Η λουτεϊνη, φυσικό συστατικό, καταστέλλει τη φλεγμονή της στεφανιαίας νόσου
Η λουτεΐνη, ένα θρεπτικό συστατικό αρκετών λαχανικών και φρούτων μπορεί να καταστείλει τη φλεγμονή που παίζει καθοριστικό ρόλο στη στεφανιαία νόσο, σύμφωνα με σουηδική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Atherosclerosis. «Σημαντικός αριθμός ασθενών που έχουν υποστεί έμφραγμα μυοκαρδίου, εξακολουθούν να έχουν χαμηλά επίπεδα χρόνιας φλεγμονής στο σώμα, παρά τη χορήγηση αποτελεσματικής θεραπείας με...
Διαβάστε το άρθρο