breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Διαγωνισμός του 1958 για τα πιο ελκυστικά μάτια

Πίσω στο 1958, κοπέλες παίρνουν μέρος σε έναν ιδιαίτερο διαγωνισμό, για τα πιο ελκυστικά μάτια εκείνης της χρονιάς. Δεκάδες κορίτσια από το Essex στέκονται στη σειρά και μονοπωλούν το ενδιαφέρον του κοινού, που δεν αφήνει τα μάτια του από πάνω τους. Οι κοπέλες, ντυμένες με σορτς ή παντελόνια, κρύβουν το πρόσωπό τους με ένα μαντήλι, ώστε να φαίνονται μόνο τα μάτια τους και οι κριτές να μην επηρεάζονται από την υπόλοιπη εξωτερική εμφάνιση. Οι κριτές παρακολουθούν τα κορίτσια από κοντά, βαθμολογούν και αναδεικνύουν με αυστηρότητα και ύστερα από μεταξύ τους συζήτηση τα πιο όμορφα μάτια του διαγωνισμού.

Εκείνη την εποχή διεξάγονταν ακόμη και διαγωνισμοί για την καλύτερη μύτη ή αυτιά. Κοπέλες άνω των 18 χρόνων διαγωνίζονται για τα πιο ελκυστικά μάτια, που κερδίζουν – εκτός από τα βλέμματα όλων – κρέμες περιποίησης από γνωστή εταιρεία καλλυντικών εκείνης της εποχής.

*****

Η γυναίκα που μπορεί να μυρίσει τη νόσο του Πάρκινσον

Η υπεράνθρωπη αίσθηση οσμής της Joy Milne σώζει ζωές. Είχε καταλάβει ότι ο σύζυγός της πάσχει από Πάρκινσον, 10 χρόνια πριν γίνει η διάγνωση.

«Ο σύζυγός μου Les, ήταν γιατρός και εγώ δούλευα ως νοσοκόμα. Τον θυμάμαι να μπαίνει στο νοσοκομείο και να μυρίζω μια ιδιαίτερη μυρωδιά κατά την είσοδό του», περιγράφει. Η Joy νόμιζε ότι ήταν θέμα προσωπικής υγιεινής του συζύγου της, όμως η αλήθεια ήταν άλλη.

Όταν έγινε η διάγνωση, η Joy γνώρισε άτομα με την ίδια νόσο και παρατήρησε ότι όλοι έχουν μια χαρακτηριστική μυρωδιά. Μόλις η ιστορία της με την εξαιρετική όσφρησή της έγινε γνωστή, την πλησίασαν ιατρικά κέντρα, με σκοπό να βοηθήσει στην έρευνα ενός τεστ διάγνωσης για τη νόσο Πάρκινσον. Αρχικά, το πείραμα είχε σκοπό να δουν αν η Joy μπορεί να διακρίνει ποια δείγματα αντιστοιχούν σε πάσχοντες και ποια σε μη, με την ίδια να το πετυχαίνει.

«Είμαι κάτι ανάμεσα σε σκύλο και άνθρωπο! Και δεν το παίρνω ως προσβολή αυτό, το θεωρώ πολύ καλό. Μπορώ να μυρίσω καλύτερα από το μέσο άνθρωπο!», δηλώνει η ίδια στην κάμερα του BBC.

Ο Les πέθανε στα 65 του χρόνια. Για 20 χρόνια ζούσε με τη νόσο του Πάρκινσον, που ακόμη δεν έχει βρεθεί θεραπεία. «Είναι δύσκολο να βλέπεις το σύντροφό σου σε τέτοιο σημείο… Ελπίζω να πάνε όλα καλά με τα τεστ και να βρεθεί κάποια στιγμή μια θεραπεία», καταλήγει.

*****

Αρχαίο βιβλίο δεμένο με ανθρώπινο δέρμα

Ανθρώπινο δέρμα έχει χρησιμοποιηθεί για το δέσιμο αρχαίων βιβλίων. Τα βιβλία βρίσκονται στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ.

Μπορεί τώρα να σας φαίνεται περίεργο, όμως τότε το έκαναν, για να τιμήσουν το νεκρό…

Τις περισσότερες φορές το περιεχόμενο ενός βιβλίου είναι αυτό που μας κάνει να μαθαίνουμε άγνωστα μέχρι στιγμής στοιχεία για οποιαδήποτε έρευνα διεξάγουμε. Αυτή τη φορά όμως το εξώφυλλο του βιβλίου είναι αυτό που κίνησε την περιέργεια ερευνητών.

Τα τρία αρχαία βιβλία με την περίεργη υφή στο εξώφυλλό τους είχαν ως θέμα τη μετά θάνατον ζωή, τη Ρωμαϊκή Λυρική Ποίηση, τη Γαλλική φιλοσοφία και τους νόμους του Μεσαίωνα. Το ένα από αυτά τα βιβλία έφερε στο εσωτερικό του ένα σημείωμα, που έγραφε : «Το βιβλίο αυτό έχει δεθεί με ό,τι απέμεινε από τον καλό μου φίλο, Jonas Wright, ο οποίος μαστιγώθηκε μέχρι θανάτου στις 4 Αυγούστου του 1632».

Ωστόσο, μετά από σχετική έρευνα του Χάρβαρντ, διαπιστώθηκε ότι το δέρμα προέρχεται από πρόβατα και γουρούνια. Έτσι, άρχισε μία έρευνα, για να διαπιστωθεί από τι δέρμα είχαν δεθεί τα υπόλοιπα βιβλία. Η έρευνα απέδειξε ότι το ένα βιβλίο είχε όντως δεθεί με ανθρώπινο δέρμα.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Bill Lane, δήλωσε : «Όντως το ένα βιβλίο είναι δετό με ανθρώπινο δέρμα, καθώς και δέρμα προβάτου». Πρόκειται για το βιβλίο του Γάλλου συγγραφέα Αρσέν Ουσέ, με τίτλο «Des destinees de l’ame» (Το πεπρωμένο της ψυχής).

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πολλά αρχαία βιβλία δένονταν με ανθρώπινα δέρματα. Ακόμα και ερευνητές πολλές φορές έδεναν τα βιβλία τους με ανθρώπινο δέρμα προερχόμενο από τα πτώματα που εξέταζαν, έτσι ώστε τίποτα να μην πεταχτεί στο τέλος της έρευνας.

*****

Παίρνει το κέρμα ενός λεπτού και το πουλάει 170 ευρώ!

Νεαρός καλλιτέχνης μετατρέπει τα κέρματα ενός λεπτού σε κέρματα ποπ κουλτούρας. Ο καλύτερος τρόπος να επενδύσει κανείς το ένα λεπτό!

Ο Βρετανός καλλιτέχνης Shaun Hughes μετατρέπει τα κέρματα σε έργα Τέχνης. Λίγη δουλειά, αλλά πάνω από όλα πολύ φαντασία κάνουν αυτά τα κέρματα μικρής αξίας, ανεκτίμητης…

Με την ιδιαίτερη τεχνική του, τα κέρματα μεταμορφώνονται σε κέρματα ποπ κουλτούρας. Χαρακτήρες του Star Wars, της πολυαγαπημένης σειράς The Simpsons αλλά και σούπερ ήρωες, είναι οι αγαπημένες φιγούρες, που εμπνέουν το νεαρό καλλιτέχνη.

Πουλά τη δουλειά του μέσω eBay, ξεκινώντας από 170 ευρώ και το ταλέντο του τον έχει κάνει διάσημο σε όλο το Ίντερνετ. Όχι άδικα, αν σκεφτεί κανείς πόσες ώρες δουλειάς περνά πάνω από το κέρμα του ενός λεπτού, για να το κάνει ένα αψεγάδιαστο έργο Τέχνης.

*****

Δέκα οδηγοί τουλάχιστον περιμένουν τη σειρά τους για το αλκοτέστ σε ένα σχετικό έλεγχο της τροχαίας. Ένας τύπος φεύγει από την ουρά και κατευθύνεται τρεκλίζοντας στον τροχονόμο.

- Θέ..θέλω να κάνετε πρώτα σ΄ εμένα αλκοτέστ!

- Σας παρακαλώ κύριε, πηγαίνετε στη σειρά σας, του λέει αυστηρά ο τροχονόμος.

- Όχι εγώ.. θέλω τώρα!, επιμένει ο δικός μας.

Τον παίρνει είδηση ο αξιωματικός και δίνει εντολή στον τροχονόμο να του γίνει αμέσως αλκοτέστ.

Διαπιστώνεται ότι ο άνθρωπός μας έχει δεκαπλάσια ποσότητα αλκοόλ από το μέγιστο επιτρεπτό.

- Μα αυτός είναι τύφλα!!! Γρήγορα φέρε δίπλωμα, άδεια κυκλοφορίας και το αυτοκίνητο να κατασχεθεί αμέσως!!!, διατάζει ο αξιωματικός.

- Χα!χα!χα!χα! ξεκαρδίζεται στο γέλιο ο μεθυσμένος.

- Έχεις το θράσος και γελάς;, αγριεύει ο τροχονόμος.

- Χα! χα! χα! χα! Μα είμαι πεζός!!!!


Η γυναίκα που μπορεί να μυρίσει τη νόσο του Πάρκινσον
Αρχαίο βιβλίο δεμένο με ανθρώπινο δέρμα
Νεαρός καλλιτέχνης μετατρέπει τα κέρματα ενός λεπτού σε κέρματα ποπ κουλτούρας
μεθυσμένος

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής