breaking news Νέο

Τα προβλήματα της Βέροιας: άποψη του Νίκου Καμπούρη

Τα προβλήματα της Βέροιας: άποψη του Νίκου Καμπούρη

Το είχαμε επισημάνει πριν ακόμη ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Το φετινό πρόβλημα της ΒΕΡΟΙΑΣ δεν θα είναι αγωνιστικό, καθώς οι άνθρωποι που είχαν αναλάβει την υποχρέωση να στήσουν το ρόστερ της το περασμένο καλοκαίρι πέτυχαν ένα μικρό θαύμα: Ξοδεύοντας ένα ποσόν που δεν καλύπτει ούτε τις μεταγραφικές απαιτήσεις μιας ερασιτεχνικής ομάδας κατάφεραν, από το μηδέν, να στησουν ένα ρόστερ που αποτελείται από 22-23 νεαρούς και ταλαντούχους γεμάτους από διάθεση για διακριση ποδοσφαιριστές και που γρήγορα αποδείχθηκε ότι εκτός από θέαμα, ηταν ικανοί να πάρουν και αποτελεσματα με αντιπάλους που έχουν πενταπλάσιο μπάτζετ και υψηλους στόχους!!

***

Υπήρχε όμως κίνδυνος, είχαμε επισημάνει πριν την έναρξη του πρωταθληματος, η ΒΕΡΟΙΑ φέτος να ταλαιπωρηθεί από την απουσία ανθρώπων που θα την στηρίξουν διοικητικά, όπως και από οικονομική δυσπραγία, παρότι, επαναλαμβάνουμε, τα χρήματα που απαιτούνται για να καλύψει τις απαιτήσεις των 22-23 νεαρών παικτών της είναι λιγότερα από αυτά που ξοδεύει μια ομάδα που συμμετέχει και θέλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα ερασιτεχνικό πρωτάθλημα!!

***

Επτά περίπου μήνες μετά την έναρξη της τρέχουσας ποδοσφαιριστής περιόδου και η ΒΕΡΟΙΑ παραμένει ουσιαστικά ακέφαλη διοικητικά αφού ο κ. Παπαδόπουλος είναι τυποις πρόεδρος της ΠΑΕ (παραμένει επειδή δεν μπορεί να αποχωρήσει δίχως να έχει ουσιαστικό λόγο), όπως βέβαια και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης του.

***

Και αυτό παρά τις προσπαθειες που γίνονται να βρεθούν αντικαταστάτες τους (έχει γίνει πρόταση να αναλάβουν διοικητικό πόστο στους μισούς κατοίκους της Ημαθίας ενω πρόσφατα προτάθηκε να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ομάδας ο Τάκης Παπατζίκος και κανείς μέχρι στιγμή δεν δέχθηκε).

***

Και δεν δέχονται, όχι βέβαια επειδή δεν αγαπούν την ομάδα και δεν θέλουν να προσφέρουν σ’ αυτήν, αλλά λόγω των χρεών που έχει η ΠΑΕ και τα οποία βαρύνουν όλους όσους καθήσουν στον θώκο του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου στο επίμαχο αυτό διάστημα, εστω κι αν αποδεδειγμένα δεν είχαν καμιά συμμετοχή σ΄ αυτά.

***

Έτσι η ΠΑΕ Βέροια ουσιαστικά παραμένει ακέφαλη διοικητικά εδώ και έναν περίπου χρόνο!!

***

Το οικονομικό όμως πρόβλημα που αντιμετωπιζει η ομάδα είναι ακόμη πιο δυσεπιλυτο, όσο κι αν προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι που βρίσκονται στα γραφεία της ΠΑΕ. Και δεν μιλάμε για συμβόλαια που δεν πληρώνονται αυτό θα ήταν το λιγότερο  αλλά για την διατροφή των νεαρών παικτών, αφου η διαμονή τους - μένουν στους ξενώνες του Ταγαροχωρίου - ευτυχώς έχει εξασφαλιστεί.

***

Θα βρει τον τρόπο λοιπόν μια ολόκληρη πόλη να προσφερει τρια αξιοπρεπή γεύματα σε 19-20 νεαρούς ποδοσφαιριστές, μέχρι το τέλος της περιόδου, για να κρατήσει ζωντανή την ομάδα που της έχει χαρίσει τόσες και τόσες συγκινήσεις μέχρι σήμερα ή θα την αφήσει να διαλυθεί;

***

Η οικονομική δυσπραγία εξάλλου ηταν και ο λόγος που ο Γιώργος Κικερίδης έβαλε στοπ στην επιθυμία του κ. Χαραλαμπίδη για ενίσχυση της ομάδας στη μεταγραφική περίοδο που διανύουμε αφού παίκτες μπορεί η ομάδα να βρει ακόμη και αμισθί, ομως μεταγραφές δεν δικαιούται να κάνει επειδή δεν διαθέτει φορολογική ενημερότητα!! Ο λόγος; Η δόση των 80 χιλιάδων ευρώ από τον διακανονισμό που έχει πετύχει με την εφορία και δεν μπορεί να πληρώσει!!

***

Αυτή ήταν η αιτία που δάνεισε και τους δυο νεαρούς παίκτες τον Τσιότρα και τον Πατσιαβούρα στα Τρίκαλα την στιγμή που η ίδια έχει μόλις 19 ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της, επειδή δεν δικαιούτο από εκπαιδευόμενοι που ήταν να τους εντάξει στο επαγγελματικό τμήμα και να παίξουν στο πρωτάθλημα!!

***

Κατά τα άλλα ο κύριος υπεύθυνος αυτής της καταστασης μιλάει για επενδύσεις εκατομμυρίων σε άλλη ομάδα και άλλη πολιτεία και κρατάει δέσμια την Βέροια!!

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής