breaking news Νέο

Συναντήσεις του πρέσβη της Κούβας Αραμίς Φουέντε Χερνάντες με εκπροσώπους φορέων της Ημαθίας

  • Συναντήσεις του πρέσβη της Κούβας Αραμίς Φουέντε Χερνάντες με εκπροσώπους φορέων της Ημαθίας
  • Συναντήσεις του πρέσβη της Κούβας Αραμίς Φουέντε Χερνάντες με εκπροσώπους φορέων της Ημαθίας
  • Συναντήσεις του πρέσβη της Κούβας Αραμίς Φουέντε Χερνάντες με εκπροσώπους φορέων της Ημαθίας
  • Συναντήσεις του πρέσβη της Κούβας Αραμίς Φουέντε Χερνάντες με εκπροσώπους φορέων της Ημαθίας

Με εκπαιδευτικούς

Θερμή, πολύωρη και ιδιαίτερα κατατοπιστική ήταν η συνάντηση που είχε ο πρέσβης της Κούβας, το απόγευμα  της Πέμπτης 8/2 στη Βέροια, με φορείς των εκπαιδευτικών της περιοχής μας.

Ήταν εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ, των Συλλόγων καθηγητών Γαλλικής, Μαθηματικών, Φιλολόγων κ α. Από πλευράς της ΕΛΜΕ εκφράστηκε η σταθερή αλληλεγγύη των εκπαιδευτικών στο λαό της Κούβας, καθώς και η απαίτηση για τερματισμό του εμπάργκο που έχει επιβληθεί εδώ και πάνω από 60 χρόνια.

Από την πλευρά του ο πρέσβης της Κούβας Αραμίς Φουέντε Χερνάντες αναφέρθηκε στα άλματα που έγιναν στην καταπολέμηση του αναλφαβητισμού από τις πρώτες μέρες της Επανάστασης, ενώ ιδιαίτερα τόνισε ότι σήμερα το 60% των δαπανών του προϋπολογισμού πηγαίνουν σε Παιδεία, Υγεία και Κοινωνική Ασφάλιση. Επίσης υπογράμμισε ότι η εκπαίδευση είναι δημόσια και δωρεάν για όλους, καθώς και ότι κανένα σχολείο «ακόμη και εκεί που υπήρχε ένα μαθητής, δεν έκλεισε». Αναφέρθηκε αναλυτικά στις τεράστιες συνέπειες από το εφαρμοζόμενο εμπάργκο, καθώς και στη θέληση του λαού  να συνεχίσει τον αγώνα του. Τέλος απάντησε σε πλήθος ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν για πλευρές του εκπαιδευτικού συστήματος, τους εκπαιδευτικούς εκεί, τον υψηλό (πάνω από 10%) των κατοίκων που έοχυν πανεπιστημιακή μόρφωση κ.α

Με το Δικηγορικό Σύλλογο Βέροιας

Συνάντηση πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης 8/2 ο πρέσβης της Κούβας που βρίσκεται στη Βέροια Αραμίς Φουέντε Χερνάντες με αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Στέργιο Σουροβίκη.

Από την πλευρά του Δικηγορικού Συλλόγου εκφράστηκε η αντίθεση στο συνεχιζόμενο εμπάργκο κατά της Κούβας καθώς και η αγάπη του λαού της χώρας μας στον περήφανο και αγωνιζόμενο λαό της χώρας αυτής.

Από την πλευρά του πρέσβη έγινε αναλυτικά αναφορά στο νομικό και συνταγματικό καθεστώς της Κούβας καθώς και δόθηκαν απαντήσεις σε μια σειρά προπαγανδιστικά μυθεύματα σε βάρος της όπως π.χ «αντιδημοκρατικό καθεστώς», περί «τρομοκρατίας» κ.α

Επίσκεψη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Την ξεχωριστής σημασίας όπως της χαρακτήρισε και ο ίδιος, Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, επισκέφθηκε ο πρέσβης της Κούβας το πρωί της Παρασκευής 9/2. Ξεναγήθηκε σ’αυτή και ενημερώθηκε για τις λειτουργίες της, συζήτησε με το προσωπικό της, ενώ αναφέρθηκε σύντομα στην ανάγκη σύσφιξης των σχέσεων των δύο χωρών και σε ζητήματα πολιτισμού και παιδείας, καθώς και στην γνωριμία του κοινού της περιοχής μας με τη συγγραφική δημιουργία της Κούβας. Από την πλευρά της Βιβλιοθήκης του προσφέρθηκαν συμβολικά δώρα.

Επίσκεψη στο 4ο ΓΕΛ της Βέροιας

Μία μοναδική εμπειρία έζησαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 4ου ΓΕΛ κατά την επίσκεψη το πρωί της Παρασκευής 9/2 του πρέσβη της Κούβας Αραμίς Φουέντε Χερνάντες. Τον πρέσβη καλωσόρισε στο σχολείο ο δ/ντής Δημήτρης Ταχματζίδης, ενώ χαιρετισμό έκαναν ο δ/ντης εκπαιδευτικών ζητημάτων της Β’Θμιας Βασίλης Δαβόρας, καθώς και ο πρόεδρος του 15μελους και ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Από την πλευρά του ο πρέσβης έκανε αναλυτική αναφορά τόσο στη ιστορία της Κούβας όσο και για τις μεγάλες κατακτήσεις μετά την επανάσταση και στον τομέα της εκπαίδευσης. Απάντησε επίσης σε ερωτήσεις που αφορούσαν τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, τον καθολικά δημόσιο και δωρέαν χαρακτήρα της εκπαίδευσης κ.α.

Στο τέλος στον επίσημο καλεσμένο προσφέρθηκαν πλούσια τοπικά εδέσματα καθώς και συμβολικά δώρα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής