breaking news Νέο

Έλειψε η εμπειρία στο ΦΙΛΙΠΠΟ τη φετινή σεζόν - Θετικά μηνύματα για το μέλλον

Έλειψε η εμπειρία στο ΦΙΛΙΠΠΟ τη φετινή σεζόν - Θετικά μηνύματα για το μέλλον

Την περσινή συνταγή, δίνοντας τόπο στα νιάτα, ακολούθησε και τη φετινή σεζόν ο Φίλιππος Βέροιας, θέλοντας να δημιουργήσει τις βάσεις για τη δημιουργία μιας ομάδας, που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια. Ο Στέλιος Σεϊρεκίδης αποτέλεσε παρελθόν, για να αναλάβει τον ΠΑΟΚ και στο τιμόνι του συλλόγου βρέθηκε ο Βεροιώτης Θόδωρος Παυλίδης, επί χρόνια προπονητής στο Ζαφειράκη Νάουσας. Ο πιστός στρατιώτης Στηβ Παπαδόπουλος ήταν αυτός που θα αναλάμβανε με την εμπειρία του να καθοδηγήσει τους υπόλοιπους εντός του γηπέδου, σύντομα ωστόσο για οικονομικούς λόγους βρέθηκε εκτός ομάδας. Έτσι το βάρος επωμίστηκαν οι Κωστακίδης και Σεϊρεκίδης, που παρά το νεαρό της ηλικίας τους, διέθεταν τις απαιτούμενες παραστάσεις, ώστε να ηγηθούν της φετινής προσπάθειας. Στις πρώτες αγωνιστικές η ομάδα έδειχνε θετικά στοιχεία, έχοντας 3 νίκες και χάνοντας δύσκολα από Δούκα, Διομήδη και ΠΑΟΚ. Η ήττα της 7ης αγωνιστικής από τον Αερωπό στην Έδεσσα και αυτή από τη ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη στο τέλος του πρώτου γύρου, ήταν αυτές που πλήγωσαν τους «'ερυθρόλευκους»'και τους υπενθύμισαν πως θα πρέπει να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά. Στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος η απόδοση της ομάδας είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα και η νίκη επί του Αερωπού στη Βέροια έδωσε την ελπίδα πως οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να βρεθούν στα πλέι οφ. Την 20η αγωνιστική μάλιστα ήρθε και η δικαίωση των προσπαθειών του Παυλίδη και των παικτών του, καθώς μετά από συγκλονιστική εμφάνιση έσπασαν το αήττητο του πρωτοπόρου Ολυμπιακού. Έτσι είχαν την ευκαιρία, παίρνοντας ένα βαθμό απέναντι στην ΑΕΚ την 21η αγωνιστική, να κλέψουν την 6η θέση από τον Αερωπό και να βρεθούν στα πλέι οφ. Οι «κιτρινόμαυροι», ωστόσο που πραγματοποιούν εξαιρετική χρονιά, αποδείχθηκαν ανυπέρβλητο εμπόδιο, με αποτέλεσμα οι Βεροιώτες να περιοριστούν στην 7η θέση με 22 βαθμούς, έχοντας απολογισμό 11 νίκες και 7 ήττες. Στο θεσμό του κυπέλλου οι «ερυθρόλευκοι» ξεπέρασαν εύκολα αρχικά το εμπόδιο του Αρχέλαου Κατερίνης, λύγισαν όμως από τον Αερωπό στην Έδεσσα με τέρμα που δέχτηκαν σε νεκρό χρόνο και έμειναν νωρίς εκτός συνέχειας. Έχασαν έτσι την ευκαιρία να βρεθούν σε ένα ακόμη φάιναλ φορ και να διεκδικήσουν ακόμη ένα τρόπαιο. Όλα δείχνουν πως ο Παυλίδης θα συνεχίσει και του χρόνου το έργο του, με τις βάσεις για να δημιουργηθεί ένα σύνολο, που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια να έχουν ήδη μπει. Μένει να δούμε αν σύντομα η Βέροια θα γίνει και πάλι η μητρόπολη του χάντμπολ με το Φίλιππο να μας χαρίζει νέες επιτυχίες.

 

Η φετινή πορεία του ΦΙΛΙΠΠΟΥ στην Α1:

 

Καματερό-ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β. 22-26 (27-22)

 

ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β.-Δούκας 21-22 (24-21)

 

Διομήδης Άργους-ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β. 24-22 (22-28)

 

ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β.-Πανελλήνιος 33-15 (16-26)

 

Δράμα-ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β. 19-29 (32-31)

 

ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β.-ΠΑΟΚ 22-24 (31-21)

 

Αερωπός Εδ.-ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β. 23-22 (25-23)

 

ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β.-Φοίβος Συκεών 24-15 (21-28)

 

Ολυμπιακός-ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β. 32-27 (27-26)

 

ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β.-ΑΕΚ 18-28 (33-23)

 

ΧΑΝΘ-ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β. 27-25 (26-21)

 

Η φετινή πορεία του ΦΙΛΙΠΠΟΥ στο Κύπελλο:

 

1ος γύρος: Αρχέλαος Κ.-ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β. 21-33

 

2ος γύρος: Αερωπός Εδ.-ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β. 24-23

 

 

- Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών :

Θόδωρος Παυλίδης (προπονητής) : «Θεωρώ πως η χρονιά έκλεισε με θετικό πρόσημο για τον σύλλογο. Η ομάδα στελεχώθηκε με παίκτες χωρίς εμπειρία και βασικό μας μέλημα ήταν να δημιουργήσουμε έναν κορμό παικτών που θα αναλάμβαναν το μεγαλύτερο βάρος της φετινής μας πορείας. Κάναμε καλή προσπάθεια στον πρώτο γύρο, αν και λόγω απειρίας των παιδιών δεν καταφέραμε να μαζέψουμε τους βαθμούς που ευελπιστούσαμε. Με πολλή δουλειά στην συνέχεια καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε αξιόλογες εμφανίσεις στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και βρεθήκαμε μια ανάσα από τα πλέι οφ. Στο Κύπελλο παλέψαμε στην Έδεσσα, χάσαμε όμως στις λεπτομέρειες και βρεθήκαμε νωρίς εκτός θεσμού. Το ενθαρρυντικό στοιχείο της σεζόν είναι πως οι περισσότεροι αθλητές είναι από την πόλη της Βέροιας, οι οποίοι αν συνεχίσουν να δουλεύουν σωστά και σκληρά σίγουρα το μέλλον θα τους ανήκει».

 

Θάνος Κωστακίδης (πλέι μέικερ-αρχηγός) : «Τα συναισθήματα είναι λίγο ανάμικτα όσον αφορά τη φετινή χρονιά γιατί ίσως τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι λίγο καλύτερα για εμάς βαθμολογικά. Χάσαμε κάποιους βαθμούς εκτός προγράμματος στον πρώτο γύρο και αυτό μας στοίχισε στην πορεία. Προς το τέλος της σεζόν κάναμε κάποιες πολύ καλές εμφανίσεις που μας αφήνουν γλυκές αναμνήσεις. Η ομάδα φέτος στελεχώθηκε με νεαρά παιδιά, παιδιά με ταλέντο και νομίζω πως δείξαμε αρκετά ελπιδοφόρα στοιχεία που θα μας δώσουν την ώθηση να κάνουμε και πάλι τον Φίλιππο πρωταγωνιστή. Προσωπικά θεωρώ πως προσπάθησα αρκετά φέτος να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για την ομάδα, ο τραυματισμός μου ωστόσο δεν μου επέστρεψε να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής