breaking news Νέο

Αναζήτηση: μαγειρική

Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής 2022 για τις γεύσεις της Μακεδονικής Κουζίνας. Στο μενού η παραδοσιακή πίτα Μαρσίνα Βέροιας

Στις 15 καλύτερες ομάδες του κόσμου η ομάδα της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας- Culinary Team Greece- με γεύσεις Μακεδονικής Κουζίνας, που απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής 2022. Το μενού, με το οποίο κατακτήθηκε το χάλκινο μετάλλιο, περιελάμβανε σούπα Τανωμένοσορβά, χωριάτικη σαλάτα με μους μελιτζάνας, λαβράκι από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας με ρύζι...

Διαβάστε το άρθρο

Αρ(α)κάς!

Δεν μπορώ να πω αδέρφια, ότι αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για τον Κυριάκο. Όχι, δεν είμαι σαν το Ντάλτον τον παππού, που συνάντησε...τυχαίως, βεβαίως, βεβαίως, στην έρημο των Φαρσάλων, να ιππεύει το άλογό του και να του λέει ιστορίες αποστασίας, όταν αυτός και ο γερό Μητσοτάκης έριξαν το γερό Παπανδρέου, το 1965. Είναι ήρωας ρε ο Κυριάκος, ό,τι κι αν μου πείτε εσείς οι του Σ(φ)ΥΡΙΖΑ. Το είπε και ο Ντάλτον άλλωστε, ου...

Διαβάστε το άρθρο

Η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Βέροιας συνεχίζει το έργο της

Για μια ακόμη φορά, καλείται η Φιλόπτωχος πιστή στους σκοπούς της, να σταθεί δίπλα στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας. Από την ίδρυσή της εδώ και 115 χρόνια συμπαραστέκεται σε κάθε δύσκολη περίοδο της ιστορίας μας  και όχι μόνο, σε αδύναμες ομάδες και ανθρώπους της πόλης μας. Έτσι και τώρα, με την κρίση του κορωνοϊού, όπου η εντολή των υπευθύνων της πολιτείας είναι «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» και όλοι κλείνονται στα...

Διαβάστε το άρθρο

Παράξενες ειδήσεις...

• Ο σεφ που μαγειρεύει, χρησιμοποιώντας σπέρμα… Αν νομίζεις ότι τα έχει δει όλα, περίμενε να διαβάσεις την είδηση που μας έρχεται από το Λονδίνο. Ένας σεφ, που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, οργανώνει με μεγάλη επιτυχία μαθήματα μαγειρικής, όπου οι μαθητές διδάσκονται τη μαγειρική, με πρώτη ύλη το σπέρμα. Μάλιστα, για να προσέλθουν στο μάθημα, θα πρέπει το σπέρμα που φέρνουν, να είναι φρέσκο, λίγων ωρών,...

Διαβάστε το άρθρο

Γεύσεις και αρώματα της Μακεδονικής Κουζίνας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής στο Λουξεμβούργο

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οι γεύσεις και τα αρώματα της μακεδονικής κουζίνας ταξίδεψαν στην Ευρώπη, μέσα από τη συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος «Ολύμπιος Ζευς» στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής (Culinary World Cup), που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο, στο πλαίσιο της 13ης Διεθνούς Έκθεσης για τη γαστρονομία EXPOGAST (24-28 Νοεμβρίου 2018). Η συμμετοχή της Λέσχης...

Διαβάστε το άρθρο

Η ελληνική μακεδονική κουζίνα στο Βέλγιο!

Στο παγκόσμιο κύπελλο μαγειρικής Villeroy et Boch, στο πλαίσιο της 13ης Διεθνής Εμπορικής Έκθεση για τη Γαστρονομία (EXPOGAST), που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Λουξεμβούργο,  συμμετέχει η Περιφέρειά μας, με την περίφημη μακεδονική κουζίνα, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος. 20 στρέμματα, 150 περίπτερα, με 8.000 επαγγελματίες και 50.000 επισκέπτες, αναμένεται να δοκιμάσουν πιάτα από κουζίνα και της...

Διαβάστε το άρθρο

Πρόγραμμα κατάρτισης στη μαγειρική τέχνη με θέμα τη Μεσογειακή διατροφή ξεκινά ο Δήμος Νάουσας

Ξεκινά από το Δήμο Η.Π. Νάουσας πρόγραμμα κατάρτισης στη μαγειρική τέχνη με θέμα τη Μεσογειακή διατροφή. Οι συνεδρίες θα διεξαχθούν σε δυο κύκλους και σε 15 δίωρες παρουσιάσεις, με τίτλο «Γευστικές περιπλανήσεις από τη Νάουσα στη Μεσόγειο» και θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Εσπερίδες, με εκπαιδευτή το Δημήτρη Μάντσιο, με μέγιστο αριθμό των καταρτιζομένων τα 15 άτομα σε κάθε τμήμα. Για τη...

Διαβάστε το άρθρο

Παράξενες ειδήσεις...

Ουρακοτάγκοι : 97% άνθρωποι και υπό απειλή… Η λέξη «ουρακοτάγκος» προέρχεται από τις μαλαισιανές λέξεις «οράνγκ» (άνθρωπος) και «χουτάν» (δέντρο, δάσος) δηλαδή, «άνθρωπος των δασών». Η ονομασία αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία, αν σκεφτεί κανείς ότι ο ουρακοτάγκος μοιράζεται το 97% του DNA του με τον άνθρωπο. Ουρακοτάγκος ονομάζεται το μόνο μέλος του γένους των μεγάλων πιθήκων, που ζει σήμερα στην Ασία, δηλαδή...

Διαβάστε το άρθρο

Ζουμ... στη γεύση της παράδοσης!, από σπουδαστές του τμήματος μαγειρικής τέχνης του Δημόσιου ΙΕΚ Βέροιας

Πλημμύρισε από παραδοσιακά εδέσματα ο χώρος του φουαγιέ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών της Βέροιας χθες το απόγευμα. Τα προσφερόμενα είδη προέρχονταν από περιοχές της Βέροιας, της Νάουσας, της Κοζάνης, των Γρεβενών, της Κρήτης, των Μοναστηριών της Αθωνικής Πολιτείας, της Σμύρνης, αλλά και από το μακρινό Πόντο, τα οποία και είχαν να κάνουν με την έρευνα και εργασία των σπουδαστών του τμήματος μαγειρικής...

Διαβάστε το άρθρο

Επίσκεψη του τμήματος Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ Βέροιας στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάουσας

Με την επίσκεψη του τμήματος Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ Βέροιας στο σχολείο μας, με στόχο τη γνωριμία και «αδελφοποίηση» με το αντίστοιχο εργαστήριο αρτοποιίας – μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής που λειτουργεί στο πλαίσιο της κατάρτισης, που προσφέρουμε στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάουσας από το 2013, τοποθετήθηκαν οι βάσεις για συνεργασία, αμοιβαιότητα, κοινή δράση για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων. ...

Διαβάστε το άρθρο

Καταγραφή των Ημαθιωτών που ασχολούνται με την τέχνη της μαγειρικής- ζαχαροπλαστικής, από τον "ΚΑΡΑΝΟ"

Ο Σύλλογος Γευσιγνωσίας, Γαστρονομίας, Οινολογίας και Τουρισμού Ν. Ημαθίας «Ο ΚΑΡΑΝΟΣ», στην προσπάθειά του να αναδείξει - προωθήσει την τοπική γαστρονομία αλλά και τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της Ημαθίας, ξεκινά την καταγραφή των Ημαθιωτών που ασχολούνται με την τέχνη της μαγειρικής- ζαχαροπλαστικής, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια τράπεζα δεδομένων- πληροφοριών, ανθρώπων (ή επαγγελματιών), που...

Διαβάστε το άρθρο

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής