breaking news Νέο

Α' Κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας : Μόνη στην κορυφή η Νάουσα

  • Α' Κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας : Μόνη στην κορυφή η Νάουσα
  • Α' Κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας : Μόνη στην κορυφή η Νάουσα
  • Α' Κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας : Μόνη στην κορυφή η Νάουσα
  • Α' Κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας : Μόνη στην κορυφή η Νάουσα

Διανύσαμε τα τρία πρώτα βήματα από τα δεκαοκτώ του μαραθωνίου της κανονικής διάρκειας της Α' κατηγορίας και το πρωτάθλημα άρχισε να αποκτά χρώμα και ενδιαφέρον.

Η ιστορική ομάδα της Νάουσας βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά, από τους υπόλοιπους μνηστήρες του τίτλου, δίχως αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι στη συνέχεια δεν μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα.

Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο πριν ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Όμως τρεις αγωνιστικές μετά την πρώτη σέντρα η ιστορική ομάδα της Ημαθίας, προηγείται σε όλους τους τομείς. Είναι η μοναδική ομάδα της Α' κατηγορίας της Ένωσής μας που έχει συγκεντρώσει το απόλυτο των βαθμών. Έχει πετύχει τα περισσότερα τέρματα (8 περισσότερα, συγκεκριμένα από την ομάδα που ακολουθεί την Αγκαθιά) και έχει δεχθεί τα λιγότερα (η εστία της παραβιάστηκε μόλις μια φορά στα τρία παιχνίδια που έδωσε) και το κυριότερο, από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου απολαμβάνει μόνη την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αφού οι πρώην συγκάτοικοι της στην πρώτη θέση, Νίκη Αγκαθιάς και Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας, σκόνταψαν στον Φίλιππο Μελίκης και στον Αστέρα Τριποτάμου αντίστοιχα.

Μια άλλη ομάδα της Α' κατηγορίας της Ένωσής μας, που επίσης εντυπωσιάζει είναι το Μακροχώρι. Με νεαρούς στην συντριπτική πλειοψηφία τους και ιδιαίτερα ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και για αυτό σε κάθε αγώνα του συγκεντρώνει αρκετούς θεατές. Το περασμένο Σάββατο και παρότι πλέον αγωνίζεται δίχως τον 19χρονο Παυλίδη, έναν από τους πιο ταλαντούχους επιθετικούς της Ημαθίας, που πήρε μεταγραφή για τον Πανσερραϊκό, όπου θα συνδυάσει ποδόσφαιρο και σπουδές, πέρασε νικηφόρα από το γήπεδο του Κοπανού κερδίζοντας με 0-2 τον τοπικό ΓΑΣ, με γκολ που πέτυχαν, ο επίσης ταλαντούχος 19χρονος Μανωλόπουλος και ο αρχηγός του Γιώργος Τσακαλίδης.

Την πρώτη του νίκη πήρε και ο Αστέρας Τριποτάμου πετυχαίνοντας τα δύο τέρματα που του έδωσαν τους τρεις βαθμούς, στην εκπνοή στην κυριολεξία του αγώνα (89' και 90').

Σεφτέ στον βαθμολογικό πίνακα για το Ροδοχώρι και τον Άχθο Αρούρη, καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλοι, δίχως τέρματα στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Στο γειτονικό ντέρμπι μεταξύ της Νίκης Αγκαθιάς και του Φιλίππου Μελίκης, είχαμε μία από τα ίδια. Το παιχνίδι, όπως και στην κανονική διάρκειά του, μεταξύ του αγώνα στα πλαίσια της Α' φάσης του Κυπέλλου, έληξε ισόπαλο 1-1 και καθώς στο πρωτάθλημα δεν προβλέπεται παράταση και πέναλτι για την ανάδειξη του νικητή, οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό.

Να δούμε όμως πιο αναλυτικά τα πέντε παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας της Ένωσής μας.

ΝΑΟΥΣΑ – ΚΟΥΛΟΥΡΑ 8-0: Οδοστρωτήρας ο ΦΑΣ Νάουσας συνέτριψε στην έδρα του τον ΠΑΟ Κουλούρας με 8-0 και σε συνδυασμό με το στραβοπάτημα της Νίκης Αγκαθιάς και του Μ. Αλεξάνδρου Αγίας Μαρίνας, έμεινε μόνος του στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η νικήτρια πραγματοποίησε μια ακόμη εντυπωσιακή εμφάνιση και όπως φανερώνει το μέγεθος του σκορ έφθασε εύκολα στη νίκη. Το αποτέλεσμα κρίθηκε πριν καλά – καλά συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο του παιχνιδιού, καθώς ο πίνακας του γηπέδου στο 29' έγραφε Νάουσα- Κουλούρα 3-0, και στο 39' 5-0.

Τα γκολ της νίκης της πρωτοπόρου του βαθμολογικού πίνακα πέτυχαν με τη σειρά: 15' Παντζαρτζίδης 1-0, 20' Φράγγης 2-0, 29' Γιαμαλίδης 3-0, 35' Ντέλλας 4-0, 39' Παντζαρτζίδης 5-0, 73' Γιαμαλίδης 6-0, 79' Γιαμαλίδης 7-0, 89' Τ. Τέγος 8-0.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Καραγκιζόπουλος (Ασβεστάρας – Κωστογλίδης).

 

ΑΓΚΑΘΙΑ – ΜΕΛΙΚΗ 1-1: Δίχως νικητή (1-1) έληξε το γειτονικό ντέρμπι μεταξύ της Νίκης Αγκαθιάς και του Φιλίππου Μελίκης με τις δύο ομάδες έτσι να χάνουν έδαφος στο κυνήγι της πρώτης θέσης.

Η ομάδα της Αγκαθιάς είχε την εδαφική υπεροχή, με τον Φίλιππο όμως κυρίως στο πρώτο ημίχρονο να βγάζει επικίνδυνες αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές να παίρνει προβάδισμα στο σκορ. Στο 36' συγκεκριμένα ο Καραγιάννης εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Τζιμογιάννη, που προήλθε από υπερβολική σιγουριά, έγινε κάτοχος της μπάλας και με σουτ έκανε το 0-1.

Η γηπεδούχος αφού ξεπέρασε το σοκ του εις βάρος της γκολ, στην επανάληψη πίεσε περισσότερο και στο 76' κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Θεοδώρου, του πρώτου της σκόρερ του Γιώργου Κίτσα. Το 1-1 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Παπαργυρίου (Χαλατζιούκας – Ζουρνατζίδης).

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ - ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΣ 2-4: Εντυπωσιακή εξέλιξη στο γήπεδο της Αγίας Μαρίνας. Ένα παιχνίδι που μέχρι το 89' ήταν ισόπαλο 2-2 και όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες που μέχρι εκείνη την στιγμή εκτός από τα τέρματα είχαν μοιραστεί και τις εντυπώσεις, θα έπαιρναν από έναν βαθμό, τελικά έληξε με θρίαμβο του φιλοξενούμενου Αστέρα Τριποτάμου.

Η Αγία Μαρίνα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο 32' κατάφερε να προηγηθεί στο σκόρερ με κοντινό πλασέ του Νίκου. Ο Τριπόταμος αντέδρασε και όχι μόνο κατάφερε να ισοφαρίσει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Προβατίδη στο 63', αλλά και να κάνει την ολική ανατροπή δύο λεπτά αργότερα με τον Σαλπιγγίδη, που είχε μπει στον αγώνα αλλαγή δέκα λεπτά νωρίτερα.

Στο 71' η σειρά της Αγίας Μαρίνας να ισοφαρίσει με σουτ του Λέκα. Ο Αστέρας Τριποτάμου όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με δύο γκολ στην εκπνοή του αγώνα, στο 89' και στο 90' που πέτυχε ο Τσίτας το πρώτο με πέναλτι πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη.Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Κελεσίδης (Χρυσάνης – Γαβράς).

ΚΟΠΑΝΟΣ – ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ 0-2: Μια ακόμη καλή εμφάνιση, που αυτή τη φορά συνοδεύτηκε και με νίκη πήρε η νεανική ομάδα του Μακροχωρίου, κερδίζοντας στο γήπεδο του Κοπανού τον τοπικό ΓΑΣ με 0-2.

Η ομάδα του Γιώργου Απόσογλου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 35' κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με δυνατό σουτ του Μανωλόπουλου. Στην επανάληψη ο Κοπανός πίεσε, όμως οι φιλοξενούμενοι που ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις τους πέτυχαν και ένα δεύτερο τέρμα που ακυρώθηκε με υπόδειξη του πρώτου βοηθού Παπαδάκη σαν οσφαϊτ. Τελικά ο Παπακωνσταντίνου κέρδισε πέναλτι (ανατροπή μέσα στην περιοχή) και ο Γιώργος Τσακαλίδης από τα 11 βήματα έγραψε το τελικό 0-2.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Μελιτζανίδης (Παπαδάκης – Γκόγκος).

ΡΟΔΟΧΩΡΙ – ΑΧΘΟΣ ΑΡΟΥΡΗΣ 0-0: Λευκή ισοπαλία στο γήπεδο του Ροδοχωρίου με τους δύο αντιπάλους τον ΓΑΣ και τον Άχθρο Αρούρη να παίρνουν τον πρώτο τους βαθμό.

Η γηπεδούχος ομάδα είχε την υπεροχή και κάποιες ευκαιρίες τις οποίες όμως δεν κατάφερε να αξιοποιήσει, καθώς βρήκε απέναντί της έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα, τον Μυλωνά.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Μαλούτας (Χριστοδούλου – Σαμαράς).

 

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σκόνταψε η Αλεξάνδρεια

 

Πρεμιέρα και στην Β' κατηγορία με την Αλεξάνδρεια να σκοντάφτει στο γειτονικό Βρυσάκι με το οποίο αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1.

Ισόπαλο με αγγλικό μάλιστα σκορ (3-3) έληξε και το ντέρμπι του δευτέρου ομίλου μεταξύ των Λευκαδίων και του Απόλλωνα Αγίου Γεωργίου.

Η ΑΕ Ποντίων, ο Αγρ. Αστέρας Αγίας Βαρβάρας, ο Ατλας Ζερβοχωρίου και ο Ολυμπιακός Νάουσας, έκαναν ποδαρικό με το δεξί καθώς κέρδισαν τον Τρίλοφο (2-0), Παλαιοχώρι (2-1), Ραχιά (2-0) και Επισκοπή (2-1) αντίστοιχα.

 

Τα αποτελέσματα αναλυτικά:

1ος όμιλος

Ασώματα – Λυκογιάννη 2-2

Βρυσάκι- Αλεξάνδρεια   1-1

Καβάσιλα – Κυψέλη 3-0 (α.α.)

Αγ. Βαρβάρα – Παλαιοχώρι   2-1

 

2ος όμιλος

Λευκάδια – Αγ. Γεώργιος       3-3

Ζερβοχώρι – Ραχιά 2-0

ΑΕΠ Β. - Τρίλοφος        2-0

Ολυμπιακός Ν. - Επισκοπή     2-1


βαθμολογία

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής