breaking news Νέο

«Περί δίχρονης Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης και εξαπατημένων συζύγων.»: απάντηση στην ΑΣΕ-ΠΑΜΕ Α/βάθμιας Εκπ/σης

«Περί δίχρονης Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης και εξαπατημένων συζύγων.»: απάντηση στην ΑΣΕ-ΠΑΜΕ Α/βάθμιας Εκπ/σης

Συνάδελφοι

Οι εξελίξεις στη δίχρονη Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση, ακολουθώντας τα πολιτικά παιχνίδια υπουργείου και κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ασφαλώς και δεν ικανοποιούν κανέναν από όσους όλα τα προηγούμενα χρόνια αγωνιστήκαμε για την εφαρμογή της και θα εξακολουθήσουμε και στο μέλλον. Η  ψευτοαριστερή κυβέρνηση πλήρως υποταγμένη και ευθυγραμμισμένη στις μνημονιακές επιταγές και τις εντολές του ΟΟΣΑ , μεταμφιέζεται διαρκώς σε κάθε της βήμα επιχειρώντας να παρουσιάσει μία απολύτως πλαστή εικόνα της εκπαιδευτικής πραγματικότητας που δημιουργεί.

Επιχειρεί διαρκώς , χρησιμοποιώντας πάγια αιτήματα δεκαετιών του εκπαιδευτικού κινήματος, όπως αυτό της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής-Εκπαίδευσης, να εμφανιστεί ως υπερασπίστρια, ως εκείνη που θα τα εφαρμόσει. Γνωρίζουμε όλοι  από πρώτο χέρι πως κάτι τέτοιο δεν ίσχυσε και δεν ισχύει και πως εξυπηρετεί άλλων συμφέροντα, όπως της ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ.

Αυτό  επιχείρησε και στον ευαίσθητο χώρο των νηπίων, κάτω από την πίεση του εκπαιδευτικού μας κινήματος που ποτέ του δεν υπέστειλε τις σημαίες του αγώνα ούτε και πρόκειται να το πράξει. Με αλχημείες προχωρεί στην εφαρμογή της, όχι υποχρεωτικά σε όλη την επικράτεια αλλά σε ελάχιστους δήμους , εκείνους με το μικρότερο νηπιακό πληθυσμό, υποτασσόμενη και στις επιδιώξεις της ΚΕΔΕ.

Αυτή είναι η πραγματικότητα, το νεότερο θολό τοπίο στην Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση που δημιουργεί η υποταγμένη κυβερνητική πολιτική σε λογής αντιεκπαιδευτικά κελεύσματα!

Συνάδελφοι

Για τα παραπάνω αναπτύχθηκε διάλογος στο πλαίσιο του Δ.Σ. του Συλλόγου μας όπου καταθέσαμε τις θέσεις μας ως Συσπείρωση Παρέμβαση-Εκπαιδευτικός Όμιλος. Επιχειρήθηκαν και συνελεύσεις, όπως άλλωστε και η πρόσφατη Έκτακτη με παρουσία συναδέλφων Νηπιαγωγών. Είναι άλλωστε πασίγνωστες οι πάγιες θέσεις αρχών της παράταξής μας, τόσο για το συγκεκριμένο ζήτημα όσο και γενικότερα. Είναι πασίγνωστη η αγωνιστική μας στάση και πρακτική σε όσους έχουν την εντιμότητα και μπορούν να δουν τα πράγματα καθαρά.

Μας προξενεί λοιπόν μεγάλη εντύπωση η στάση της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών που με ανακοίνωση «λίβελο» επιχειρεί , για ακόμη μία φορά το τελευταίο να ανατρέψει την πραγματικότητα!

Με λαθροχειρίες η ΑΣΕ-ΠΑΜΕ προσπαθεί να ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΕΙ, παραποιώντας τα γεγονότα, επιδιώκει να δημιουργήσει εσφαλμένες εντυπώσεις, λειτουργεί μικροπαραταξιακά ΠΡΟΣΔΟΚΩΝΤΑΣ , ΑΓΝΩΣΤΟ, ΠΟΙΑ ΟΦΕΛΗ! Τι άραγε διαφορετικό σημαίνουν τα όσα  ψευδώς καταλογίζει στις Παρεμβάσεις;

  • Κάνει λόγο για «εξαπατημένες συζύγους» αναφέροντας ως τέτοιες  ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, επιχειρώντας να μας χωρέσει όλους στο ίδιο τσουβάλι, παραγράφοντας μονοκοντυλιά την ιστορία και προσφορά των Παρεμβάσεων πανελλαδικά και τοπικά, τους διαρκείς μας αγώνες για την εκπαίδευση, για μία άλλη εκπαίδευση. Κάνει πως δε γνωρίζει τις πάγιες θέσεις των Παρεμβάσεων για κάθε εκπαιδευτικό θέμα, και για το επίμαχο της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης! Σκοπεύει έτσι να διαγράψει την αλήθεια από τις συνειδήσεις των εκπαιδευτικών. Κάτι τέτοιο όμως είναι δύσκολο να γίνει!
  • Δε λέει βέβαια αλήθεια όταν χωρίς αιδώ αναφέρει πως όλες οι παρατάξεις από κοινού μαζί με την κυβερνητική ΕΡΑ, χειροκρότησαν την κολοβή εφαρμογή της Δίχρονης, ότι απέκρυψαν το προπαγανδιστικό πυροτέχνημα υπουργείου και κυβέρνησης. Όσο μας αφορά τους επιστρέφουμε πίσω την «κριτική» , αφού μόνο συκοφαντία θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε. Είναι δεκάδες οι φορές που έχουμε καταθέσει τις συνολικές και πάγιες θέσεις μας τόσο παλιότερα όσο και στη συγκεκριμένη περίοδο κι αυτό είναι πασίγνωστο.

 

  • Αδιαφορεί για την πραγματικότητα υποστηρίζοντας ότι «πέσαμε από τα σύννεφα» θεωρώντας αναπάντεχη την εξέλιξη που πήραν τα πράγματα! Αλήθεια συνάδελφοι της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ η διαστροφή των γεγονότων που κάνετε  σας οδηγεί να αδιαφορείτε , για ακόμη μία φορά, για τα πεπραγμένα μας , την αγωνιστική μας δράση και παρουσία τόσων χρόνων! Εσείς ασφαλώς μπορείτε να κάνετε κάτι τέτοιο αν κρίνετε πως αυτό σας βοηθά ως παράταξη , η αλήθεια όμως είναι διαφορετική και τη γνωρίζουν άριστα οι πάντες.

 

Ως Συσπείρωση Παρέμβαση-Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας υποχρεούμαστε όσο μας αφορά ως παράταξη να καταθέσουμε την αυταπόδεικτη αλήθεια:

  • Η συνδικαλιστική μας παράταξη, οι αγωνιστές συνάδελφοι που συσπειρώνονται μαζί μας, οι συνάδελφοι που μας στηρίζουν με κάθε τρόπο, έχουμε δώσει πολυετείς αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική οποιασδήποτε κυβέρνησης , είτε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αγώνες άλλωστε δώσαμε και θα εξακολουθήσουμε να δίνουμε ακούραστα και με τους συναδέλφους που συσπειρώνονται στην ΑΣΕ-ΠΑΜΕ, άσχετο αν για τους δικούς τους λόγους τις περισσότερες φορές πορεύονται ξεχωριστά. Αγώνες θα εξακολουθήσουμε να δίνουμε με όποιον συνάδελφο αποφασίζει να αντιπαλέψει τις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν και καταστρέφουν την εκπαίδευση, οραματιζόμενος μία άλλη εκπαίδευση και μία άλλη κοινωνία!
  • Δεν μας αφορούν τα περί «εξαπατημένων συζύγων» , «λιβανισμάτων»  και «χειροκροτητών» της εκάστοτε κυβέρνησης όπως ανερυθρίαστα κατηγορούμαστε από τους συναδέλφους της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ. Και δε μας αφορούν ασφαλώς όχι γιατί έτσι λέμε εμείς  αλλά γιατί δεν υπάρχει ούτε μία πράξη μας που να στηρίζει κάτι τέτοιο!

Τα ερωτήματα προκύπτουν εύλογα συνάδελφοι της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ:

  • Προς τι αυτός ο «θόρυβος», η διαστροφή της αλήθειας; Ποιον επιδιώκετε να χτυπήσετε συνδικαλιστικά; Τις ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ , τον παλιό κυβερνητικό συνδικαλισμό; Την ΕΡΑ , το νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό; Αυτές είναι καταγραμμένες στη συνείδηση του κόσμου μας ως τέτοιες, κι είναι αυτές που πρέπει να απολογούνται για τα παραπάνω!
  • Για άλλη μία φορά ανακαλύπτετε ταξικούς αντιπάλους εκεί που δεν υπάρχουν , αφήνοντας, το έχετε πράξει πολλές φορές στο παρελθόν, τους πραγματικούς στο απυρόβλητο να συνεχίζουν την επιχείρηση «εξαφάνισης» των σωματείων μας. Γιατί στ’ αλήθεια ακολουθείτε μία τέτοια τακτική;
  • Για άλλη μία φορά επιδιώκετε να παρουσιαστείτε ως η μόνη συνδικαλιστική παράταξη που λέει την αλήθεια. Τα επιχειρήματά σας όμως είναι κολοβά και σωριάζονται σαν τραπουλόχαρτα γιατί ακριβώς δεν πατούν όσο μας αφορά σε καμία απολύτως πραγματικότητα . Επιχειρείτε να διαστρεβλώσετε την αλήθεια, λέγοντας τη μισή…πράγμα πολύ χειρότερο από ένα ολόκληρο ψέμα. Γιατί το πράττετε αυτό είναι ένα ερώτημα που εύκολα μπορεί να απαντηθεί.

Συνάδελφοι της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ τα προβλήματα εκπαίδευσης και εκπαιδευτικών είναι τεράστια όπως καλά γνωρίζετε. Τα προβλήματα των σωματείων μας , οι αδυναμίες μας πράγματα γνωστά. Τα βαρίδια του κυβερνητικού συνδικαλισμού , παλιού και νέου, η εξοντωτική για όλους μας μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , οι επιταγές Ε.Ε-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ συνεχείς και καταστροφικές. Απαραίτητος όρος η αναζωογόνηση του κινήματος μας, η ισχυροποίηση κι η αποτελεσματικότητα του. Ακολουθώντας τακτική μικροπαραταξιακή που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα επιδιώκοντας προσωρινά οφέλη όχι μόνο δεν εξυπηρετείτε τις μεγάλες ανάγκες εκπαιδευτικών και λαού που ευαγγελίζεστε…αντίθετα προσθέτετε ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες και καθόλου αγαθές υπηρεσίες.

 

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής