breaking news Νέο

Χρονογράφημα : Επιδόματα ή πυροκροτητές? - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Χρονογράφημα : Επιδόματα ή πυροκροτητές? - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Δυστυχώς βρισκόμαστε και πάλι μπροστά σε ένα ακραίο δίλλημα. Δεν ξέρω, μπορεί να είναι και τρίλλημα ή και τρίλιζα. Θα δείξει κατά την ρήσιν «όπερ έδει δείξαι», βήξε κλάσε, βγάλε. Και βάλε όσα θέλεις, αρκεί εμείς να περνάμε καλά. Λένε κάποιοι εξυπνάκηδες ότι πρέπει να έχουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό, για να αντιμετωπίσουμε ανά πάσα στιγμή τον εξωτερικό κίνδυνο.  Βρε ποιος τα λέει αυτά τα αναίσχυντα ψεύδη και δεν ντρέπεται? Εμείς δεν βλέπουμε κανέναν κίνδυνο πέραν αυτού της ανόδου των τιμών στα πεντάστερα ξενοδοχεία και στις ψαροταβέρνες της παραλιακής. Όλα τα άλλα είναι έπεα πτερόεντα με φτερά αητού, που δεν πέφτουν ποτέ και με τίποτα.

Όλα αυτά περί εξοπλισμών είναι τεχνηέντως διαδομένα, για να τσιμπάνε οι αφελείς και να κονομάνε οι ανωφελείς, όπως παραδείγματος χάριν οι κώνωπες και οι αρουραίοι της ευφυίας. Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό, έστω και σαν αυτό της γάτας, για να καταλάβεις ότι αγοράζουμε όπλα, για να οικονομήσουν οι πολεμικές βιομηχανίες και να υποφέρει ο έντιμος και εργατικός λιμενοφύλαξ, αγροφύλαξ και πολιτοφύλαξ.  Πονηριά και τίποτα άλλο.

Τι να κάνεις τις νάρκες με τους πανάκριβους πυροκροτητές και τα αεροπλάνα  με τα πανίσχυρα πολυβόλα, όταν υπάρχει δεδομένη η λογική μεταξύ των λαών και των κατσαρίδων. Συνεννοείσαι με το γείτονα και συνεχίζετε να πίνετε ουζάκια και τσιπουράκια ενώπιον του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης Πρόκειται περί σοβαροτάτων ανοργασμικών οργανισμών. Αν σου επιτεθεί και σου πάρει τα εδάφη σου, τον καταγγέλλεις  και εσύ μένεις με τα μισά εδάφη. Τόσο απλά. Άσε που θα τον χλευάσει η ανθρωπότητα και θα τον καταγγείλει στον Πάπα της Ρώμης, αν είναι φυσικά σε ώρα εργασίας. Τέτοιοι λαοί δεν είναι καλοί Χριστιανοί και καταδικάζονται από τη διεθνή κοινότητα. Αν τώρα ο επιτιθέμενος είναι αλλόθρησκος, κακό του κεφαλιού του, αφού θα υπάρξει και για κείνον σκληρή τιμωρία μετά την Τρίτη ζωή. Μπορεί ακόμη πιθανόν να μην μπορεί να βγάλει μια γκόμενα της προκοπής, αν δεν έχει μια απαστράπτουσα Maserati. Εκεί να δεις χαστούκια που θα φάνε οι Τούρκοι και από μας και από τους σύμμαχους Μεξικάνους. Ίσως και από τους Ινδονήσιους κι αυτοί φίλοι μας είναι. Άστους και να δεις τι έχουν να πάθουν. Εμείς τη δουλειά μας, τις συντάξεις μας και τα επιδόματα μας διακοπών και καρδιακών ανακοπών. Όχι, άστους και δες μετά την τιμωρία που θα υποστούν από τα νησιά της Καραϊβικής. Εξ ίσου καλοί φίλοι. Τη νίλα τους θα πάθουν.

Εμείς πρέπει να κρατήσουμε χαρακτήρα και Χριστιανικό ήθος, να διδάξουμε στους Τούρκους πιλότους και τους πεζικάριους πως δεν θα σταματήσουμε ποτέ, όταν μας χαστουκίζουν να γυρίζουμε και το άλλο μάγουλο και να επιδεικνύουμε αν είναι απαραίτητο και το άλλο πρωκτομάγουλο. Αντίσταση μέχρις εσχάτων οπών και χαλυβδίνου χαρακτήρος. Να μην ξεπέσουμε κι εμείς όπως ο Λεωνίδας, ο γνωστός σφαγέας των καλοκάγαθων Περσών. Ποτέ πια τέτοια βαρβαρότητα, εχθρότητα και αντιπαλότητα. Ησυχία και σοσιαλισμός μέχρι τελικής πλύσης και ολοκληρωτικής εισδοχής. Το κράτος θα πρέπει να μας δώσει ειδικό επίδομα γυμναστηρίου, ούτως ώστε να αποφεύγουμε το λουμπάγκο κατά τις επικύψεις και στο επί γονάτων. Να που είναι τα επιδόματα πιο χρήσιμα από τους πυροκροτητές!!

 

Φοίβος Ιωσήφ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής