breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

9 πράγματα που δεν ξέρετε για τα δίδυμα παιδιά!

Αν δείτε στο δρόμο δίδυμα, που να μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό, σίγουρα θα τα προσέξετε. Και υπάρχουν πολλοί ακόμη λόγοι, που τα δίδυμα αξίζουν την προσοχή μας... Τα δίδυμα αδέρφια αναπτύσσουν έναν ιδιαίτερο δεσμό, που κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί, αν δεν είναι δίδυμος. Υπάρχουν όμως πολλά ακόμη πράγματα, που δεν ξέρετε για αυτά και αξίζει να ανακαλύψετε…

 

Λόγοι πολλαπλής σύλληψης

Απελευθερώνονται πολλά ωάρια σε μία ωορρηξία ή υπάρχουν περισσότερες από μια ωορρηξίες κατά τη διάρκεια του εμμηνορυσιακού σας κύκλου. Δύο (ή περισσότερα) αυγά γονιμοποιούνται, με συνέπεια τη σύλληψη ετεροζυγωτικών διδύμων. Αυτό μπορεί να εμφανιστεί φυσικά ή μέσω χρήσης φαρμάκων γονιμότητας.

Στην περίπτωση των μονοζυγωτικών διδύμων, ένα αυγό απελευθερώνεται και γονιμοποιείται διαιρούμενο σε δύο μέρη. Αυτό μπορεί να συμβεί με ή χωρίς τη βοήθεια φαρμάκων γονιμότητας.

Σε περιπτώσεις εξωσωματικής ή άλλων διαδικασιών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, εμφυτεύονται συνήθως 3 ή περισσότερα γονιμοποιημένα ωάρια στη μήτρα.

Άγνωστα facts για τα δίδυμα αδέρφια

 

Η Νιγηρία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό διδύμων σε όλον τον κόσμο, ενώ η Κίνα το μικρότερο με μόλις 1 στις 300 γεννήσεις.

 

Από τα ζώα, οι πολικές αρκούδες γεννούν συχνά δίδυμα.

 

22% των διδύμων γράφουν με το αριστερό χέρι, ενώ μόλις 10% των ανθρώπων που δεν έχουν δίδυμο αδερφό ή αδερφή.

 

Ένα στα τέσσερα δίδυμα που γεννιούνται, μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό. Το ένα θα είναι πάντα δεξιόχειρας και το άλλο πάντα αριστερόχειρας. Αν έχει το ένα σημάδι εκ γενετής στη δεξιά πλευρά, το άλλο θα το έχει στην αριστερή πλευρά και ούτω καθεξής.

 

Αν είστε δίδυμος, έχετε περισσότερες πιθανότητες να κάνετε δίδυμα.

 

Από το 1980 οι γεννήσεις διδύμων έχουν αυξηθεί κατά 76%. Το 1980 μία στις 53 οικογένειες είχε δίδυμα, τώρα μία στις 30 οικογένειες έχει και αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω των εξωσωματικών, που προωθούν την απελευθέρωση πολλών ωαρίων κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας. Επίσης, όσο πιο μεγάλες μείνετε έγκυες, τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχετε να κυοφορήσετε ετεροζυγωτικά δίδυμα, καθώς αυξάνονται οι ωορρηξίες σας, κατά τις οποίες απελευθερώνονται παραπάνω από ένα ωάρια.

 

Στη Βραζιλία υπάρχει ολόκληρη περιοχή, που ονομάζεται «περιοχή των διδύμων». Στις 80 οικογένειες που έχει η περιοχή Candido Godoi, οι 38 έχουν δίδυμα.

 

Δεν έχουν το ίδιο DNA, ούτε το ίδιο δαχτυλικό αποτύπωμα.

 

Τα μωρά έχουν κοινό κώδικα επικοινωνίας, που τους επιτρέπει να μιλάνε μεταξύ τους χωρίς κανείς να καταλαβαίνει τι λένε και πώς μπορούν να επικοινωνούν. Μόλις αρχίσουν το σχολείο, αυτός ο τρόπος επικοινωνίας παύει να υπάρχει, όμως εξακολουθούν και διατηρούν έναν πολύ ισχυρό δεσμό μεταξύ τους.

*****

Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή να κλείσετε ένα αεροπορικό εισιτήριο

Πάνω από 921 εκατομμύρια αεροπορικά εισιτήρια για 2,9 εκατομμύρια προορισμούς συγκέντρωσε μία έρευνα, για να καταλήξει στο ποια είναι η καλύτερη στιγμή να κλείσετε ένα αεροπορικό εισιτήριο. Διαβάστε την.

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες πιστεύουν ότι, για να κλείσουν ένα φθηνό αεροπορικό εισιτήριο, πρέπει να το κλείσουν εγκαίρως. Είναι κακό όμως να το κλείνουν και υπερβολικά νωρίς…

 

Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα της CheapAir.com, η καλύτερη στιγμή, για να κλείσει κανείς ένα αεροπορικό εισιτήριο στην πιο συμφέρουσα τιμή, είναι 54 μέρες ακριβώς πριν την προγραμματισμένη πτήση. Για την έρευνα, συγκέντρωσαν υλικό από 921 εκατομμύρια αεροπορικά εισιτήρια για 2,9 εκατομμύρια προορισμούς.

 

Αν κλείσει κάποιος ένα εισιτήριο από 6 έως και 11 μήνες πριν την πτήση, η τιμή μάλιστα θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη, αφού οι αεροπορικές εταιρείες μόλις έχουν βγάλει το πρόγραμμά τους, οι θέσεις είναι ακόμα κενές και δεν είναι απελπισμένες να πουλήσουν σε χαμηλή τιμή τα εισιτήρια.

 

Αν τώρα κάποιος κλείσει ένα αεροπορικό εισιτήριο από 6 έως 3 μήνες πριν την πτήση, τότε η τιμή είναι καλύτερη, αλλά και πάλι δεν είναι η πιο ιδανική στιγμή, για να αγοράσει κάποιος ένα αεροπορικό εισιτήριο.

 

Από 3 μήνες έως 3 εβδομάδες πριν την πτήση οι τιμές γίνονται πολύ καλύτερες, όμως μην περιμένετε παραπάνω, γιατί μπορεί να έχουν μείνει πολύ λίγες θέσεις και να ρισκάρετε το ίδιο σας το ταξίδι.

 

«Πάντα λέω στους πελάτες να μην κλείνουν υπερβολικά νωρίς τα εισιτήριά τους, αλλά και να μην περιμένουν μέχρι πολύ τελευταία στιγμή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι, όταν βρουν μια καλή για αυτούς ευκαιρία, πρέπει να το κλείσουν αμέσως, για να επωφεληθούν και να μην τη χάσουν!», δηλώνει ο διευθυντής της CheapAir.com, Jeff Klee.

 

Μάλιστα, από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι η τιμή ενός αεροπορικού εισιτηρίου μπορεί να αλλάξει 71 φορές από την πρώτη του ανακοίνωση έως και την εξάντλησή τους. Ενώ η τιμή αλλάζει κατά 33 δολάρια ανά τέσσερις μέρες.

*****

Όσοι περνούν έξω από αυτό το σπίτι, βγάζουν φωτογραφία

Ζευγάρι μετέτρεψε ένα παλιό σπίτι στο σπίτι των ονείρων του! Σήμερα είναι ένα έργο τέχνης και όσοι περνούν απ' έξω, το βγάζουν φωτογραφία!

«Το σπίτι, όταν το αγοράσαμε, ήταν πολύ άσχημο και έτσι έπρεπε να κάνουμε κάτι, για να γίνει όμορφο», δηλώνει η Cheri, που γνώρισε τον σύζυγό της, Gonzalo, σε ένα κατάστημα με είδη ζωγραφικής.

 

«Πήγα να αγοράσω μπογιά για τους πίνακές μου. Εκείνος δούλευε εκεί και από την πρώτη στιγμή που κοιταχτήκαμε στα μάτια, ερωτευτήκαμε! Πήγα πίσω από το ταμείο και τον φίλησα!», συμπληρώνει. Έχοντας και οι δύο πάθος για την Τέχνη, αποφάσισαν να φτιάξουν μαζί το σπίτι των ονείρων τους. Χάρη στη λατρεία του Gonzalo για τα ψηφιδωτά, το σπίτι μεταμορφώθηκε. Τους πήρε 25 χρόνια να το τελειοποιήσουν.

 

«Ποτέ δεν έχουμε ένα πλανό. Ό,τι μας έρχεται στο κεφάλι, το φτιάχνουμε εκείνη τη στιγμή!», εξομολογείται η ίδια για το σπίτι τους, που αποτελεί ένα έργο τέχνης. Καθημερινά περνά κόσμος απ’ έξω και φωτογραφίζει τα υπέροχα ψηφιδωτά. Μάλιστα, όποιος θέλει να δει και το εσωτερικό του, μπορεί να πληρώσει 15 δολάρια και να απολαύσει ένα τουρ από το ίδιο το ζευγάρι.

*****

Η μάνα πηγαίνει την «παρθενόπη» 15χρονη κόρη της στο γιατρό.

 

«Λοιπόν κυρία μου, τι πρόβλημα έχετε;», λέει ο γιατρός.

«Γιατρέ, η κόρη μου έχει συχνές ζαλάδες και πρωινές αναγούλες, επίσης έχει αρχίσει και παίρνει βάρος».

 

Εξετάζει ο γιατρός την κόρη και λέει στη μάνα :

 

«Κυρία μου είναι ξεκάθαρο. Η κόρη σας είναι έγκυος».

«Γιατρέ μου, αυτό είναι αδύνατον! Την κόρη μου δεν την έχει αγγίξει ποτέ άνδρας. Έτσι δεν είναι Μαιρούλα;»

«Ναι μαμά, ποτέ άνδρας!», επιβεβαίωσε και η «παρθενόπη» κόρη.

 

Τότε ο γιατρός πηγαίνει στο παράθυρο και κοιτάει έξω, σαν κάτι να ‘ψαχνε…

 

«Μα τι κοιτάτε γιατρέ μου, ψάχνετε τίποτα;», του λέει η μάνα.

«Όχι, όχι», της λέει αυτός, «απλά την τελευταία φορά που έγινε κάτι ανάλογο, ένα φωτεινό αστέρι φάνηκε στην ανατολή…….»


αεροπλάνο
ζευγάρι-σπίτι

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής