Το πιο νόστιμο φαγητό … το κολατσιό στο λιομάζωμα - Του Δ.Ρουκά, M.Sc. Τεχνολόγος Γεωπόνος, Επιστημονικός Συνεργάτης ΠΕ Πιερίας
Το λιομάζωμα είναι συνήθως οικογενειακή υπόθεση, δε λείπουν φυσικά και οι φίλοι που προσφέρονται να βοηθήσουν, αλλά και οι εργάτες όταν χρειάζονται. Αποτελεί μια δύσκολη δουλειά όπως και οι περισσότερες αγροτικές δουλειές. Το μάζεμα ξεκινά το πρωί στρώνοντας τα δίκτυα περιμετρικά της ελιάς ώστε κατά το τίναγμα οι καρποί να συγκεντρώνονται πάνω τους ,με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολο το μάζεμα μέσα στις...
Διαβάστε το άρθρο