breaking news Νέο

Αναζήτηση: κρέας

Κάθε πόλη και σχολή, κάθε κοινότητα και τμήμα!

Ουσίας η πρόταση του Κώστα Βοργιαζίδη, για μια σχολή που θα αφορά το βόειο κρέας, στην εκτροφή του οποίου η Ημαθία και ειδικά η Βέροια πρωτοστατεί, αφού το 70% της εγχώριας παραγωγής του γίνεται στον τόπο μας. Η λογική του «κάθε πόλη και σχολή, κάθε κοινότητα και τμήμα» έχει ξεπεραστεί. Δυστυχώς η Βέροια δεν είχε «Μπάρμπα στην Κορώνη», για να διατηρήσει το πανεπιστημιακό της τμήμα. Οι καιροί φυσικά άλλαξαν και...

Διαβάστε το άρθρο

ΠΚΜ: Την προσοχή των κτηνοτρόφων και των εμπόρων κρεάτων για την ευλογιά των προβάτων

Την προσοχή των κτηνοτρόφων και των εμπλεκομένων στο εμπόριο και τη διακίνηση κρεάτων (υπευθύνων σφαγείων, εμπόρων κ.τ.λ) εφιστά η Διεύθυνση Κτηνιατρικής - Τμήμα Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμάκων και Εφαρμογών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την έγκαιρη ανίχνευση συμπτωμάτων ευλογιάς των προβάτων και των αιγών. Σε σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης, με αφορμή έγγραφο του...

Διαβάστε το άρθρο

Ημαθιώτικα steaks!

Aπό τις μεγαλύτερες περιφερειακές ενότητες σε παραγωγή βόειου κρέατος η Ημαθία. Στη φωτογραφία η υπεύθυνη παρουσίασης του Imathia Quality, κρατώντας ένα....steak, που σίγουρα θα καταναλώθηκε άμεσα, μαζί με τις πίτες της περιοχής μας και φυσικά το κρασί μας.

Διαβάστε το άρθρο

ΕΕΚΕ : Ο Έλληνας της Ακρίβειας δεν μπορεί να συντηρήσει την κατοικία του, μειώνει τις φορές που κάνει μπάνιο και αδυνατεί να καταναλώσει κρέας

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ, πραγματοποίησε έρευνα με σκοπό την καταγραφή των αντιδράσεων των καταναλωτών στην τρέχουσα αύξηση των τιμών των προϊόντων και υπηρεσιών που καταναλώνει. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο χρονικό διάστημα από 10 Ιανουαρίου έως 10 Φεβρουαρίου 2023, με συμπλήρωση χιλίων επτακοσίων δέκα (1.710) on line ερωτηματολογίων. Τα σημαντικότερα αποτελέσματα που προέκυψαν...

Διαβάστε το άρθρο

Παρελθόν οι καλές διατροφικές συνήθειες!

Νέα πραγματικότητα στην αγορά κρέατος, με το κιλό πλέον να έχει αρχίσει και να χάνεται, γιατί ο κόσμος έχει τρομάξει με τις αδιανόητες αυξήσεις, τονίζουν οι Ενώσεις Κρεοπωλών - Κτηνοτρόφων, περιγράφοντας τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά. Μία καινούργια συμπεριφορά των καταναλωτών είναι η μεριδοποίηση, αγοράζουν δηλαδή το κρέας σε μερίδες, ενώ το ζωικό κεφάλαιο μειώνεται συνεχώς,...

Διαβάστε το άρθρο

Αρ(α)κάς!

Για τη μετάλλαξη της Μποτσουάνας γράψαμε την Παρασκευή. Προφανώς για αυτό και νοσηλευτής στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης έκανε...πενταπλή δόση εμβολίου σε 60χρονη. Να την πιάσει καλά, καλά. Όπως τότε στο «πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης», όπου ο Βέγγος ως βοηθός διανυκτερεύοντος φαρμακείου, ακούει το «πιάσε μια ασπιρίνη περιποιημένη, παχιά, παχιά» και απαντάει με το εκπληκτικό «ασπιρίνη θέλεις ή κότα;» Θα...

Διαβάστε το άρθρο

Νικόλας Καρανικόλας : «Βαφτίζουν το κρέας-ψάρι για τις εκκαθαρίσεις, Ιωσηφίδου και Κουτσογιάννης»

Από τον προσωπικό του λογαριασμό στο fb απαντά στα όσα του καταλόγισαν στις επιστολές τους για τις εκκαθαρίσεις ΤΑΒ και ΚΕΠΑΠ, τόσο ο Νίκος Κουτσογιάννης, όσο και η Ίλια Ιωσηφίδου, ο δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας. Παραθέτουμε την απάντηση, όπως και τη φωτογραφία που επέλεξε : 23 Ιουνίου 2021. Η Κυβέρνηση εισηγείται προς τους πολίτες την μη χρήση της μάσκας. Δυστυχώς την ίδια μέρα και με απόλυτο...

Διαβάστε το άρθρο

Ξεκινά η πληρωμή 81 εκατ. ευρώ για συνδεδεμένες σε αιγοπρόβειο και βόειο κρέας

Σε συνέχεια υπουργικών αποφάσεων του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού και της υφυπουργού Φωτεινής Αραμπατζή, ο ΟΠΕΚΕΠΕ ξεκινά την πληρωμή συνδεδεμένων ενισχύσεων στους τομείς του αιγοπρόβειου και του βόειου κρέατος και της ενίσχυσης για τη διατήρηση αμπελώνων των μικρών νησιών του Αιγαίου. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Δημήτρης Μελάς, ολοκληρώθηκε η...

Διαβάστε το άρθρο

«Έχετε κάτι σε κρέας σε όλο αυτό το ψωμί;»

Οι Βρετανοί που φθάνουν στην Ολλανδία από τις αρχές του έτους, ανακάλυψαν ότι το Brexit  τους κόστισε περισσότερα απ’ όσα πίστευαν, συμπεριλαμβανομένου και του...κολατσιού τους! Τα σάντουιτς με ζαμπόν και οι κονσέρβες με σαρδέλες, που είχαν μαζί τους επιβάτες πλοίων που προέρχονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο, κατασχέθηκαν από τις τελωνειακές αρχές στα ολλανδικά λιμάνια, λόγω των αυστηρών κανόνων για την εισαγωγή...

Διαβάστε το άρθρο

Ικανοποίηση για την παρουσία τόσο πολλών κρεοπωλών και βοοτρόφων

Δεν έκρυψε την ικανοποίησή του ο Νίκος Κακαφίκας για την παρουσία τόσο πολλών κρεοπωλών και βοοτρόφων, στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Συντεχνία Κρεοπωλών Βέροιας - Νάουσας «ο Αρχάγγελος Μιχαήλ», σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, την Τετάρτη, στο Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ημαθίας, με στόχο την ενημέρωση για την προέλευση καταγωγής κρέατος και τους ελέγχους στα κρεοπωλεία. «Είναι πολύ θετικό...

Διαβάστε το άρθρο

Για το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τη ζυγιστική – ταμειακή μηχανή και τη σήμανση του βόειου κρέατος ενημερώθηκαν οι κρεοπώλες

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η  ενημερωτική ημερίδα της τοπικής Συντεχνίας Κρεοπωλών, που  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 ώρα 19:30 μ.μ., στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ημαθίας στη Βέροια. Σκοπός της ημερίδας ήταν να ενημερωθούν οι  κρεοπώλες και οι έμποροι του Ν. Ημαθίας για τις ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας σχετικά με τη ζυγιστική – ταμειακή μηχανή και τη σήμανση του...

Διαβάστε το άρθρο

Ο φονταμενταλισμός πάντα έχει δυο όψεις κύριε Γιαννούλη και Κυρανάκη

Αντί να απασχολεί την ελληνική επικαιρότητα η ανεργία, η εξαθλίωση των μικρών και μεσαίων εμπόρων, αγροτών, επαγγελματιών, μας "φυτεύουν" αστειότητες που αποδεικνύουν ότι ο φονταμενταλισμός έχει δυο όψεις. Ο διάλογος "επιπέδου" στην Βουλή των Ελλήνων μεταξύ Γιαννούλη (ΣΥΡΙΖΑ) και Κυρανάκη (ΝΔ) με αφορμή την απαράδεκτη πράξη κάποιων να ψήσουν χοιρινό έξω από προσφυγικό camp στην Θεσσαλονίκη, αποτελεί τρανή...

Διαβάστε το άρθρο

Μ. Βορίδης σε εκπροσώπους της ΕΔΟΚ: «Δίνουμε χώρο σε όσους έχουν πρωτογενές συμφέρον με το κρέας»

Με τους εκπροσώπους της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΚ) συναντήθηκε, την Τετάρτη (28/8/2019) ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης.  Οι εκπρόσωποι της ΕΔΟΚ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την κατάργηση της υπουργικής απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ (με νεότερη απόφαση του Υπουργού Μ. Βορίδη) τονίζοντας ότι αυτή μόνον προβλήματα δημιουργούσε στις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις.   ...

Διαβάστε το άρθρο

Μ. Βορίδης στη συνάντηση με τον ΣΕΒΕΚ : «Οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ θα πατάξουν φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού»

Τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο της μεταποίησης προϊόντων κρέατος ανέλυσαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ), στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης (28/8/2019), με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη. Ο κ. Βορίδης από την πλευρά του εξήγησε στους εκπροσώπους του Συνδέσμου την αναγκαιότητα προτεραιοποίησης των ελέγχων του ΕΦΕΤ...

Διαβάστε το άρθρο

Οι προτεραιότητες που έθεσε ο πρόεδρος της ΠΕΚ, Στέργιος Κύρτσιος, στην υφυπουργό Φωτεινή Αραμπατζή

«Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με στόχο τη στήριξη του εισοδήματος των Ελλήνων κτηνοτρόφων, θα προβούν από κοινού σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι δικαιούχοι αγρότες και κτηνοτρόφοι να λάβουν κανονικά την εξισωτική αποζημίωση, εξαντλώντας τις κανονιστικές προβλέψεις και επιβαρύνοντας στο ελάχιστο τον Κρατικό...

Διαβάστε το άρθρο

Συνάντηση ΥπΑΑΤ Μ. Βορίδη με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων

Ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα των παρανόμων ελληνοποιήσεων γάλακτος και κρέατος έδωσαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων που έγιναν δεκτοί από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη την Τετάρτη (6/8/2019). Παράλληλα αναφέρθηκαν και στο σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τον κτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής. Ο κ. Βορίδης από την πλευρά του τους ανέλυσε τις προθέσεις της ηγεσίας του...

Διαβάστε το άρθρο

Η κουρά των...αμνών!

«Η κουρά στο βουνό των ζωντανών. Χιλιάδες χρόνια κρατά η παράδοση αυτή. Άραγε μέχρι πότε;», αναρωτιέται δικαίως, με τις τιμές κάτω του κόστους, με τις οποίες πωλούν οι κτηνοτρόφοι μας κρέας και γάλα, ο Τάσος Τσιφλίδης. Την ίδια ώρα που με ευκολία και χωρίς κανέναν έλεγχο οι...επιτήδειοι «βαφτίζουν» ελληνικά πρόβατα από τα σκόπια και λοιπές, εν...δυνάμει «ευρωπαϊκές» χώρες!

Διαβάστε το άρθρο

Στα καλύτερα εστιατόρια για κρέας της Ελλάδας το «Βεργιώτικο»!

8 εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα ήταν φιναλίστ στην κατηγορία «Εστιατόριο για κρέας» στα FNL Best restaurants Awards 2019, που απονεμήθηκαν την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019, στο Ecali club στην Αθήνα.  Τα 7 από αυτά εδρεύουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Μύκονο και ανάμεσά τους «σφήνα», το «Βεργιώτικο». Το γνωστό εστιατόριο της Βέροιας αξιολογήθηκε στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας, στο κρέας, διάκριση ιδιαίτερα τιμητική. Πολλά...

Διαβάστε το άρθρο

Εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά του κρέατος

Εντατικοποιούνται, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, οι έλεγχοι στην αλυσίδα εμπορίας του κρέατος. Με την πλήρη εφαρμογή της υπ’ αριθ. 1384/41923/2018 (ΦΕΚ 1127 Β΄) Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία αφορά την ιχνηλασιμότητα και την επισήμανση του κρέατος από το σφαγείο μέχρι και τα σημεία λιανικής πώλησης, συνιστώνται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα κλιμάκια ελέγχου εκ μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών (ΔΑΟΚ, ΕΦΕΤ...

Διαβάστε το άρθρο

Έλεγχοι της αγοράς του κρέατος εν όψει των εορτών του Πάσχα

Εν όψει των εορτών του Πάσχα απαιτείται εντατικοποίηση όλων των προβλεπόμενων ελέγχων στην αγορά του κρέατος. Αναφορικά με τους ελέγχους επισήμανσης καταγωγής ή προέλευσης υπενθυμίζουμε την ισχύ του Καν. (ΕΕ) 1337/2013 και ειδικότερα του άρθρου 5 σχετικά με τις ενδείξεις της επισήμανσης ανά είδος κρέατος. Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 2 του Καν. (ΕΕ) 1337/2013, δύναται να επισημανθούν ως «Ελληνικά»...

Διαβάστε το άρθρο

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής