breaking news Νέο

Αίσιο τέλος στον αγώνα για σύσταση και λειτουργία Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη φέτα

Αίσιο τέλος στον αγώνα για σύσταση και λειτουργία Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη φέτα

Στην όμορφη περιοχή της Βλάστης Κοζάνης - όπως είχε ενημερώσει η «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» πριν από λίγες ημέρες - πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Αυγούστου η συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ).

Κυρίαρχα θέματα της συνεδρίασης αποτέλεσαν η δημιουργία της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη φέτα και το 2ο Εκλογικό Συνέδριο της Ένωσης.

Σ' ό,τι αφορά στο πρώτο θέμα, αυτό της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη φέτα, στη συνεδρίαση επισημάνθηκε πως «ένας μακρύς και δύσκολος αγώνας που ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια, αλλά πιο έμπρακτα και δυναμικά από το Νοέμβριο του 2016, όπου έγινε η επανεκκίνηση από τη Λάρισα και σε συνεργασία των ΠΕΚ, Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας και Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ), είχε αίσιο τέλος με την κατάθεση του φακέλου στο ΥΠΑΑΤ για τη σύσταση και λειτουργία Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη φέτα.

Η μεγάλη αντιπροσωπευτικότητα που έχει πάνω από τα 2/3 της παραγωγής φέτας, με συμμετοχή κτηνοτρόφων και τυροκομικών από όλη τη χώρα, μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον της ΦΕΤΑΣ!!»

 

Στόχος...

...της δημιουργίας και Λειτουργίας Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη φέτα, σύμφωνα με τα μέλη του προσωρινού ΔΣ της ΠΕΚ, όπως και όλων των εμπλεκομένων φορέων, «είναι η αντιπροσωπευτικότητα να φθάσει στο 100% και όλοι μαζί να συμβάλουμε στην προστασία του Μοναδικού Ελληνικού «Λευκού χρυσού», της φέτας μας!! Η φέτα, εξάλλου, είναι που μας κρατάει ζωντανούς στο δύσκολο επάγγελμα του κτηνοτρόφου. Επιπλέον ευελπιστούμε οι κανόνες που θα θεσπίσει η ΕΔΟΦ, να προστατεύουν το προϊόν, που σε συνδυασμό με την προώθησή του στις αγορές του εξωτερικού, θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα για τους κτηνοτρόφους. Ευελπιστούμε επίσης πως οι δράσεις της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη φέτα θα καλύψουν όλο το φάσμα της επαγγελματικής δραστηριότητας του προϊόντος. Το οποίο και έχει να κάνει με την κατοχύρωση, τους αυστηρούς ελέγχους (που σήμερα δεν γίνονται από το ανύπαρκτο «ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ», που εμείς χρηματοδοτούμε), την ενημέρωση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων σε Ελλάδα, Ευρώπη και σ' όλον τον κόσμο.

Ζητάμε από τον «ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ» να κάνει το αυτονόητο. Δηλαδή, ελέγχους στα ισοζύγια γάλακτος ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ και άμεσα να μας ενημερώσει για τα αποτελέσματα. Πόσο αιγοπρόβειο γάλα έχει εισαχθεί και που χρησιμοποιήθηκε».

 

Κάλεσμα

Επιπρόσθετα, τα μέλη της προσωρινής διοίκησης της ΠΕΚ απευθύνουν κάλεσμα σ΄ όλα τα πολιτικά κόμματα της βουλής, «ώστε να συμμετάσχουν ενεργά μαζί και να συζητήσουμε τρόπους προστασίας της φέτας, τόσο στα όργανα της ΕΕ, όσο και σε όλες τις συμφωνίες παγκοσμίως (CETA, TTIP, Ιαπωνία, Κίνα κλπ).

Συγχρόνως δηλώνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε τη συνεχιζόμενη κατρακύλα στην τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος και οποιεσδήποτε πρακτικές θα μας βρουν, απέναντι! Γιατί οι κτηνοτρόφοι πρέπει να ζήσουμε και θα ζήσουμε!!»

 

Στη Βέροια την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου το 2ο εκλογικό συνέδριο της ΠΕΚ

Αναφορικά, τώρα, με το 2ο εκλογικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, στη συνεδρίαση αποφασίστηκε όπως αυτό πραγματοποιηθεί στη Βέροια, την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου και στις 12 το μεσημέρι, σε χώρο που θα καθορισθεί. Σε περίπτωση μη απαρτίας, το 2ο εκλογικό συνέδριο της ΠΕΚ θα πραγματοποιηθεί την αμέσως επόμενη Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΥΛΟΣ ΧΡ. ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΙΔΗΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής