breaking news Νέο

Με μεγάλη επιτυχία το «1ο Θερινό Κουδούνι 2018» στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας

  • Με μεγάλη επιτυχία το «1ο Θερινό Κουδούνι 2018» στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας
  • Με μεγάλη επιτυχία το «1ο Θερινό Κουδούνι 2018» στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας
  • Με μεγάλη επιτυχία το «1ο Θερινό Κουδούνι 2018» στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας
  • Με μεγάλη επιτυχία το «1ο Θερινό Κουδούνι 2018» στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας
  • Με μεγάλη επιτυχία το «1ο Θερινό Κουδούνι 2018» στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας

Από το Εγώ, στο Εμείς…

Από τα λόγια, στις βιωματικές δραστηριότητες που διδάσκουν αξίες.

Από το Ατομικό στο Συλλογικό.

60 εθελοντές, γονείς και δάσκαλοι, ανάμεσα τους και μαθητές του σχολείου.

15 στημένα πρωτότυπα παιχνίδια διασκέδασης.

Πάγκοι με σπιτικές γρανίτες, καφές και φαγητό, όλα προσεγμένα και φροντισμένα, από τους γονείς του σχολείου.

Ένα σχολείο γεμάτο  με παιδιά που χαμογελούν, που βλέπουν τα πάντα γύρω τους θετικά, που έχουν ζεστή, καλοκαιρινή διάθεση, που παίζουν, τραγουδούν, χορεύουν, ζωγραφίζουν, γελούν δυνατά και αλληλοπειράζονται  αποτελεί αδιαμφισβήτητα ζητούμενο τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των γονιών…

Αυτή την εικόνα ακριβώς πέτυχε για ακόμη μία χρονιά το «1ο Θερινό Κουδούνι 2018» στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας. Η μεγάλη, ωστόσο, επιτυχία της σημερινής διοργάνωσης δεν ήταν μόνο το παιχνίδι και η χαρά που αυτό προσφέρει, αλλά η έμπρακτη προβολή της αξίας του εθελοντισμού. Εκπαιδευτικοί, γονείς, παιδιά όλοι με έναν κοινό στόχο κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το αποτέλεσμα να είναι αντάξιο των κόπων και των προσδοκιών τους. Είδαμε παιδιά υπεύθυνα να συνεργάζονται με τους δασκάλους τους όχι όμως μέσα στην τάξη αλλά αυτή τη φορά στο προαύλιο του σχολείου για να διασκεδάσουν και να χαρούνε όλοι, γονείς που προσέφεραν άπειρο χρόνο, κόπο, διάθεση… Όμως όλοι, ανεξαρτήτου ηλικίας,  σήμερα στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού σχολείου προσέφεραν απλόχερα, δίχως δεύτερη σκέψη χαμόγελα και θετική ενέργεια! Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της σημερινής ημέρας: μάθαμε όλοι, μικροί μεγάλοι, εκπαιδευτικοί, γονείς και φίλοι, ότι η προσφορά τρέφει τελικά τη δική μας ψυχή, προσφέρει την αίσθηση του νοήματος, της ικανοποίησης και της χαράς. Φέρνει τελικά στην επιφάνεια τα πολύ δικά μας δυνατά και καλά κομμάτια.

Μετά από χρόνια, θα μπορούμε να λέμε «Ήμασταν κι ΕΜΕΙΣ εκεί. Ήμασταν κι εμείς κομμάτι, της επιτυχίας αυτού του εγχειρήματος».

Κλείνοντας δε θα μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς ανθρώπους, που δίχως την προσφορά, τη βοήθεια και την ενθάρρυνση τους δε θα είχαμε σήμερα το πρωί αυτό το αποτέλεσμα: τη Διεύθυνση του Σχολείου που ήταν δίπλα μας από την αρχή ενθαρρύνοντάς μας, τους δασκάλους του σχολείου για την εθελοντική τους παρουσία και προσφορά στη διεξαγωγή των παιχνιδιών, που γέμισε με χαρά τους μαθητές & τις μαθήτριες τους, τους γονείς που δημιούργησαν, που ετοίμασαν και  πρόσφεραν  κάθε λογής καλούδια, τους χορηγούς, το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας που διευκόλυνε τη διεξαγωγή της όλης γιορτής ,το Διεθνή τερματοφύλακα του Φιλίππου Ζλατάνο Νικόλαο, για τη χαρά που έδωσε στα παιδιά , αναλαμβάνοντας τον ρόλο του τερματοφύλακα στο παιχνίδι της εστίας, τους φίλους μας που ήρθαν από όλα τα σημεία της πόλης τιμώντας μας ιδιαίτερα με την παρουσία τους.

Ευχαριστούμε τη σχολή κομμωτικής Τριανταφυλλίδη για την εθελοντική εργασία της μαθήτριάς τους, στο πόστο με τα κοτσιδάκια και το ΕΠΑΛ Βέροιας, με τους μαθητές που βοήθησαν στο πόστο με το face painting».

Τέλος, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ ανήκει στα παιδιά, τους μαθητές αυτού του σχολείου, που με μεγάλη χαρά θεώρησαν ότι πρόκειται να προσφέρουν στο δικό τους σχολείο. Κι αυτό είναι το σημαντικό, σήμερα το πρωί αποδείξαμε ότι όλοι δουλέψαμε για το σχολείο ΜΑΣ!

Και του χρόνου με υγεία…!! 

Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής