breaking news Νέο

Το αδιαχώρητο την Κυριακή στην 3η Γιορτή Κηπευτικών Αγίου Γεωργίου

Το αδιαχώρητο την Κυριακή στην 3η Γιορτή Κηπευτικών Αγίου Γεωργίου

Μια γιορτή, η οποία δεν είχε κανένα εθνικοαπελευθερωτικό χαρακτήρα, αλλά... με τα κηπευτικά, ήταν αυτή που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στον προαύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γεωργίου και είχε για διοργανωτή, για τρίτη συνεχή χρονιά, τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο και τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, του Δήμου Βέροιας, του Επιμελητηρίου Ημαθίας και της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης.

Μία ξεχωριστή γιορτή για τους κατοίκους του Αγίου Γεωργίου, καθώς τα κηπευτικά αποτελούν την κύρια παραγωγή τους, όπου και έχουν εξέχουσα θέση στη ζωή τους, τόσο γιατί αποτελούν την κύρια πηγή εισοδήματος της κοινότητάς τους, όσο και για το λόγο ότι έχουν κάνει γνωστό τον τόπο τους σε όλη την Ελλάδα.

Στη γιορτή συμμετείχε πλήθος κόσμου και με την παρουσία του κατέκλυσε κάθε σημείο του χώρου. Οι δε επισκέπτες του, που ήταν και ο στόχος του συλλόγου, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν τα τοπικά προϊόντα με βάση τα λαχανικά (έχοντας ακόμα τη δυνατότητα κατά την αναχώρησή τους για το σπίτι και να τα προμηθευτούν), αλλά και να γιορτάσουν όλοι μαζί στην κεντρική εκδήλωση του συλλόγου την προχθεσινή βραδιά.

Γι' αυτό, βέβαια, φρόντισε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό σχήμα, που ταξίδεψε τους επισκέπτες μουσικά σε όλη την Ελλάδα, συμπαρασύροντάς το να χορέψει και να διασκεδάσει μέχρι πρωϊας! Όσο για το καλλιτεχνικό σχήμα, αυτό είχε να κάνει με τη Ρία Ελληνίδου και τον Παύλο Καγκελίδη στο τραγούδι και με τους Πάνο Ελληνίδη, Γιώργο Μιχαηλίδη, Νίκο Σιδηρόπουλο, Φοίβο Αποστολίδη, Νίκο Γιατζόγλου και Θανάση Κουλεντιανό στη μουσική.

 

Παρουσίες

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο βουλευτής Χρήστος Αντωνίου, οι πρώην βουλευτές Κώστας Λαπαβίτσας και Τάσος Σιδηρόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Βεργίνας Χρυσόστομος Χατζόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Βασίλης Παπαδόπουλος, Στέλιος Ασλάνογλου, Γιώργος Σοφιανίδης, ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Στέργιος Διαμάντης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ημαθίας Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βέροιας Πετρούλα Παπαδίνα, Θωμάς Αγγελίνας, Γιώργος Γουλτίδης, Μιχάλης Σουμελίδης, Δημήτρης Τραπεζανλής, Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, Σάκης Αποστολόπουλος, Θανάσης Σιακαβάρας, η Δημοτική Σύμβουλος Νάουσας Δώρα Μπαλτατζίδου, ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Βασίλης Φωτιάδης και ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας Μπάμπης Καπουρτίδης.

 

Και δύο λόγια για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου

 

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Βέροιας ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2015 με έδρα τον Άγιο Γεώργιο Ημαθίας. Η διάσωση και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, όπως και η διατήρηση και η ανάδειξη της φυσιογνωμίας του Αγίου Γεωργίου, αποτελούν καταστατική του δέσμευση και εκφράζονται μέσα από όλες τις δράσεις του. Στη δε σύντομη πορεία του στα δρώμενα του τόπου, έχει οργανώσει ποικίλες εκδηλώσεις, ενημερωτικές ημερίδες, δημιούργησε τράπεζα αίματος και συνεργάστηκε με άλλους Συλλόγους για την προώθηση της δωρεάς μυελού των οστών. Η λειτουργία τμημάτων των παραδοσιακών χορών και εικαστικών δίνει στη νεολαία, και όχι μόνο του χωριού, τη δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης. Επενδύοντας στους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους και δραστηριοποιούνται για την πρόοδό του, ευελπιστεί να συνδράμει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Ρεπορτάζ: Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής