breaking news Νέο

Αναζήτηση: συμπύρηνο

Α.Σ.Γ. Βέροιας : «Η Ε.Κ.Ε. τηρεί «σιγή ιχθύος» ως προς τις τιμές της νέας περιόδου»

Παρά τις πανηγυρικές ειδήσεις για την Ελληνική κομπόστα και την αύξηση των μεριδίων της σε νέες αγορές, και παρά την άνοδο των πωλήσεων των κονσερβοποιημένων φρούτων λόγω κορονοϊού, η Ε.Κ.Ε. τηρεί «σιγή ιχθύος» ως προς τις τιμές της νέας περιόδου. Δέκα μέρες πρίν  την συγκομιδή των πρώτων συμπυρήνων ουδείς γνωρίζει το πού θα κυμανθεί η τιμή τους. Ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Αποστόλου (τώρα που η ζήτηση είναι...

Διαβάστε το άρθρο

Συνδεδεμένη Ενίσχυση για το συμπύρηνο ροδάκινο ζητά ο Τάσος Μπαρτζώκας

Με ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητά ο Τάσος Μπαρτζώκας τη χορήγηση συνδεδεμένης ενίσχυσης στο συμπήρηνο ροδάκινο προς χυμοποίηση. Σύμφωνα με Υπουργικές Αποφάσεις, «ξεκλείδωσε» ο καθορισμός του ύψους της συνδεδεμένης ενίσχυσης για επτά είδη καλλιεργητικών προϊόντων, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για καταβολή των ποσών στους δικαιούχους που πληρούν τα κριτήρια. Ωστόσο,...

Διαβάστε το άρθρο

Α.Σ.Γ. Βέροιας : «Καμία νύξη μέχρι σήμερα για τις τιμές στο συμπύρηνο»

Μέσα σε αντίξοες για τους αγρότες συνθήκες ξεκίνησε και η περίοδος του Συμπύρηνου ροδάκινου. Ήδη βρισκόμαστε στο τέλος των πρώτων ποικιλιών και μέχρι σήμερα καμία νύξη από την ΕΚΕ για τις τιμές που θα ακολουθήσουν. Δεν περιμέναμε φυσικά τίποτε διαφορετικό από την πλευρά της. Περιμένουμε όμως από τη νέα κυβέρνηση πριν είναι πολύ αργά για φέτος, να καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης όλα τα...

Διαβάστε το άρθρο

Ε.Κ.Ε. : Κίτρινο Συμπύρηνο Ροδάκινο *

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία των εργοστασίων μεταποίησης ροδάκινου της περιοχής μας. Οι ως τώρα πρώτες παραλαβές συμπύρηνου αλλά και η ανάδραση που παίρνουμε από πολλούς συνεταιρισμούς δείχνουν ότι οι φόβοι μας για σημαντικό πρόβλημα μικροκαρπίας επιβεβαιώνονται, τουλάχιστον για τις πρώιμες ποικιλίες. Με το παρόν δελτίο, η Ένωση Κονσερβοποιών απευθύνεται στους...

Διαβάστε το άρθρο

Ε.Κ.Ε. : Συμπύρηνο ροδάκινο – απολογισμός – προοπτικές

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Ε.Κ.Ε. θεωρεί καθήκον της να κάνει δημοσίως έναν απολογισμό. Τα κύρια χαρακτηριστικά της φετινής παραγωγικής περιόδου ήταν τα εξής : Για άλλη μια χρονιά, η συνολική παραγωγή συμπύρηνου ροδάκινου ήταν μικρή σε σχέση με τη συνολική στρεμματική καλλιέργεια. Η τελική παραγωγή ήταν χαμηλότερη και από τις προβλέψεις της άνοιξης, λόγω των καλοκαιρινών βροχών που προκάλεσαν...

Διαβάστε το άρθρο

ΕΚΕ : Αυτοσυγκράτηση στη φύτευση νέων οπωρώνων συμπύρηνου ροδακίνου

Πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως 19 Οκτωβρίου 2018, στη Murcia της Ισπανίας, το 14ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μεταποιημένων Φρούτων (CANCON14). Στο Συνέδριο εκτός από τη φιλοξενούσα χώρα, μετείχαν εκπρόσωποι οργανώσεων βιομηχανιών μεταποίησης φρούτων αλλά και παραγωγοί α’ ύλης από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Χιλή, η Κίνα, η Ισπανία, η Ν. Αφρική, η Βραζιλία και φυσικά η Ελλάδα. Στη διάρκειά του κατατέθηκαν οι εκθέσεις των 8 χωρών που...

Διαβάστε το άρθρο

Α.Σ.Γ. Βέροιας : «Την τιμή θα την μάθουμε πολύ μετά το τέλος;»

Μια άλλη πράξη του άλλου διαρκούς «θεάτρου του παραλόγου» που ζούμε σαν αγρότες, είδαμε να  εξυφαίνεται από την αυλαία της Ε.Κ.Ε. Ο άλλος κ. Κ. Αποστόλου για διαφορετικούς λόγους την κάθε φορά ανακοινώνει (και καλά κάνει, θα έλεγε κανείς) τα περί «ποσότητας», «ποιότητας», «στεκιών» κ.λ.π. Περί της τιμής του συμπύρηνου κ. Αποστόλου; Η andross  κ. Αποστόλου είναι στο μεσουράνημά της και σε λίγες μέρες στο τέλος...

Διαβάστε το άρθρο

ΕΚΕ : Παράνομη διακίνηση φρούτων και ιδίως του συμπύρηνου ροδάκινου

Εδώ και χρόνια, είναι γνωστά τα προβλήματα που παρατηρούνται την περίοδο συγκομιδής του συμπύρηνου ροδάκινου αλλά και γενικότερα του συνόλου των ροδάκινων και των άλλων φρούτων. Πολλά προϊόντα  συγκεντρώνονται από τυχαίους και εξωθεσμικούς διακινητές, σε χώρους ακατάλληλους και χωρίς στοιχειώδεις υποδομές, χωρίς φορολογικά παραστατικά, χωρίς ασφαλισμένο και εξειδικευμένο προσωπικό, χωρίς τήρηση όρων...

Διαβάστε το άρθρο

ΕΚΕ : Εκτιμήσεις από τη μεταποίηση των πρώιμων ποικιλιών συμπύρηνου ροδάκινου

Ολοκληρώθηκε η συγκομιδή των πρώιμων ποικιλιών του συμπύρηνου ροδάκινου και αυτές τις μέρες περάσαμε στην ποικιλία Andross. Για άλλη μια χρονιά, η ποιότητα που παραλαμβάνουν οι βιομηχανίες μέχρι τώρα ήταν σε πολλές περιπτώσεις προβληματική, με αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους παραγωγής, λόγω υψηλών αναλώσεων και τη δυσκολία επίτευξης κατάλληλης ποιότητας κομπόστας που η παγκόσμια αγορά θέλει. Βεβαίως,...

Διαβάστε το άρθρο

Χρήστος Γιαννακάκης στην ΥΧ : «Με τα στέκια δε λύνονται τα προβλήματα του συμπύρηνου ροδάκινου»

Οι πρόσφατες βροχοπτώσεις ουσιαστικά «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούν τους μεταποιητές να προσέξουν τις τιμές αγοράς του συμπύρηνου», τονίζει ο Χρήστος Γιαννακάκης, πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «ΥΧ». Ακόμη, αναφέρεται χωρίς περιστροφές στα λεγόμενα στέκια, υπογραμμίζοντας πως το ζήτημα του ύψους της παραγωγής...

Διαβάστε το άρθρο

Ανακοίνωση-απάντηση από τον Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών Βέροιας στην ΕΚΕ για το συμπύρηνο ροδάκινο

    Ξεκινάει τις επόμενες ημέρες  η συγκομιδή του συμπύρηνου ροδακίνου και θεωρούμε απαραίτητο να ενημερώσουμε και μεις την Ε.Κ.Ε. για την αναγκαιότητα της ανάλογης «τιμής» στην κατάλληλη ποιότητα. Ευχαριστούμε την Ε.Κ.Ε. και τον κύριο Αποστόλου που αναγνωρίζει ευθαρσώς ότι η κατάκτηση της παγκόσμιας αγοράς στην κομπόστα αλλά και στο χυμό και το κατεψυγμένο προϊόν οφείλεται σε δύο βασικές ...

Διαβάστε το άρθρο

"Συμπύρηνο ροδάκινο : Ποιοτικές προδιαγραφές για να ξανακατακτήσουμε τις αγορές", ανακοίνωση της Ε.Κ.Ε.

Ξεκινάει τις επόμενες ημέρες η συγκομιδή του συμπύρηνου ροδάκινου και θεωρούμε απαραίτητο να ενημερώσουμε τους παραγωγούς μας για την αναγκαιότητα παράδοσης στις βιομηχανίες κατάλληλης ποιότητας. Όπως είναι γνωστό, η ελληνική κομπόστα ροδάκινου, αλλά και ο χυμός του και το κατεψυγμένο του προϊόν, κατέκτησαν εδώ και πολλά χρόνια την παγκόσμια αγορά. Αυτό στηρίχτηκε σε δύο προϋποθέσεις: 1) Tην άριστη...

Διαβάστε το άρθρο

Ανακοίνωση της Ε.Κ.Ε. : Φροντίδα για την ποιότητα του συμπύρηνου ροδάκινου

Είναι γνωστά τα προβλήματα ποιότητας που τα τελευταία χρόνια προβληματίζουν τον κλάδο μας. Αποτελεί μικρή συμβολή στην προσπάθεια για την επίλυσή τους η δημοσίευση των οδηγιών που ακλουθούν :   Να προλάβουμε τον Εξώασκο. Όταν η θερμοκρασία της ημέρας ξεπερνά τους 12-13°C και επικρατεί ηλιοφάνεια, ξεκινούν οι φυλλοφόροι οφθαλμοί, οι οποίοι κινδυνεύουν από τον Εξώασκο, αν ακολουθήσουν βροχές ή υψηλή...

Διαβάστε το άρθρο

Κ. Αποστόλου: «Στα 25 λεπτά η τιμή εκκίνησης για το συμπύρηνο, αρκεί να έχουμε την κατάλληλη ποιότητα από τους παραγωγούς»

Στα 25 λεπτά το κιλό, τονίζοντας ότι αποτελεί την προσωπική του εκτίμηση, καθόρισε την τιμή εκκίνησης για το συμπύρηνο ροδάκινο που θα διατεθεί στα κονσερβοποιία της Ε.Κ.Ε, ο πρόεδρός της κ. Κώστας Αποστόλου, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης 12ης Δεκεμβρίου, στα γραφεία της Ένωσης. Ο κ. Αποστόλου τόνισε ότι το συμπύρηνο ροδάκινο και η κομπόστα, παρά τις δύσκολες συνθήκες, εξακολουθούν...

Διαβάστε το άρθρο

Παγκόσμια εξαγωγική πρωτιά για τη χώρα μας!

Πρώτος παγκόσμιος εξαγωγέας κομπόστας συμπύρηνου ροδάκινου η χώρα μας (κατέχει το 40% της αγοράς του πλανήτη μας) και δεύτερος, παγκόσμια επίσης, παραγωγός, με την Κίνα να διαθέτει καλλιέργειες συμπύρηνου, που ξεπερνούν σε μέγεθος αυτό της Ελλάδας, αλλά και της...Καλιφόρνιας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ε.Κ.Ε κ. Αποστόλου. Οι εξαγόμενοι τόνοι αγγίζουν τους 250 με 300 χιλιάδες, ενώ το συνάλλαγμα που εισρέει στη χώρα...

Διαβάστε το άρθρο

Μια ανεπιφύλακτη προτροπή, που σίγουρα θα συζητηθεί!

Μια πρόταση που σίγουρα θα συζητηθεί στα αγροτικά στέκια της Ημαθίας, αυτή του προέδρου της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος, Κώστα Αποστόλου, στη συνέντευξη που παραχώρησε, στην οποία μάλιστα ανακοίνωσε τη δική του εκτίμηση για την τιμή εκκίνησης του συμπύρηνου ροδάκινου, το 2018, η οποία θα είναι  25 λεπτά το κιλό. Ο κ. Αποστόλου, σε σχετική μας ερώτηση, συνέστησε ανεπιφύλακτα στους μη… «συμπυρηνάδες» αγρότες, να...

Διαβάστε το άρθρο

Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος: Συμπύρηνο ροδάκινο, απολογισμός – προγραμματισμός

Δυο σχεδόν μήνες μετά την ολοκλήρωση της φετινής παραγωγικής περιόδου, είναι η ώρα του απολογισμού αλλά και του προγραμματισμού για την επόμενη χρονιά. Η συνολική παραγωγή ανήλθε στους 380.000 τ. έναντι 277.000 τ. του προηγούμενου έτους.  Παρ’ ότι έχουμε μια αύξηση της τάξης του 37%, εντούτοις υπολείπεται των  προσδοκιών. Έχοντας δηλωθεί στον ΟΣΔΕ 183.000 στρέμματα, και με μια κανονική καρπόδεση, εύλογα περιμέναμε...

Διαβάστε το άρθρο

Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος : Σώζεται η φετινή παραγωγή συμπύρηνου ροδάκινου;

Είναι γνωστό ότι μετά τις προηγούμενες προβληματικές χρονιές, φέτος προσδοκούσαμε στην ανάκαμψη και στην επανακατάκτηση των χαμένων θέσεών μας στην παγκόσμια αγορά, μέσα από την καλή ποιότητα ροδακίνου και την επαρκή της ποσότητα. Δυστυχώς, άλλη μία φορά, η ζωή μας διαψεύδει. Απρόσμενες καιρικές συνθήκες, όπως η τριήμερη συνεχής βροχή των προηγούμενων ημερών, αλλά και ανεπαρκείς πολλές φορές,...

Διαβάστε το άρθρο

Ειδική ενίσχυση για το επιτραπέζιο και προνοητικότητα για το συμπύρηνο

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κι αν χρειαστεί και κινητοποιήσεις, σχεδιάζουν οι ροδακινοπαραγωγοί της Βέροιας, προκειμένου να διεκδικήσουν αποζημιώσεις ως αντιστάθμισμα στην κατάρρευση της τιμής για το επιτραπέζιο ροδάκινο, αλλά και να διασφαλίσουν ότι δεν θα συμβεί το ίδιο και στο συμπύρηνο, που μπαίνει στη διαδικασία της συγκομιδής αυτές τις ημέρες. Οι σχετικές αποφάσεις λήφθηκαν σε...

Διαβάστε το άρθρο

Ε.Κ.Ε.: "Η σωστή ποιότητα συμπύρηνου ροδάκινου, διαβατήριο αξιοποίησης του"

Ξεκινάει τις επόμενες ημέρες η συγκομιδή του συμπύρηνου ροδάκινου και νιώθουμε την ανάγκη άλλη μια φορά να ενημερώσουμε τους παραγωγούς μας για την αναγκαιότητα παράδοσης στις βιομηχανίες κατάλληλης ποιότητας. Όπως είναι γνωστό, η ελληνική κομπόστα ροδάκινου, αλλά και ο χυμός του και το κατεψυγμένο του προϊόν, κατέκτησαν εδώ και πολλά χρόνια την παγκόσμια αγορά. Αυτό στηρίχτηκε σε δύο προϋποθέσεις : Α)...

Διαβάστε το άρθρο

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής