breaking news Νέο

EΠΣ Ημαθίας : Νίκησαν τα φαβορί στην πρεμιέρα

  • EΠΣ Ημαθίας : Νίκησαν τα φαβορί στην πρεμιέρα
  • EΠΣ Ημαθίας : Νίκησαν τα φαβορί στην πρεμιέρα
  • EΠΣ Ημαθίας : Νίκησαν τα φαβορί στην πρεμιέρα
  • EΠΣ Ημαθίας : Νίκησαν τα φαβορί στην πρεμιέρα

Πρεμιέρα στην Α' κατηγορία της Ένωσής μας το περασμένο Σάββατο, με αναταράξεις στην ομάδα της Μελίκης, που φέτος και ύστερα από αρκετά χρόνια ετοιμάζονταν για το βήμα παραπάνω, όπως φυσικά το αντιλαμβάνεται ο κάθε ένας από εμάς το βήμα παραπάνω, σε μια ερασιτεχνική ομάδα. Κατά τα άλλα, με εξαίρεση ίσως τον αγώνα Αγίας Μαρίνας - Μελίκης,  τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής θεωρούνται φυσιολογικά. Η Νίκη Αγκαθιάς, που «στήθηκε» και ξεκίνησε την προετοιμασία της με κάποια καθυστέρηση, φιλοδώρησε τον αποδυναμωμένο, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, ΓΑΣ Ροδοχωρίου, με επτά τέρματα, δείχνοντας με το καλημέρα, ότι επέστρεψε στο τοπικό πρωτάθλημα για να πρωταγωνιστήσει.

Η Νάουσα, όπως αναμένονταν είχε ένα εύκολο απόγευμα με αντίπαλο τον Κοπανό,  όπως βέβαια και ο ΠΑΟ Κουλούρας απέναντι στον Άχθο Αρούρη, που παρότι είχε σε εξαιρετική ημέρα τον τερματοφύλακα του Μυλωνά δέχθηκε τρία τέρματα, ενώ το μοναδικο αιχνίδι που θεωρείτο αμφίρροπο, το Τριπόταμος - Μακροχώρι, έληξε ισόπαλο 1-1, με τους φιλοξενούμενους να αγωνίζονται από το 55' με παίκτη λιγότερο.

Έτσι τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής της Α' κατηγορίς στο σύνολό τους δεν μας έκαναν σοφότερους, από αυτά που είχαμε δει και είχαμε μάθει την περίοδο της προετοιμασίας με την διαμόρφωση των ρόστερ. Η Νίκη Αγκαθιάς και ο ΦΑΣ Νάουσα, παραμένουν φαβορί για την κατακτηση του τίτλου, ενώ ανάλογα με τους κραδασμούς και τις αναταράξεις που θα δημιουργηθούν, από την ήττα της Μελίκης στην Αγία Μαρίνα, θα εξαρτηθεί αν υπάρξει και ποιός θα είναι ο τρίτος διεκδικητής, δίχως να αποκλείεται ο Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας. Ας περιμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις.

Αναλυτικά τα πέντε παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής.

ΑΓΚΑΘΙΑ - ΡΟΔΟΧΩΡΙ 7-1: Όπως φανερώνει και το μέγεθος του σκορ η γηπεδούχος ομάδα, που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο πετυχαίνοντας τρία τέρματα στο πρώτο 45λεπτο με τους Συμεωνίδη στο 8', τον Γιώργο Κίτσα στο 13' και πάλι με τον Συμεωνίδη στο 30' και τέσσερα στην επανάληψη (50' και 67' Γ. Κίτσας, Παπαδημητρίου στο 77' και Τερζής στο 83'). Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι που είχαν αρκετές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών τους, ήταν να μειώσουν το σκορ στο 86' με το γκολ του Λαμπρίτσα.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Παπαργυρίου (Γκόγκας - Μητρόπουλος).

ΑΓΚΑΘΙΑ: Κωστογλίδης, Κίρτσογλου, Κοσέογλου (46' Ιορδανόπουλος), Θεοδώρου, (58' Παπαδημητρίου, ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ, ΤΖΙΜΟΓΙΑΝΝΗΣ, Κοντσίδης (75' Παναπακίδης), ΤΕΡΖΗΣ, Πέτκος (46' Γιαννουλάκης), Πετράι (46' Βαχανελιδης), ΚΙΤΣΑΣ.

ΡΟΔΟΧΩΡΙ: Καζεπίδης, Λαφάρας, Μισιρλίδης (80' Μάνης), Ασλάνογλου, Πέτγαζλης (76' Τραϊος), ΓΑΛΑΝΟΣ, ΠΑΡΗΓΟΡΙΔΗΣ, Ζάχος, Ορφανίδης (80' Νικόλα), Κιόσια, Λαμπρίτσιος.

 

ΝΑΟΥΣΑ - ΚΟΠΑΝΟΣ 4-1: Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε και η Νάουσα που επίσης επήρε εύκολη νίκη με αντίπαλο τον Κοπανό, που πάλαιψε όσο του επέτρεψαν οι δυνάμεις του.

Το σκορ για τους μετέπειτα νικητές άνοιξε μολις στο 2' με τον Ντέλλα, που πλάσαρε από κοντά τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Το 2-0, έγινε από τον Γκελοσ'αμι, που πήρε το ριμπάουντ ύστερα από απόκρουση του Ορφανίδη. Η γηπεδούχος που συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στην επανάληψη έκανε τρία τα τέρματά της στο 47' με σουτ του Κερμανίδη, με τον Τέγο στο 67' να γράφει το 4-0. Στο 84' ο Κοπανος είχε δοκάρι με τον Κωστογλίδη και με τον ίδιο παίκτη μείωσε στο 88'. Στο 90' δοκάρι είχε και η Νάουσα.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Μαυρίδης (Νησελίτης - Γκόγκας).

ΝΑΟΥΣΑ: Ζάχος, Πίτος, Παπαϊωάννου (46' Βλαχοδήμος), Αργυρίου, ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ, Παπαδόπουλος (72' Αντωνίου), Μπιγκάνος (60' τένος Τ.), ΚΕΡΜΑΝΙΔΗΣ, ΓΚΕΛΟΣΑΝΙ, Γιαμαλίδης (60' Φράγγης), Ντέλλας (72' Τέγος Α.).

ΚΟΠΑΝΟΣ: Ορμανίδης Α. Τζιβάρας, Οικονόμου Α., Οικονόμου Χ. (68' Πουλιόπουλος), ΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Δ., (85' Χατζηπαυλίδης), ΜΠΟΖΙΝΗΣ Κ., Γκιούλα, Ορμανίδης Σ., Στογιάννης Α. (66' Κότσαλης), ΚΩΣΤΟΓΛΙΔΗΣ, Ιντος Ε. (85' Σιδηρόπουλος).

 

ΚΟΥΛΟΥΡΑ - ΑΧΘΟΣ ΑΡΟΥΡΗΣ 3-0: Καλύτερος σε γενικές γραμμές ο ΠΑΟ Κουλούρας από τον αντίπαλο του Άχθο Αρούρη πήρε καθαρή νίκη με 3-0 και πρόσθεσε τους τρεις πρώτους βαθμούς στο ενεργητικό του. Το 1-0 για λογαριασμό της Κουλούρας έγινε μόλις στο 5' από τον Κουκουσιτσα, για να ζευγαρώσει τα τέρματα της ομάδας του στο 66' ο Τσιακίρης. Ο ίδιος παίκτης στο 88' διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Μελτζανίδης (Βαλκάνος - Χριστοδούλου Α.).

 

ΚΟΥΛΟΥΡΑ: Ματελόπουλος (46' Περπερίδης), Γράτσιανος, ΚΟΥΤΣΚΟΥΚΗΣ, Μπιτόπουλος, Τσανακτσίδης (46' Γαλόπουλος), Μάντζης (79' Δημητρουλάκος), Τσουλτσίδης (46' Καλφούτζος), Μπράβος, ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ, ΚΟΥΚΟΥΣΙΤΣΑΣ, Παναγιωτίδης (72' Καραπιπερίδης).

ΑΧΘΟΣ ΑΡΟΥΡΗΣ: Μυλωνάς Γ., ΚΟΤΖΑΧΡΗΣΤΟΣ, Τσιρέλας (50' Γερασιμίδης), Στριμπίνος, ΚΟΥΒΑΤΣΙΔΗΣ, Καραμαριάς (80' Παπαφώτης), Μουρατίδης, Χερίδης Χ. (72' Μεταλλίδης), Γκατζούφας, Γκαλίτσιος, ΤΣΕΟΣ.

 

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ - ΜΕΛΙΚΗ 2-0: Ο Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας κόντρα σε όλα τα προγνωστικά που ήθελαν την ομάδα της Μελίκης αδιαφιλονίκητο φαβορί για την νίκη κέρδισε στο γήπεδό του ύστερα από έναν αμφίρροπο αγώνα την αντίπαλό του με 2-0, προκαλώντας έτσι αναταράξεις στο στρατόπεδο του Φιλίππου.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερο χρόνο στην κατοχή τους την μπάλα, με τους γηπεδούχους της Αγίας Μαρίνας όμως να είναι πιο επικίνδυνοι.

Το σκορ άνοιξε στο 70' με κεφαλιά του Νίκου, ύστερα από σέντρα ακριβείας του Λίπε και το 2-0 διαμορφώθηκε στο 90' με ατομική ενέργεια και πλασέ από κοντά του Μελιόπουλου.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Κελεσίδης (Παπαδάκης - Σαμαράς).

 

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ: ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, Βασιλειου, Λίπε (88' Δημητρούσης), ΣΕΡΑΣΚΙΕΡΗΣ, Ράδης, Κίτσας, Λούρης, ΖΩΓΡΑΦΟΣ, Παπαδόπουλος (68' Μπουρδάνος), Μελιόπουλος, Νίκου (90+2' Γερμάνης).

ΜΕΛΙΚΗ: ΠΑΝΟΥ, Θυμιόπουλος Δ., Τσιφλίδης, Ηλιάδης, Τσικόπουλος Η., ΜΠΡΕΓΚΟΥ, Λέκα (55' Μουστάκας), ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, Αργυρόπουλος (46' Κίτσα), Θυμιόπουλος Ν. (46' Τσικόπουλος Α.), Παρσόπουλος.

 

ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΣ - ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ 1-1: Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν ο Τριπόταμος και το Μακροχώρι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες μοιράστηκαν την υπεροχή και τις ευκαιρίες για γκολ με τον γηπεδούχο Αστέρα να παίρνει προβάδισμα στο σκορ στο 43' με σουτ του Σοφιανίδη, που βρήκε αντίπαλο, πήρε ύψος και μια περίεργη τροχιά η μπάλα, χτύπησε στο εσωτερικό της αριστερής κάθετης δοκού και κατέληξε στα δίχτυα. Η απάντηση της ομάδας του Μακροχωρίου ήρθε σχετικά γρήγορα. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Αθανασιάδης με προβολή και ύστερα από φάση διαρκείας ισοφάρισε σε 1-1.

Στην επανάληψη και πολύ νωρίς στο 55' το Μακροχώρι έμεινε με παίκτη λιγότερο, καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Βύζας (τράβηγμα σε αντίπαλο, που όπως αποφάσισε ο διαιτητής κ. Μαλούτας, Καραγκιζόπουλος - Χριστοδούλου), βρίσκονταν σε προφανή θέση για γκολ και αναγκάστηκε να προσέξει περισσότερο την αμυντική του λειτουργία. Παρόλα αυτά βγήκε αρκετές φορές μπροστά επικίνδυνα και σε μία από αυτές τις περιπτώσεις ζήτησε πέναλτι (χέρι σε αντίπαλο) με τον διαιτητή όμως να έχει διαφορετική γνωμη και να δείχνει παίζεται.

 

ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΣ: Ορφανιδης, Βασιλειάδης (68' Μπουλάρι), ΤΣΙΛΗΣ, Μιλκούδης, Μπέσσας, Κόλα, ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ, Νάσης (68' Τεμιρτζόγλου), Έξαρχος.

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ: ΤΖΑΚΕΡΙ, ΠΡΩΤΟΓΕΡΗΣ, Βύζας, Τσακαλίδης Γ., Τσακαλίδης Α. (71' Παπακωνσταντίνου), Γιαννόπουλος Γ. (85' Γιαννόπουλος Κ.), ΔΑΛΗΓΓΑΡΟΣ, Παυλίδης (85' Χασιώτης), Κιατικίδης, Αθανασιάδης (61' Φωτόπουλος).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής