ο Παύλος Παυλίδης, δημοτικός σύμβουλος Βέροιας και επικεφαλής της παράταξης «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ», την Τρίτη 8/6.

Παρουσιάζουμε ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα απ’ αυτήν :

Με την ιδιότητα του Προέδρου των Αστικών ΚΤΕΛ της Βέροιας ρωτήθηκε για τις επιπτώσεις της πανδημίας και τόνισε : «Είναι μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδος για όλο τον κόσμο. Είμαστε μία επιχείρηση που νοιώθουμε ότι επιδοτήσαμε τα κράτος όλο αυτό το χρονικό διάστημα.  Γιατί ήμασταν υποχρεωμένοι και να λειτουργήσουμε, τα καύσιμα έπρεπε να τα πληρώσουμε και έτσι τα έξοδα δεν καλυπτόταν και το λειτουργικό κόστος ανέβηκε πάρα πολύ, σε σημείο που ένα χρόνο μετά  να είμαστε σε μία πάρα πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Η βοήθεια του κράτους ήταν μία κάποια, αλλά πάρα πολύ ελάχιστη έως μηδαμινή σε σχέση με αυτά που ακούγονται. Ήμασταν έξω από τα προγράμματα της περιφέρειας , για ένα περίεργο λόγο απορριφθήκαμε, από κάποιες επιστρεπτέες που δεν δόθηκαν ποτέ, ούτε να επιδοτηθεί κάποιος εργαζόμενος. Λέγαμε τους εργαζόμενους να περιμένουν, μήπως ανοίξουν τα σχολεία, δρομολογούσαμε μία-δύο βδομάδες, τα ξανακλείνανε.  Έχουμε τεράστιο πρόβλημα και προσπαθούμε να σταθούμε στα πόδια μας. Ελπίζουμε κάποια μέρα να επανέλθουμε στους προηγούμενους ρυθμούς».

Απαντώντας σε σχέση με το πλήθος ανακοινώσεων που έχει εκδώσει η παράταξή του και τις απαντήσεις που προκάλεσαν από μέρους της δημοτικής αρχής, σημείωσε : «Θεωρούμε ότι πρέπει να βγάζουμε αυτές τις ανακοινώσεις, είναι και το ελάχιστο δυνατό που μπορούμε να κάνουμε. Όπως ξέρετε, στο Δ.Σ.  έχουμε μόνο 5, για να μπορέσουμε να βάλουμε θέματα, να απαντήσουμε σε ερωτήματα και ακούμε με τις ώρες να απαγγέλλουν τα ποιήματά τους όσοι τα απαγγέλουν. Θεωρούμε ότι πρέπει την άποψή μας  να την αναφέρουμε δημόσια και ο κόσμος πρέπει να επιλέξει αύριο και θα πρέπει να έχει ολοκληρωμένη εικόνα».

Αναφερόμενος στην τελευταία ανακοίνωση σχετικά με την επιδότηση των αθλητικών συλλόγων τόνισε : «Έπρεπε να υπάρχει ένας γενικότερος προγραμματισμός και όχι όποιος πάει και κάνει μία αίτηση….Ψηφίσαμε να επιδοτηθεί η αθλήτρια, αλλά και η άλλη,  που θέλει να πιάσει το ολυμπιακό ρεκόρ (σ.σ εννοεί τη Σοφία Υφαντίδου) δεν θα έπρεπε; Μόνο αν έπιανε «μυρωδιά» και  έκανε αίτηση, μόνο τότε θα επιδοτηθεί; Δηλαδή όλοι οι άλλοι σύλλογοι που δεν ξέρουν ότι πρέπει να κάνουν αίτηση στο δήμο, δεν θα επιδοτηθούν; Η πανδημία είναι για κάποιους και όχι για όλους; Δεν πρέπει να υπάρχει ένας προγραμματισμός όπως παλιά;».

Αναφέρθηκε ακόμη στην «Ημέρα του Ποδηλάτου» και στις φωτογραφίες που έβγαιναν αρμόδιοι, θυμίζοντας ότι «επί Χαρούλας Ουσουλτζόγλου ο κ. Μιχαηλίδης είχε διοργανώσει τη Βικελαία Γιορτή Ποδηλάτου, δηλαδή οργανωμένα πράγματα».

Σε ερώτηση σχετικά με την πλατεία Ωρολογίου, με αφορμή και την κατασκευή του σιντριβανιού, σημείωσε : «Ρωτούσαμε πριν από καιρό το δήμο, γιατί δεν κάνουμε αυτό που κάνουν οι άλλες πόλεις. Δεν γίνεται να μιλούν για τουρισμό και ανάπτυξη, δεν γίνεται όλος αυτός ο κόσμος, που ερχόταν στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου, να ψάχνει στα μαγαζιά  νερό ή τουαλέτα. Ζητήσαμε να κάνουμε όλοι μαζί κάτι οργανωμένο. Ας καλέσει τους αρχηγούς των παρατάξεων, όλοι μαζί να πάμε κάπου, να κάνουμε οργανωμένα πράγματα. Έγινε και το σιντριβάνι, ωραία κίνηση, αλλά αποκομμένο απ’ όλη την πλατεία. Δεν είναι κακό να ενσωματώνουμε τις ωραίες προτάσεις να έχουμε ένα όραμα, να πούμε ότι κάτι αφήνουμε σ’ αυτή την πόλη και το χαιρόμαστε. Από την πρώτη στιγμή στο Δ.Σ. τον κάλεσα (σ.σ το Δήμαρχο), χωρίς να ζητώ θέσεις, να φέρει μεγάλα θέματα, όπως είναι το ρολόι στην πλατεία Ωρολογίου και ο Τριπόταμος και όλοι μαζί να συμπορευτούμε και να διεκδικήσουμε. Όποιος μας βλέπει, ο οποιοσδήποτε απέναντι, όλους μαζί, αντιλαμβάνεται ότι αυτό το ζητά όλη η πόλη. Υπήρχε τότε και πρόγραμμα, αρχιτεκτονικός διαγωνισμός επιδοτούμενος. Δεν διαφωνούμε με ό,τι είναι ωραίο».

Σε σχέση με τη συζήτηση για την αξιοποίηση του χώρου δίπλα στα νέα δικαστήρια και για το αν πρέπει να γίνει γυμναστήριο ή σταθμός των ΚΤΕΛ, υπογράμμισε : «Δεν περπάτησε αυτή η ιστορία και ούτε πρόκειται να περπατήσει. Όπως θα δείτε στα έργα που κατέθεσε (σ.σ στο Α. Τρίτσης), μόνο για επιδότηση μελέτης κατέθεσε…Αυτά μπορούν, αυτά κάνουν. Εμείς κάναμε την πρόταση, εκείνος ο χώρος να γίνει ένας υπεραστικός σταθμός. Τα αστικά και τα ΤΑΧΙ , όπως και οι άλλοι οι επαγγελματίες θα πάνε έξω από το σταθμό. Σε όλες τις άλλες πόλεις βοήθησαν οι δήμαρχοι, νομάρχες,  βουλευτές, για να γίνει κάτι ωραίο, εμείς εδώ αυτό που μπορούν, αυτό εισπράττουμε».

Αναφέρθηκε ακόμη στα νέα κοιμητήρια «που τα έχουν βάλει 50 φορές στο πρόγραμμά τους και ακόμη γίνονται».

Σε σχέση με τις απαντήσεις από μέρους της δημοτικής αρχής στις προτάσεις του με το χαρακτηρισμό «αναξιόπιστος» και αν μπορεί έτσι να γίνει κάτι καλό για την πόλη, σημείωσε: «Εμείς δείχνουμε πνεύμα συνεργασίας και όχι αυτοί. Δεν μ’ ενδιαφέρει αν ο δήμαρχος κάνει αντιπολίτευση στον Παυλίδη, γιατί εκεί έχουμε φτάσει. Εγώ να κάνω προτάσεις και αυτός να κάνει αντιπολίτευση σε μένα. Δεν μ’ ενδιαφέρει η κατρακύλα τους. Ασχολούμαι, έχω προτάσεις , οργανώνω την επόμενη ημέρα.  Έχω προτάσεις. Ο κόσμος θέλω να μ’ ακολουθήσει την επόμενη μέρα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να φανούμε αντάξιοι στις προσδοκίες του κόσμου. Δεν μ’ ενδιαφέρει τι λένε και τι κάνουν… Έχουν πάρα πολλά χρόνια στην εξουσία, έχουν κουραστεί , δεν μπορούν άλλο να προσφέρουν, υπάρχουν ένα σωρό σκάνδαλα που τους ακολουθούν. Δείχνω ένα πνεύμα συνεργατικότητας, γιατί η πόλη έχει να κερδίσει. Εμείς δεν πήγαμε, για να πιάσουμε μία καρέκλα. Είπαμε «φέρτε θέματα, να συνεργαστούμε».

 

Σε σχέση με την κριτική που ασκεί για τη συνεργασία της δημοτικής αρχής με την παράταξη της κας Μπατσαρά, υπογράμμισε : «Βάλαμε υποψηφιότητα, γιατί θέλαμε ο δήμος ν’ αλλάξει ρότα. Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή ευχόμαστε να μη συμβεί ποτέ σε άλλη πόλη. Ήδη από το συνδυασμό της κας Μπατσαρά, τα γεγονότα μιλούν, οι μισοί άνθρωποι έφυγαν για πολλούς λόγους… Αντί να λέμε «αυτά τα πράγματα θα κάνουμε στο δήμο», να λένε «μας έδωσε 2 αντιδημαρχίες και προεδρίες». Δεν μπορεί να βγαίνει η κα. Μπατσαρά και να λέει «αν αναγκάστηκα να γίνω αντιδήμαρχος».

Σε ερώτηση για το πώς του φάνηκαν αυτά που είπε ο κ. Παλουκίδης (σ.σ που τελικά παραιτήθηκε), τόνισε : «Όταν μιλάμε για δημοκρατία, να την εννοούμε. Ο κ. Παλουκίδης ξεκίνησε να μιλά για κάποια στοιχεία της επταετίας. Και δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει. Και τον σταματήσανε οι δημοκράτες άνθρωποι. Εγώ έλεγα «αφήστε, ο άνθρωπος μπορεί στο τέλος να κατέληγε σε συμπεράσματα, που μπορεί να μας εξέπλητταν όλους. Γίνεται να κόβεις το λόγο στην εποχή της δημοκρατίας οποιουδήποτε τοποθετείται, βάζοντάς του μία ταμπέλα…» Στη συνέχεια, αναφερόμενος στις δηλώσεις Β. Παπαδόπουλου στην ίδια εκπομπή για τη δεξιά, αναρωτήθηκε «γιατί δεν έγινε αποπομπή του, τι είναι αυτά τα δύο μέτρα – δύο σταθμά. Γιατί στον ένα να είμαστε δημοκρατικά ευαίσθητοι και στο άλλον απόλυτοι…Πολλά τείχη έχουν πέσει και υπάρχουν προσχωρήσεις στελεχών από το ένα κόμμα στο άλλο…Ας αφήσουμε τον άλλο να ολοκληρώσει μία κουβέντα. Γιατί βάζουμε ταμπέλες στον κόσμο. Ας περιμένουμε και τη συνέχεια. Μπορεί ο άνθρωπος να βγει και να πει π.χ ότι διαφωνώ με τις διώξεις της 7ετίας απέναντι στους τάδε… Προφανώς κάποιοι θέλουν να καλυφτούν πίσω από μισά πράγματα».

Σε ερώτηση για το εάν θα βγάλει ανακοίνωση για την Πανεργατική Απεργία στις 10/6 καθώς και τη γνώμη του για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, τόνισε : «Η απεργία είναι δικαίωμα κάθε εργαζόμενου, αρκεί να γίνεται συντεταγμένα και όχι όπως θέλει ο καθένας. Κάποια πράγματα πρέπει να λειτουργήσουν και ο εργαζόμενος να βρει το δίκιο του. Εγώ θεωρώ ότι το νομοσχέδιο είναι πολύ ευέλικτο, πολύ περισσότερο για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, Για παράδειγμα, είχα δικαίωμα να απασχολήσω έναν οδηγό 2 ώρες παραπάνω υπερωρία, εκτός από το ωράριο του και τον έστελνα υποχρεωτικά να μεταφέρει κάποιους 2ώρες υπερωρία. Στις 2 ώρες και ένα λεπτό είχε δικαίωμα να μου φύγει, όπως μου έφυγε οδηγός  και εγώ έψαχνα 12 η ώρα το βράδυ, να βρω οδηγό. Δεν μπορεί να εξαρτάται ούτε η προσφορά, οι υπηρεσίες, το μέλλον, από κάποιες αγκυλώσεις . Κάποια πράγματα πρέπει να διορθωθούν. Είμαι με τον εργαζόμενο και τόσα χρόνια που διοικώ , ο εργαζόμενος εδώ και προσφέρει και έχουμε συνεργατικότητα και μπορούμε όμορφα και ωραία να κάνουμε μία επιχείρηση να πάει μπροστά. Αλά πάντα θέλει συνεργασίες, όχι απόλυτα πράγματα».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής