breaking news Νέο

Δ.Σ. Βέροιας : Πανηγυρικές εκδηλώσεις την Παρασκευή για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Δήμου

  • Δ.Σ. Βέροιας : Πανηγυρικές εκδηλώσεις την Παρασκευή για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Δήμου
  • Δ.Σ. Βέροιας : Πανηγυρικές εκδηλώσεις την Παρασκευή για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Δήμου

Για τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ 1», το σχέδιο Νόμου που αφορά στην εκλογική διαδικασία, το οποίο και δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εσωτερικών την Παρασκευή, ενημέρωσε ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, το απόγευμα της Δευτέρα 30 Απριλίου 2018. Μάλιστα, όπως είπε, στην επόμενη συνεδρίαση του σώματος θα είναι κυρίαρχο θέμα, όπου θα συζητηθούν όλες οι αλλαγές που κυοφορούνται και «θα πάρουμε ως ΔΣ μία απόφαση, που θα διαβιβαστεί στην ΚΕΔΕ».

Ακόμα ο κ. Βοργιαζίδης αναφέρθηκε και στις πανηγυρικές εκδηλώσεις, που πρόκειται να πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Παρασκευή (4 Μαϊου) στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Βέροιας. Στις εκδηλώσεις που θα γίνουν το πρωί της ημέρας αυτής, θα παρευρίσκονται και αντιπροσωπίες από άλλους 8 Δήμους (όχι όμως και από τη Λέσβο, λόγω επίσκεψης του πρωθυπουργού στο νησί), όπου θα γίνει παρουσίαση των Δήμων αυτών, ενώ θα τιμηθεί και ο παλαιότερος εν ζωή Δήμαρχος της πόλης (διετέλεσε για 3 θητείες) Ανδρέας Βλαζάκης. Το απόγευμα της Παρασκευής οι εκδηλώσεις θα έχουν συνέχεια στο Χώρο Τεχνών, με τη συμμετοχή του μουσικοσυνθέτη Θάνου Μικρούτσικου, ο οποίος και θα τιμηθεί με το μετάλλιο τιμής και ευποιϊας και του καλλιτέχνη Χρήστου Θηβαίου. Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γουλτίδης για το Θάνο Μικρούτσικο, είναι ο άνθρωπος που έθεσε το θεμέλιο λίθο για την ανέγερση του πολυκεντρικού μουσείου στη Βεργίνα.

Επίσης, τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος, αναφέρθηκαν στην ημερίδα που πρόκειται να λάβει χώρα την Παρασκευή 4 Μαΐου στο κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» (Μακροχώρι) με θέμα: Ροδάκινο 2018-ποιότητα, απορρόφηση, διάθεση.

Στα ερωτήματα που τέθηκαν, μεταξύ άλλων, προ ημερησίας διάταξης ο Ζήσης Πατσίκας, αν και, όπως είπε, ο Δήμος καταβάλλει προσπάθειες για να μπει η πόλη στον τουριστικό χάρτη, δημιουργείται μπάχαλο στη Βέροια με τα πούλμαν που έρχονται, παίρνοντας ως εικόνα τη δευτεριάτικη στην Ελιά και έρχεται τώρα το πάρκινγκ κάτω από την Ελιά, είπε. Ο κ. Πατσίκας ανέφερε ακόμα το ίδιο θα συμβεί και στην πλατεία Ωρολογίου με το Βήμα Αποστόλου Παύλου, λέγοντας χαρακτηριστικά «αν είναι να μας πάρει 4 χρόνια, ας ξεκινήσουμε και ας μας πάρει λίγο χρόνο».

Για τα τραπεζάκια που καταλαμβάνουν χώρο πολύ περισσότερο απ' όσο πρέπει στα πεζοδρόμια έκανε λόγο ο κ. Μπέκης. «Θα επιδιώξουμε συνάντηση με ομάδα πολιτών του πεζοδρομημένου κέντρου και εκπροσώπους καταστηματαρχών, για να βρούμε μια λύση για τη λειτουργικότητα του κέντρου», απάντησε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος στη Δημοτική Αστυνομία Λεωνίδας Ακριβόπουλος.

Κάλεσμα για συμμετοχή στη σημερινή πανεργατική συγκέντρωση στην πλατεία Ωρολογίου, για να τιμηθεί η εργατική Πρωτομαγιά, απηύθυνε ο Γιώργος Μελιόπουλος.

Στο έκτακτο θέμα που τέθηκε στη συνεδρίαση και είχε να κάνει με την έγκριση αίτησης συλλόγου Γευσιγνωσίας, Γαστρονομίας, Οικολογίας και Τουρισμού Ν. Ημαθίας για τη συνδιοργάνωση με το Δήμο Βέροιας γιορτής παραδοσιακών γεύσεων, αυτό ψηφίστηκε ομόφωνα.

Τέλος δεν έλειψαν από την τακτική συνεδρίαση του σώματος και κάποιες στιγμές έντασης.

Π.Τ.

 


Ελευθεριάδου-Τσιφλίδης-Παπαγιάννης-Καγκελίδης

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής