breaking news Νέο

«Μεθυσμένη από την εξουσία η κυβέρνηση»-Αποκλειστική συνέντευξη του Τ. Σιδηρόπουλου στο www.imerisia-ver.gr

«Μεθυσμένη από την εξουσία η κυβέρνηση»-Αποκλειστική συνέντευξη του Τ. Σιδηρόπουλου στο www.imerisia-ver.gr

Ιδιαίτερες ενδιαφέρουσες οι επισημάνεις του πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας, Τάσου Σιδηρόπουλου, στη συνέντευξη που παραχώρησε στη διαδικτυακή τηλεόραση της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ (δείτε την σε μαγνητοσκόπηση στο www.imerisia-ver.gr). Στην πρώτη μετά από χρόνια συνέντευξή του, ο Τάσος Σιδηρόπουλος ερωτήθηκε στις ΑΝΑ…κρίσεις για τα τεκταινόμενα στο δήμο Βέροιας, την εικόνα πλειοψηφίας και μειοψηφίας, τους τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τον «Κλεισθένη», την καταστροφή των αγροτών της Ημαθίας, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, τις φωτιές στην Αττική, το ΚΙΝ.ΑΛ και τη Φώφη Γεννηματά, αλλά και τις δικές του προθέσεις για το επόμενο χρονικό διάστημα. Σταχυολογώντας τα όσα, ενδιαφέροντα, μας είπε ο κ. Σιδηρόπουλος, σας τα παρουσιάζουμε :

-Για τη διοίκηση του Κώστα Βοργιαζίδη, αλλά και τα όσα συνέβησαν στο χώρο της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου

«Είναι γεγονός ότι η τοπική αυτοδιοίκηση αποδυναμώνεται από πόρους και έμψυχο δυναμικό, αλλά και από τη δυνατότητα θεσμικών παρεμβάσεων. Σε αυτό το περιβάλλον λοιπόν γίνεται (σ.σ εννοεί το δήμο Βέροιας) διαχείριση της κατάστασης και απλή διαχείριση της καθημερινότητας. Δεν έχουν γίνει θεαματικά πράγματα, ούτε αναπτυξιακό έργο, αφού το «ράβε-ξήλωνε» στα πλακάκια των πεζοδρομίων είναι το μόνο που έχουμε δει. Δεν κάνω το «Νέστορα», αλλά υπήρξε έλλειψη ικανότητας σε ζητήματα, όπως η γέφυρα Κούσιου. Συμπαγής η δημοτική ομάδα του κ. Βοργιαζίδη, παρά τις απώλειες που υπέστη. Θα τον αξιολογήσουν οι πολίτες. Βλέπω όμως μεγάλη αδράνεια και από την πλευρά της ΝΔ. Εκτός και αν εκπροσωπείται από άλλο συνδυασμό στο δημοτικό συμβούλιο».

-Για την τοπική αυτοδιοίκηση και τον «Κλεισθένη»

«Πρέπει τα κόμματα να βγουν έξω από το δημαρχείο. Καλό θα ήταν να υπάρχει ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για το δήμαρχο και για τους δημοτικούς συμβούλους. Χρειάζονται συγκλίσεις. Έχει λογική η φιλοσοφία του «Κλεισθένη». Το ζήτημα είναι αν έχουμε την ωριμότητα και την κουλτούρα να την αποδεχτούμε».

-Για τις καταστροφικές φωτιές στην Αττική

«Η χώρα το χειμώνα πνίγει τα παιδιά της και το καλοκαίρι τα καίει. Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες, αλλά αυτό δεν μειώνει την ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης. Χάθηκαν εκατοντάδες ζωές, χωρίς μια παραίτηση. Ευτυχώς υπάρχει αλληλεγγύη στους πολίτες. Η κοινωνία αφυπνίζεται και βοηθά μέσα από το υστέρημά της. Ο ελληνισμός ενώνεται και συσπειρώνεται».

-Για την κυβέρνηση

«Χρησιμοποιούν χιλιάδες αστυνομικούς για τη φύλαξή τους, κάνουν ωμές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, ενώ χρησιμοποιούν το κράτος ως λάφυρο, ελέγχοντας τον κρατικό μηχανισμό, για ίδια χρήση. Είναι μεθυσμένοι από την εξουσία. Η χώρα έχει τεράστια προβλήματα και ο ΣΥΡΙΖΑ περί άλλων τυρβάζει. Ο Τσίπρας είναι ένας νεότατος πολιτικός, που έχει πει τα πιο τερατώδη ψεύδη στον ελληνικό λαό».

-Για τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ

«Οφείλουν να ακούσουν τη φωνή του λαού. Δεν μπορεί να τον αγνοούν σε ένα τεράστιας εθνικής σημασίας ζήτημα. Δεν μπορεί να παίρνει μόνος του την απόφαση ο Τσίπρας, έχοντας ως στήριξη μια τρομαγμένη κοινοβουλευτική ομάδα. Δεν μπορούμε να παραδώσουμε την ψυχή μας, ούτε να δεχτούμε την παραχάραξη της ιστορίας. Αντί να κοιτάξουμε πώς θα επιλύσουμε το εμπάργκο της Ρωσίας, δημιουργούμε νέα ζητήματα. Η εκκλησία μας έχει το δικό της ρόλο, μέσω της Ορθοδοξίας. Η Ρωσία μπορεί να ταΐσει την Ελλάδα».

-Χρειάζεται οικουμενική κυβέρνηση

«Η κυβέρνηση νοσεί παντού, ειδικά στην εξωτερική πολιτική. Δεν μπορούν να συνεχίσουν αυτοί οι άνθρωποι. Η χώρα έχει ανάγκη από οικουμενική κυβέρνηση. Δεν δικαιούνται να παίρνουν κρίσιμες αποφάσεις, δεσμεύοντας την πατρίδα μας. Χρειάζεται οικουμενική κυβέρνηση, αφού η σημερινή έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια».

-Για την κατάρρευση του αγροτικού εισοδήματος

«Ζω με τους αγρότες. Υπάρχει τεράστια απώλεια εισοδήματος στον αγροτικό κόσμο. Ξαφνικά, εκεί που δίναμε το 50% της παραγωγής μας στη Ρωσία, το χάσαμε. Τον πρώτο χρόνο του εμπάργκο η τότε κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έδωσε αποζημίωση 200 ευρώ ανά στρέμμα. Οι τιμές των ροδάκινων έχουν καταρρεύσει και η κυβέρνηση δίνει ψίχουλα, μόλις 60 ευρώ ανά στρέμμα, για την περσινή θεομηνία. Αν θεωρούν ότι και τις φετινές ζημιές δεν τις καλύπτει ο ΕΛΓΑ, ας έφερναν τροπολογία στη Βουλή. Οι παραγωγοί μας θα εγκαταλείψουν τα χωράφια τους και η γη θα μείνει ακαλλιέργητη».

-Για τους τοπικούς βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, λένε μόνο λόγια και στέλνουν ραβασάκια, μέσω δελτίων τύπου. Όταν ήμασταν βουλευτές, περιμέναμε επί ώρες έξω από τα υπουργεία, για να λύσουμε τα προβλήματα της Ημαθίας. Η περιφερειακή μας ενότητα κάνει συνεχώς βήματα προς τον κατήφορο. Πού είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, να δώσουν λύσεις; Τους έχει μεθύσει η εξουσία, λαφυραγωγώντας το κράτος. Η Βουλή αντί να βελτιώνεται, χειροτερεύει. Δεν υπήρξε ωριμότητα από το ΣΥΡΙΖΑ, για να διαχειριστούν αυτά που ανέλαβαν. Ασκούν πολιτικό τυχοδιωκτισμό».

-Για το ΚΙΝ.ΑΛ

«Η βάση και η δύναμή του είναι το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να πείσουμε την ελληνική κοινωνία να συσπειρωθεί ξανά, ώστε να γίνουμε υπεύθυνη πολιτική δύναμη για τη χώρα. Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε το κοινωνικό κράτος, ανέβασε το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, άσκησε σοβαρή εξωτερική πολιτική, με ηγέτες τον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και τον Κώστα Σημίτη».

-Για την κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου.

«Ο Παπανδρέου ανέλαβε την καυτή πατάτα το 2009. Μας κατηγορούσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως γερμανοτσολιάδες. Είχαμε δυο επιλογές. Είτε να πάμε σε ρήξη, με αποτέλεσμα να χρεοκοπήσει η χώρα, είτε να υπογράψουμε το μνημόνιο, το οποίο ήταν αναγκαίο κακό. Πολλοί δικοί μας έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζοντας χειρότερα πράγματα. Οι ψηφοφόροι μας έφαγαν το παραμύθι του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριξε τη μικρομεσαία τάξη, δεν έκανε καμιά τομή, άφησε να καταρρεύσει το κοινωνικό κράτος και η παιδεία».

-Για τη Φώφη Γεννηματά

«Είναι έντιμη πολιτικός. Προσπαθεί να συνενώσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις της κεντροαριστεράς. Θεωρώ δεδομένο ότι οι ψηφοφόροι μας θα επιστρέψουν».

-Για τη διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ

«Δεν μπορεί να απολογείται συνεχώς για τις ατιμίες ορισμένων. Κάναμε την αυτοκριτική μας. Το ΚΙΝ.ΑΛ έχει μήτρα το ΠΑΣΟΚ. Ανανεώνεται, αλλά έχει και έμπειρα στελέχη».

Για τις δικές του προθέσεις για το επόμενο χρονικό διάστημα

«Η ενασχόλησή μου με την πολιτική δεν σταμάτησε ποτέ. Είχα αποστασιοποιηθεί για κάποιο χρονικό διάστημα, λόγω προσωπικών και επαγγελματικών μου υποχρεώσεων. 'Όσο για το τι θα κάνω στο μέλλον; Ίδωμεν. Ο χρόνος θα δείξει».

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής