breaking news Νέο

Συμπεράσματα από τη συνέντευξη τύπου της Βέροιας

Συμπεράσματα από τη συνέντευξη τύπου της Βέροιας

Δεν γνωρίζουμε αν η προχθεσινή συνέντευξη τυπου που διοργάνωσε η ΒΕΡΟΙΑ, αποφασίστηκε επειδή επιτέλους οι άνθρωποι της αντελήφθηκαν ότι η τετ - α - τετ πληροφόρηση, συγχρόνως προς όλους τους εκπροσώπους του τύπου, εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα της ομάδας και όχι μόνο, από οτι οι διαρροές προς επιλεγμένα μέσα ενημέρωσης, κυρίως της Αθήνας, κάτι που συνήθως επιτυγχαίνει αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

Αυτό όμως που έχει μεγαλύτερη σημασία και κατά την άποψη μας οφείλουμε να επισημάνουμε είναι οτι την περασμένη Τετάρτη το μεσημέρι και ύστερα από ένα περίπου χρόνο, διάστημα αδιανόητα μεγάλο για μια επαγγελματική ομάδα, οι εκπρόσωποι του τύπου στη Βέροια είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και πάλι τα γραφεία της ΠΑΕ και να πληροφορηθούν απο πρώτο χέρι και με τη σειρά τους να πληροφορήσουν τους φιλάθλους, για όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην αγαπημένη τους ομάδα και τι μπορούν να περιμένουν στη συνέχεια.

Και η συνάντηση αυτή των εκπροσώπων του τύπου με τον προπονητή της ομάδας Απόστολο Χαραλαμπίδη και άνθρωπο της ΠΑΕ, εκος από ειδήσεις έδωσε την ευκαιρία να βγουν και συμπεράσματα.

Στις ειδήσεις που έβγαλε η συνέντευξη τύπου αναφερθήκαμε στο χθεσινό μας ρεπορτάζ. Σήμερα (χθες) 24 περίπου ώρες μετά την συνέντευξη τύπου επιχειρώντας μια δεύτερη ανάγνωση στα όσα ειπώθηκαν πισω και μπροστά από το παραβάν, αλλα και όσα για ευνόητους λόγους έμειναν κλειδωμένα στα γραφεία της ΠΑΕ, σαν επτασφράγιστο μυστικό, θα επιχειρήσουμε να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα, για το τι ακριβώς συμβαίνει και σε ποιο σημείο βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ΒΕΡΟΙΑ.

Συμπέρασμα πρώτον: Η παντελής απουσία εκπροσώπου της διοίκησης (ακόμη και το δελτίο τύπου της ΠΑΕ είχε αόριστη προέλευση) αποδεικνύει αυτό που υπο μορφή “κουτσομπολιού” συζητείται μεταξύ των φιλάθλων. Οτι η ΒΕΡΟΙΑ εδώ και πολυ καιρό ουσιαστικά είναι ακέφαλη διοικητικά. Και είναι ακεφαλη διοικητικά όχι επειδή είναι επιλογή του μεγαλομετόχου της, αλλά επειδή δεν δέχθηκε κανείς από αυτούς στους οποίους προτάθηκε να συμμετάσχουν στην διοίκησή της.

Συμπέρασμα δεύτερον: Η άρνηση όσων τους προτάθηκε να μπουν στο ΔΣ της ΠΑΕ, παρά τις διαβεβαιώσεις του μεγαλομετόχου ότι τα παλιά χρέη, αλλά και οι φετινές οικονομικές υποχρεώσεις που δημιουργούνται είναι κανονισμένα και δεν θα υπάρξει απολύτως κανενα πρόβλημα και η ομαδα θα λειτουργήσει κανονικά, δίχως την δική τους οικονομική συνδρομή και ευθύνη, αποδεικνύει όχι μόνο την απαξίωση, το πόσο χαμηλά εχει πέσει η Βέροια, αλλά και την έλλειψη της έξωθεν καλής μαρτυρίας του μεγαλομετόχου.

Συμπέρασμα τρίτον: Η απόφαση των νεαρών παικτών των τμημάτων υποδομής της ΒΕΡΟΙΑΣ που πριν λίγο καιρό εκλιπαρούσαν να ενταχθούν στις τάξεις της - όλων όπως ομολογησε ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ στην συνέντευξη τύπου - να ζητήσουν την ελευθερία τους για να βρουν αλλού ποδοσφαιρική στέγη, πιθανόν κάποιοι από αυτούς και σε ερασιτεχνικές ομάδες, αποδεικνύει το πόσο ρευστά είναι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο και πόσο γρήγορα μια ομάδα από το ζενιθ της αίγλης της, μπορεί να παει στο ναδίρ!!!

Συμπέρασμα τέταρτο: Υπάρχει αισιοδοξία στους ανθρώπους της ΒΕΡΟΙΑΣ τουλάχιστον αυτό βγαίνει από όσα υποστήριξε στην συνέντευξη τύπου ο εκπρόσωπος της οτι η ομάδα δεν θα αντιμετωπίσει φέτος οικονομικά προβλήματα και αυτό το στήριξε σε τρια στοιχεία.

α. Στον διακανονισμό των παλιών οφειλών.

β. Στο χαμηλό φετινό μπατζετ της ομάδας.

γ. Στα χρήματα που έχει να εισπράξει η ομάδα από το περσινό τηλεοπτικό συμβόλαιο της Nova και που οπως υποστήριξε καλύπτει τις παλιές οφειλές.

Εδώ ομως ο υπολογισμός έγινε με βάση τα χρήματα που έχει λαμβάνειν η ΒΕΡΟΙΑ, όπως και οι υπόλοιπες ΠΑΕ της Super League, με βάση το αρχικό συμβόλαιο που εχει υπογράψει η Λίγκα με το συνδρομητικό κανάλι. Μόνο που η Nova αρνείται να πληρώσει το αρχικό ποσό που έχει συμφωνήσει απαιτώντας να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες που έχουν μπει, σε περίπτωση επεισοδίων αναβολών του πρωταθλήματος κ.α. με τις δυο πλευρές (την Λίγκα και τη Nova) αυτή τη στιγμή να βρίσκονται σε διάσταση απόψεων και κανείς να μην ξέρει που θα καθίσει η μπαλα.

Συμπέρασμα πέμπτο: Αν λάβουμε υπόψη μας τις τρεις μεταγραφές που ανακοίνωσε η ΒΕΡΟΙΑ (Λάσκαρης, Καψάλης, Λίταινας) που και οι τρεις έχουν προϋπηρεσία σε ομάδες που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, δίχως κανείς από αυτούς να καταφύγει στο έσχατο μέσο - προσφυγή - για να διασφαλίσει τα χρήματαα του κι αν υποθέσουμε ότι και τα υπόλοιπα μεταγραφικά αποκτήματα θα έχουν τα ίδια με αυτούς χαρακτηριστικά κάτι που τονίστηκε εξάλλου επανειλημμένα στην συνέντευξη τύπου, τότε μπορούμε να είμαστε ήσυχοι οτι η ΒΕΡΟΙΑ τη νέα χρονιά δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα με τυχόν προσφυγές παικτών της και θα βγάλει κανονικά τη χρονιά. Αρκεί βέβαια να ανταπεξέλθει στα υπόλοιπα λειτουργικά της έξοδα.

Το λέμε αυτό επειδή στην συνέντευξη τύπου, από την πλευρά των εκπροσώπων του τύπου εκφράστηκε η ανησυχία μήπως η ΒΕΡΟΙΑ καταντήσει... Πανθρακικός.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής