Σχέδιο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης με επανάχρηση του...σουσαμιού!
Υπήρξε το βασικό διατροφικό προϊόν της ημαθιώτικης οικογένειας, δεκαετίες πριν. Πάμπολλοι και οι σουσαμόμυλοι σε Βέροια και Νάουσα, οι οποίοι αξιοποίησαν την παραγωγή, είτε ως λάδι, είτε ως βασική ύλη για το χαλβά και το ταχίνι. Ο Κώστας Κιλτίδης στην πρόσφατη παρουσίαση της «Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης» στη Βέροια, αναφέρθηκε στην αξιοποίηση του παραδοσιακού αυτού προϊόντος, στο πλαίσιο της εξαγώγιμης...
Διαβάστε το άρθρο