breaking news Νέο

Δημοτικό συμβούλιο Βέροιας : Φιάσκο η υβριδική συνεδρίαση!

Δημοτικό συμβούλιο Βέροιας : Φιάσκο η υβριδική συνεδρίαση!

Υβριδική η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, με παρόντες συμβούλους στην αίθουσα του σώματος, το απόγευμα της Δευτέρας 25ης Οκτωβρίου, αλλά και τους συμβούλους που, μαζί με τους δημοσιογράφους, την παρακολούθησαν από το διαδίκτυο, με πολλά όμως τεχνικά προβλήματα, που πρέπει να τα διορθώσει η προεδρία του σώματος.

Με πρόταση του Άρη Λαζαρίδη, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά.

Στην αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ημαθία (από 521 τον περασμένο Νοέμβριο, σε 870 αυτή τη βδομάδα, ενώ την αντίστοιχη εβδομάδα του 2020 ήταν μόλις 31!) η αναφορά του δημάρχου, Κώστα Βοργιαζίδη.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στο τεράστιο πρόβλημα που δημιουργεί η αύξηση των τιμών του ρεύματος στους ΟΤΑ. «Το συζητήσαμε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Θα υπάρξει μεγάλη επιβάρυνση του κόστους λειτουργίας του δήμου», είπε. Ακόμη αναφέρθηκε στην κατανομή των ΚΑΠ και την αδικία που παρατηρείται, αφού, μέχρι τώρα κατανέμονται με βάση τον πληθυσμό, χωρίς να λαμβάνει υπόψει τις ιδιαιτερότητες των δήμων. «Παίρνουμε τα ίδια χρήματα με ένα δήμο ενός αστικού κέντρου. Πρέπει να αλλάξει. Έχουμε μια πλειάδα άλλων θεμάτων, όπως ΔΕΥΑ κλπ. Ο Πέτσας μας ενημέρωσε για αύξηση της κατά 15% από το 2023», κατέληξε ο κ. Βοργιαζίδης.

Δυστυχώς δεν καταφέραμε να ακούσουμε την τοποθέτηση της κας. Μπατσαρά, αφού ο κακός ήχος το εμπόδισε, ενώ το ίδιο συνέβη και στην τοποθέτηση του κ. Παυλίδη, αλλά και στους υπόλοιπους ομιλητές, οπότε και με σεβασμό στους αναγνώστες μας, δεν μπορούμε να  μεταδώσουμε τα όσα ειπώθηκαν, αφού πέραν των άλλων δεν διαθέτουμε(προς το παρόν) και...μαντικές ικανότητες.

 

Θόδωρος Ελευθεριάδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής