breaking news Νέο

Στ. Γιανναβαρτζής : «Δεν πρόκειται να δοθούν χρίσματα για τις τοπικές εκλογές αυτή τη χρονική περίοδο, μέχρι τις εθνικές εκλογές»

Στ. Γιανναβαρτζής : «Δεν πρόκειται να δοθούν χρίσματα για τις τοπικές εκλογές αυτή τη χρονική περίοδο, μέχρι τις εθνικές εκλογές»

Τηλεφωνική συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» του Αλέκου Χατζηκώστα έδωσε τη Δευτέρα 21/11 ο Σταύρος Γιανναβαρτζής, πρόεδρος της ΔΕ.Ε.Π. Ημαθίας της Ν.Δ.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις δημοτικές εκλογές και την ανακοίνωση της υποψηφιότητας για τη Βέροια του Μιχάλη Χαλκίδη, σημείωσε :

«Ο κ. Χαλκίδης ανακοινώνει σήμερα (σ.σ 21/11) την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος. Η Ν.Δ έχει πάρει σαφέστατα μία συγκεκριμένη θέση, ότι αυτή την περίοδο, αυτό που την απασχολεί είναι οι εθνικές εκλογές, που θα υπάρχουν σε λίγους μήνες, γιατί θα πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για τις συγκεκριμένες εκλογές, οι οποίες θα πρέπει να είναι νικηφόρες για το καλό της πατρίδας, για να έχουμε μία συνέχεια στο έργο που έχει κάνει η κυβέρνηση αυτά τα χρόνια. Άρα προτεραιότητά μας είναι οι εθνικές εκλογές και λιγότερο οι αυτοδιοικητικές. Δεν περνάμε αυτή τη στιγμή ούτε σε ονοματολογία, ούτε σε στήριξη, ούτε σε οποιαδήποτε ενέργεια, η οποία θα αποσπούσε την προσοχή μας από τον τελικό αυτό στόχο, που είναι οι εθνικές εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό κινούμαστε και με τον κ. Χαλκίδη, που είναι ένα προβεβλημένο στέλεχος της Ν.Δ, πρώην βουλευτής επί σειρά ετών, όπως και με τους άλλους που έχουν εκδηλώσει την πρόθεση τους να είναι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Κανείς δεν έχει χρίσμα. Και σας επαναλαμβάνω, ούτε πρόκειται να δοθούν χρίσματα αυτή τη χρονική περίοδο μέχρι τις εθνικές εκλογές, ούτε βέβαια να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, που θα ήταν εις βάρος ή θα αποσπούσε την προσοχή από τις εκλογικές αναμετρήσεις που θα έχουμε εντός ολίγων μηνών».

Σε σχέση με την υπόθεση παρακολουθήσεων-υποκλοπών τόνισε :

«Η υπόθεση υποκλοπές είναι ένα τελευταίο καταφύγιο της αντιπολίτευσης ή των υπολοίπων κομμάτων σε μία κυβέρνηση που έχει να επιδείξει μεγάλο έργο, οπότε στρέφει την κοινωνία προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι όντως ένα υπαρκτό γεγονός, αλλά από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός βγήκε και είπε τα πράγματα με το όνομα τους. Πήρε αποφάσεις, απέδωσε ευθύνες, απομακρύνθηκαν άνθρωποι από γύρω του. Η συνεχής τροφοδότηση της κοινής γνώμης με δημοσιεύματα, που μάλιστα αγγίζουν τα όρια της επιστημονικής φαντασίας, με ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς, είναι απλά μία προσπάθεια αποπροσανατολισμού, μία προσπάθεια να πλήξουν την κυβέρνηση ενόψει των επικείμενων εκλογών, χωρίς να δοθεί η πραγματική διάσταση. Σε καμία περίπτωση δεν λέμε ότι δεν υπήρξε πρόβλημα, δεν το είπε ούτε ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, γι’α υτό άλλωστε έλαβε όλα αυτά τα μέτρα. Τώρα περνά σε μία νομοθετική ρύθμιση, που είναι τώρα σε διαβούλευση, για να διασφαλιστεί όλη η διαδικασία των νόμιμων παρακολουθήσεων, αλλά και να αυστηροποηθεί το πλαίσιο των παράνομων. Είχαμε πέρα από τις νόμιμες, που γίνεται αυστηρότερο το πλαίσιο, έχουμε και τα παράνομα λογισμικά, που η κυβέρνηση τα φέρνει σε βαθμό κακουργήματος με φυλάκιση πολλών ετών, που να μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε κάνει πλημμέλημα. Ναι, υπαρκτό το πρόβλημα, το έζησε και το ζει η ελληνική κοινωνία, αλλά πρέπει να το βάλουμε στις σωστές διαστάσεις. Ναι, θα υπάρχουν πάντα παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ, όπως προβλέπει το νέο νομοσχέδιο, θα πρέπει να υπάρχει διασφάλιση, όπως προβλέπει το νέο νομοσχέδιο και από τον Πρόεδρο της Βουλής όσον αφορά τα πολιτικά πρόσωπα και από δύο εισαγγελείς, δηλαδή ένα τριπλό φίλτρο εγγυήσεων όσον αφορά τα πολιτικά πρόσωπα. Και από εκεί και μετά να υπάρχει ένα πλαίσιο, που θα απαγορευτεί η λειτουργία των παράνομων λογισμικών που υπάρχουν σε όλες τις χώρες, ώστε να μην μπορούν να δρουν ανεξέλεγκτα αυτοί που τα κατέχουν».

Τέλος σε σχέση με το ψηφοδέλτιο των βουλευτικών εκλογών υπογράμμισε :

«Δεν έχει κλείσει, είναι στα χέρια του πρωθυπουργού η επιλογή, αλλά είναι κατά 50% από τους νυν βουλευτές και θα υπάρχουν τα υπόλοιπα πρόσωπα που θα το πλαισιώσουν».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής