breaking news Νέο

Πέρασαν ως τακτικά όλα τα θέματα της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

Πέρασαν ως τακτικά όλα τα θέματα της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

Η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, που είχε μάλιστα και έκτακτο χαρακτήρα, πραγματοποιήθηκε χθες στις 3 μ.μ., στην ημερήσια διάταξη της οποίας υπήρχαν 16 θέματα, ενώ τέθηκαν και κάποια έκτακτα.

Παίρνοντας πρώτος το λόγο ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, επικέντρωσε την αναφορά του στο θέμα της παραχώρησης του πάρκου των Αγίων Αναργύρων στην ΚΕΠΑ για την προβολή κινηματογραφικών ταινιών και την έκταση που πήρε αυτό στα ηλεκτρονικά μέσα.

«Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί προκλήθηκε τόσος πολύς θόρυβος, που κατά την άποψή μου είναι ένα αναίτιο θέμα. Κάτι το οποίο συνέβη πέρυσι και πρόπερσι (2015 και 2016) και δεν υπήρξε αντίρρηση, όπου και ψηφίστηκε ομόφωνα. Γιατί η ΚΕΠΑ δεν προβάλει εμπορικές ταινίες και ξέρουμε όλοι καλά ότι δεν κάνει αθέμιτο ανταγωνισμό. Αυτό το γνωρίζουν όλοι και το ψήφισαν. Αλλά υπάρχουν σήμερα και άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα να δώσουν 8 ευρώ και να παρακολουθήσουν κινηματογράφο. Πραγματικά δεν ξέρω γιατί έγινε τόση φασαρία. Ακόμα και από ανθρώπους που πέρυσι το ψήφισαν. Δόθηκε περισσότερη έκταση από αυτό που έπρεπε», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Βοργαζίδης.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα για Νέα Βέροια», Γιάννης Παπαγιάννης, αφού πρώτα συνεχάρη τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς», Αντώνη Καγκελίδη, για τις φετινές 6ήμερες εκδηλώσεις του Συλλόγου, τονίζοντας πως αποτελεί σταθμό η πρωτοβουλία αυτή, προχώρησε σε μια σοβαρή καταγγελία. Δικαιολόγησε την παρουσία του στη συνεδρίαση, αν και - όπως είπε - είχε προγραμματίσει διακοπές (μετά την ανακοίνωση του Δημάρχου ότι η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει μετά το Δεκαπενταύγουστο) επέλεξε να αλλάξει το πρόγραμμά του, επειδή ασκήθηκε πίεση σε Δημοτικούς Συμβούλους να μην πάνε στη συνεδρίαση (σε μια προσπάθεια προφανώς να μην υπάρξει απαρτία και να «περάσουν» τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης, που ζήτησαν από τον κ. Παπαγιάννη να αναφερθεί σε ονόματα. Χωρίς ωστόσο ο κ. Παπαγιάννης να ενδώσει και να πει ονόματα!

Την ανάγκη το σώμα να πάρει ξεκάθαρη θέση για τον παιδικό σταθμό Πατρίδας, που προχωρά στο κλείσιμό του και να τεθεί ως έκτακτο θέμα συζήτησης και να παραμείνει αυτό ανοικτό, έθεσε ο επικεφαλής της «ΛΑΣ» Γιώργος Μελιόπουλος. «Δεν υπάρχει καμία απόφαση για κλείσιμο του παιδικού σταθμού Πατρίδας. Απλά είναι μια προσωρινή απόφαση και εξετάζουμε ως λύση τη συστέγαση του εν λόγω σταθμού - στον οποίο σημειωτέον υπάρχουν 3 μόνο παιδάκια - με το δεύτερο παιδικό σταθμό στον Προμηθέα. Τα 3 αυτά παιδάκια θα μεταφέρονται με το 2ο πούλμαν που έχουμε πάρει - με το κόστος του να ανέρχεται στα 70.000», ξεκαθάρισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Στέργιος Διαμάντης.

Απαντώντας σε άλλο ερώτημα του κ. Μελιόπουλου, που είχε να κάνει με επιστολή πολιτών της Βέροιας για την ηχορύπανση που προκαλείται από τα καταστήματα  υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο κ. Ασλάνογλου είπε «σεβόμαστε τους κατοίκους της περιοχής Κυριωτίσσης, χορηγούμε άδειες, αν όλα τα έγγραφα είναι εντάξει ή όπως ορίζει ο νόμος. Δεν κάνουμε εξαιρέσεις». Ο δε Δήμαρχος υπενθύμισε στον κ. Μελιόπουλο ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ η θέση που πήρε ήταν να υπάρχει ο αλληλοσεβασμός και οι δημότες να κοιμούνται με ανοικτά παράθυρα.

Αρκετές οι απουσίες που καταγράφηκαν στη συνεδρίαση από την παράταξη «Δύναμη Πολιτών» του Κώστα Καραπαναγιωτίδη, σε σημείο να δηλώνει παρόν μόνο ο κ. Αντώνης Καγκελίδης, ο οποίος εξεράγη επ' αυτού. «Εγώ έχω άποψη δική μου, δεν είμαι τροχούλη κανενός. Δεν κάνω πολιτικές, ούτε γλύφω και δεν κτυπάω πλάτες. Ο Αντώνης Καγκελίδης δεν κατευθύνεται από κανέναν. Σπούδασε και έκανε πολλές δουλειές. Δεν είμαι δεδομένος», τόνισε χαρακτηριστικά, διαχωρίζοντας τη θέση του από αυτήν των υπολοίπων συναδέλφων του στην παράταξη. Ο κ. Καγκελίδης, μάλιστα, αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει και τους δημοσιογράφους στην αίθουσα, λέγοντας πως «είτε το θέλουμε, είτε όχι, έχουν ένα μεγάλο φόρτο», ενώ αναφερόμενος στις περικοπές του Δήμου σημείωσε : «Ο Δήμος μπορεί να πάει μπροστά, όσες περικοπές και να γίνουν. Κάποιες δαπάνες, βέβαια, μπορούν να περιοριστούν, χωρίς το κοινωνικό όφελος».

Το σώμα, προχώρησε στην έγκριση της δαπάνης για έκτακτη μετακίνηση του Δημάρχου στην Αθήνα μέσω Θεσσαλονίκης σήμερα Τρίτη 1 Αυγούστου, προκειμένου να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γρηγόρη Φάμελο, για υπηρεσιακά ζητήματα.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής