breaking news Νέο

Μικρά - μικρά από το ΔΣ Βέροιας

Μικρά - μικρά από το ΔΣ Βέροιας

• Ερώτημα για τους δασικούς χάρτες έθεσε ο Ζήσης Πατσίκας, ζητώντας να γίνει γνωστό το αν πλήττονται τα συμφέροντα του Δήμου. Πλην όμως το ερώτημά του έμεινε χωρίς απάντηση, καθ' ότι απουσίαζε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης.

• Την ανάγκη για βαφή των διαβάσεων με την καλυτέρευση του καιρού, την αλλαγή των σπασμένων πλακιδίων στο 5ο Λύκειο, αλλά και το παράνομο παρκάρισμα αυτοκινήτων σε οδούς, όπως η 16ης Οκτωβρίου και η Μ. Αλεξάνδρου, έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες», Νίκος Μπέκης. Ο οποίος ακόμα απένειμε τα εύσημα στη διοίκηση του Δήμου για την παρέμβασή του στην οδό Βλάχων Ηρωϊδων.

• «Υπάρχει έργο σε εξέλιξη και αν ο καιρός το επέτρεπε, θα είχαν βαφτεί οι διαβάσεις», ήταν η απάντηση που δόθηκε από πλευράς του Αντιδημάρχου Θανάση Σιδηρόπουλου προς τον κ. Μπέκη σχετικά. Προσέθεσε, δε, ο κ. Σιδηρόπουλος ότι «θα βαφτούν 30 διαβάσεις μέσα στην πόλη και πως σε αυτές προτεραιότητα θα δοθεί στα σχολεία».

• Ο ίδιος ακόμα υπήρξε κομιστής μιας ευχάριστης εξέλιξης για το Δήμο, λέγοντας πως ο Δήμος Βέροιας εξασφάλισε χρηματοδότηση 300.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών, που αφορά στο πρόγραμμα για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών που προκαλούνται από θεομηνίες.

• Την αντίθεση της τοπικής Ένωσης Φωτογράφων πάνω στο θέμα της έκδοσης των φωτογραφιών των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων, από μια μόνο εταιρία, εξέφρασε στο σώμα η Δημοτική Σύμβουλος της παράταξης «Δικαίωμα για νέα Βέροια» Σοφία Ελευθεριάδου.

• Σε ενημέρωση για το Δημοτικό Φαρμακείο προέβη στο σώμα ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Θεόφιλος Κορωνάς, επισημαίνοντας για το που μπορούν να απευθυνθούν οι δικαιούχοι και να εγγραφούν σ' αυτό. Ο ίδιος συνάμα ενημέρωσε και για τη ρύθμιση των δανείων του ΟΕΚ.

• Δεν έλλειψε (για μια ακόμα φορά) από την προχθεσινή συνεδρίαση η αναφορά για το θέμα των αδέσποτων σκύλων από πλευράς του Αντιδημάρχου Βασίλη Παπαδόπουλου, ο οποίος κάλεσε όσους προβαίνουν σε σχόλια στο διαδίκτυο, να είναι πιο προσεκτικοί σ' αυτά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά : «Ο Δήμος λειτουργεί μέσα στα πλαίσια που δίνει ο νόμος. Τα σχόλια που λένε ότι πρέπει να μαζευτούν τα αδέσποτα, κινούνται έξω από τα όρια του νόμου. Ο Δήμος κατέθεσε τις προτάσεις του. Πιστεύουμε ότι έπρεπε να γίνεται διαφορετικός τρόπος διαχείρισης».

• Η αντιπαράθεση για το ονοματολογικό στο θέμα των Σκοπίων δεν θα μπορούσε να λείψει και από αυτή τη συνεδρίαση. Τόσο ο κ. Καραπαναγιωτίδης, όσο και ο κ. Παπαγιάννης από την πλευρά της μειοψηφίας έθεσαν για ψήφιση δυο διαφορετικά ψηφίσματα.

Συγκεκριμένα ο κ. Καραπαναγιωτίδης ζήτησε να ψηφιστεί το ψήφισμα της ΠΕΔ, το οποίο και υπέγραψε στη συνεδρίαση αυτής ο Δήμαρχος κ. Βοργιαζίδης, ενώ από πλευράς του ο κ. Παπαγιάννης έβαλε προς ψήφιση δικό του ψήφισμα. Από τη μεριά της η Δημοτική Αρχή στάθηκε αρνητική στο να βάλει για ψήφιση και τα δυο ψηφίσματα, με τον κ. Βοργιαζίδη να υπενθυμίζει ότι η θέση του Δήμου Βέροιας κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία στο όνομα των Σκοπίων, συμπεριλαμβάνεται στο ψήφισμα της ΠΕΔ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής