breaking news Νέο

Συμβαίνουν και στην Αφρική!

Συμβαίνουν και στην Αφρική!

Ντρίνν ντρίνν ντρίνν...

Η φωνή με την χαρακτηριστική χροιά και την ελαφρώς ξενική προφορά, από την άλλη άκρη του τηλεφώνου, κάτι μου θύμισε, δίχως όμως να μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς τι!!

«Βρήκα το τηλέφωνό σου από έναν παλιό κοινό φίλο και πήρα να μάθω νέα και να συνεχίσουμε την κουβέντα που είχαμε αρχίσει πριν 30 χρόνια και την αφήσαμε στη μέση,»άκουσα να μου λέει ο συνομιλητής μου.

- Πριν 30 χρόνια; ρώτησα αμήχανα.

«Αν μετράω σωστά το διάστημα που μεσολάβησε από εκείνες τις ατέλειωτες συζητήσεις που κάναμε γύρω από τα προβλήματα που αντιμετώπιζε τότε το ποδόσφαιρο μας μέχρι και σήμερα που ξαναπατάω τα “πάτρια εδάφη”, ήρθε η απάντηση και κάτι μια νοσταλγία διέκρινα στην φωνή του συνομιλητή μου.

Ατέλειωτες συζητήσεις γύρω απο τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το ελληνικό ποδόσφαιρο, επιστροφή στα πάτρια εδάφη, ύστερα από 30 χρόνια, ήταν οι φράσεις που μαζί με την χαρακτηριστική χροιά της φωνής και την ελαφρώς ξενική προφορά, βοήθησαν να ξεκλειδώσω το “ντουλάπι” των αναμνήσεων μου και να φανερωθεί το πρόσωπο που κρύβονταν πίσω απο τη φωνή, που όλο και πιο οικεία ηχούσε στα αυτιά μου!!

Αλήθεια πως δεν είχα καταφέρει να θυμηθώ την χαρακτηριστική χροιά της φωνής του συνομιλητή μου;

Ο φίλος των εφηβικών μου χρόνων, ο ομοειδεάτης, όπως τότε τον αποκαλούσα, λόγω της μεγάλης αγάπης που τρέφαμε και οι δυο, προς την “στρογγυλή θεά”, με τον οποίο είχα μοιραστεί αμέτρητες ώρες συζητώντας και αναλυοντας τα προβλήματα, που αντιμετώπιζε εκείνη την εποχή το ποδόσφαιρο μας και που ξαφνικά είχε χαθεί από τη ζωή μου ακολουθώντας την οικογένειά του στην μαύρη Ήπειρο.

- Πέρασαν κιόλας 30 χρόνια; τον ρώτησα και δίχως να περιμένω απάντηση συνέχισα. “Αρκετός χρόνος για να αλλάξουν οι άνθρωποι, όχι όμως όπως φαίνεται και να διορθωθούν τα στραβά και τα ανάποδα στη χώρα μας. Για διαφθορά, διαπλοκή και ανευθυνότητα των πολιτικών μας, μιλούσαμε ώρες ατελειωτες στις συζητήσεις που κάναμε εκείνη την εποχή, για διαφθορά, διαπλοκή και ανευθυνότητα των ανθρώπων που αναλαμβάνουν να βάλουν στο σωστό δρόμο αυτόν τον τόπο θα πούμε και σήμερα, ύστερα από 30 ολόκληρα χρόνια!!

Τίποτα απολύτως δεν έχει αλλάξει, εκτός ίσως από το χρώμα που εξουσιάζει το παρασκήνιο στο ποδόσφαιρο μας. Πράσινο το είχες αφήσει φευγοντας από την Ελλάδα, κόκκινο θα το βρεις σήμερα επιστρέφοντας ύστερα από 30 χρόνια με μια μικρή κίτρινη παρεμβολη δυο - τριών χρόνων ενδιάμεσα, έτσι για να ξεφύγουμε από την μονοτονία!!

Οι διαιτητές με τους πατρονές τους στο παρασκήνιο με αντάλλαγμα την ανέλιξη τους στο χώρο, μοίραζαν τίτλους και κατηγορίες εκείνη την εποχή, το ίδιο συμβαίνει και σήμερα. Τα γήπεδα άδειασαν, ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το μόνο που απασχολεί τους ανθρώπους που το διοικούν είναι υπεύθυνοι για την σωστή λειτουργία του, είναι το πως θα κρατηθούν στις καρέκλες τους προσφέροντας “γη και ύδωρ” στους ανθρώπους του παρασκηνίου.

«Δεν μπορεί κάτι θα άλλαξε. Δεν κερδίζεις έτσι έναν ευρωπαϊκό τίτλο, όπως έκανε η Εθνική μας στα γήπεδα της Πορτογαλίας, πριν δεκατέσσερα χρόνια», διέκοψε το μονόλογό μου ο φίλος από τα παλια και συνομιλητής μου.

- Δυστυχώς ούτε και αυτό το ανέλπιστο επίτευγμα της Εθνικής μας ομάδας δεν καταφέραμε να εκμεταλλευθούμε. Οσοι πίστεψαν και δεν ήταν λίγοι, ότι εκείνη η πολύ μεγάλη επιτυχία της Εθνικής μας θα γίνονταν η αρχή να αποβάλει το ποδόσφαιρο μας, όλα τα “κακώς κείμενα” που κουβαλάει από τα γεννοφάσκια του γρήγορα διαψεύσθηκαν. Και η επιστροφή στην πραγματικότητα ήταν ακόμη πιο οδυνηρή.

«Μην νομίσεις ότι τα πράγματα είναι καλύτερα στην Αφρική», πηρε τον λόγο πάλι ο συνομιλητής μου. Αυτά που συμβαίνουν εδώ και τα οποία σίγουρα ενοχλούν αποτελούν πταίσματα μπροστά σε όσα συναντά κανείς εκεί στα δικά μας μέρη. Να φανταστείς, συνέχισε, ο συνομιιλητης οτι ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής περιφέρειας, κάτι σαν τις δικές μας ΕΠΣ της περιοχής στην οποία διαμένω, έχασε τις εκλογές ύστερα από 25 περίπου χρόνια και μπλόκαρε έναν πιθανό έλεγχο στο ταμείο από το νέο ΔΣ που προέκυψε, παίρνοντας μαζί του όλα τα παραστατικά (αποδείξεις) και οι συνεργάτες του κατηγορούσαν για την ταλαιπωρία τους, όχι τον υπεύθυνο και απερχόμενο πρόεδρο, αλλά τα μέλη της νεας διοίκησης!!

- Κάπου την έχω ξανακούσει αυτήν την ιστορία, ψιθύρισα και κάπου εδώ έκλεισε η συνομιλία μας.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Με τον παλιό μου φίλο που επέστρεψε ύστερα από 30 χρόνια απο την Αφρική αποφασίσαμε να συναντηθούμε και να τα πούμε από κοντά. Υποσχέθηκε μάλιστα να μου διηγηθεί γαργαριστικές ιστορίες από τη Μαύρη Ήπειρο, τις οποίες με την σειρά μου θα σας μεταφέρω αυτούσιες.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής