breaking news Νέο

Ηλίας Πλιόγκας για τη νέα πτέρυγα : «Eν μέσω πανδημίας, από το 54%, φτάσαμε στο 97% του έργου»

Ηλίας Πλιόγκας για τη νέα πτέρυγα : «Eν μέσω πανδημίας, από το 54%, φτάσαμε στο 97% του έργου»

Στην επίσκεψη του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, στο Νοσοκομείο της Βέροιας, για να δει από κοντά τις εργασίες της νέας πτέρυγάς του, η αναφορά του διοικητή του Νοσοκομείου Ημαθίας, Ηλία Πλιόγκα, που επισημαίνει ότι παρέλαβε το έργο το Φεβρουάριο του 2020 στο 54% του και σήμερα έχει φτάσει στο 97%, εν μέσω πανδημίας.

«Επιθυμία του περιφερειάρχη και δική μας, να διαπιστωθεί η εξέλιξη των εργασιών της Νέας Πτέρυγας, ενός έργου που χρηματοδοτήθηκε εξ' ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας και θα έπρεπε να παραδοθεί το 2016.

Εξηγήσαμε στον Περιφερειάρχη το σύνολο των παρεμβάσεων, που από την πρώτη στιγμή κάναμε, ώστε από το 54% του έργου το Φεβρουάριο του 2020, να φτάσουμε σήμερα, μετά από τρία lockdown και τα προβλήματα της πανδημίας, να έχουμε παραλάβει το 97%.

Υπουργείο Υγείας, "Κτιριακές Υποδομές" και 3η Διαχειριστική Αρχή της ΠΚΜ σε στενή συνεργασία, επιλύσαμε τις παθογένειες του παρελθόντος, κερδίσαμε αδικαιολόγητα χαμένο χρόνο και παραδίδουμε στους πολίτες, σταδιακά από το Φεβρουάριο του 21, νέες υψηλού επιπέδου υποδομές.

Είχα τη χαρά να εξηγήσω στον κ. Τζιτζικώστα πως σε διάστημα ενός έτους, στις Μονάδες Υγείας της Ημαθίας, εντάχθηκαν με όλες τις μορφές συμβάσεων 30 γιατροί και πλέον των 300 ανθρώπων νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

Ταυτόχρονα η ενίσχυση σε νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Προχωράμε!», τονίζει ο κ. Πλιόγκας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής